Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2010 01:49 - Един прекрасен концерт пред Народния театър
Автор: tera Категория: Изкуство   
Прочетен: 2557 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 19.09.2010 02:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



image

Максим Ешкенази на плаката на "Фортисимо Фест"
 


Не мислех да пиша за това, но като гледам темите в блога си мисля, че съм длъжна да го отбележа.

Наистина беше прекрасно и заслужава всички суперлативи, които могат да му хрумнат на човек!

Бях на подобен концерт преди 3 години пак там, такъв як дъжд ни плющя, че само прекрасната музика ни закова на място с чадърите в ръце. Аз и чадър си нямах, описала съм преживяването в един пост, после ще го изнамеря и ще дам линк.

Концертът беше под диригентството на Максим Ешкенази и с участието на братовчед му - Васко Панталеев-Ешкенази, както и на маестро Георги Андреев от ансамбъл "Филип Кутев" и част от хора на ансамбъла.

Ето и програмата, както я е споделил в едно интервю, на което попаднах преди малко:
Максим Ешкенази: Първата част е изцяло класически репертоар. Започваме с Шостакович, след това ще свирим Дворжак, Бизе, Вагнер. После ще преминем към, аз я наричам, народната част на концерта. С ансамбъл "Филип Кутев" сме направили една специална програма с две оригинални произведения на Георги Андреев, в началото и в края. По средата има народни песни. Последната, трета част, е филмова музика. Ще свирим музика от "Индиана Джоунс", "Хари Потър", "Мисията", "Усещане за жена", "Супермен", "Междузвездни войни". Накрая ще има и заря.


За мен голямата изненада на вечерта беше именно Георги Андреев със забележителните му композиции, за които Максим каза, че има била "световната премиера". Наистина превъзходни!

Публиката беше много и за радост също много ентусиазирана. Сигурно с голяма част от тях сме били под дъжда преди 3 години! :)

Програмата - разнообразна, най-хубавата популярна класика, композициите във фолклорен стил на Георги Андреев, за които споменах и за десерт - филмова музика. Какво повече може да иска човек!? :)))

При биса имаше и пиротехника, както и на предишния им концерт, но беше неочаквано и всички ахнахме от възторг. Почувствахме се много специални с тези фойерверки в наша чест. Само малкият пекинез на една двойка по съседство не си падна особено по гърмежите и цял се разтрепери миличкият. Иначе беше супер послушен през цялато време. За сравнение нашият Песчо, дето не го водим по концерти по обясними причини, със сигурност нямаше да се впечатли от фойерверките, защото и от бомбичките по Нова година хич не му пука, но едва ли щеше да се държи прилично два часа и кусур на площада в цялата тази навалица.

Това си беше лирическо отклонение, но като любителка на кучета ми дожаля за малкия стресиран пекинез. И аз го галех успокоително по главичката, дано да му е минало вече. :)

Като изключим този момент всички пред Нардодния театър бяха изключително възторжени, което много ме радва. Мразя позадрямала публика, дето я мързи да ръкопляска. Ще кажете, че и от изпълнителите си зависи - да, така е.
Затова, ако ви падне случай не пропускайте тези концерти, сигурно и догодина ще ги има. Ако не сте били днес там, тогава ще разберете, защо пиша този пост посред нощите - ами има защо, това е! :)))

Сега открих и
един клип от снощния концерт. Насладете му се! :)










Тагове:   концерт,   народния,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. monaliza121 - Насладих се
20.09.2010 19:17
Сигурно е било чудесно, завиждам.:)
цитирай
2. tera - Да, наистина беше чудесно :)
20.09.2010 20:42
Даже повече от чудесно!!!!!!!! Благодаря за коментара, защото минаха разни хора, някои са гласували, но имах чувството за глас в пустиня - все едно само мен ме вълнува това!
А беше пълно с хора! Много правостоящи, ако си гледала клипа - седяха на земята пред сцената, а отстрани имаше още стотици! Но явно не са от блог.бг и се интересуват от други работи. А не от тъпи препирни и скандали. Жалко за тези и адмирациии за онези на концерта! :)
Празникът си зависи от самия теб! :)))

P.S. Ако си погледнала линка към поста ми преди 3 години - прочели са го 872 души. Тогава и хората тук се интересуваха от тези неща, но които се интересуваха вече не са тук явно. Обърна се блогът на пълна чалгарница. Много жалко!

цитирай
3. tota - Благодаря ти, Тера!
25.09.2010 08:02
Чудесно представяне на един прекрасен концерт! Поздрави!
цитирай
4. tera - Да, концертът беше прекрасен! :)
25.09.2010 21:27
Ходя и на други прекрасни концерти, но вече не ми се пише за това - чалгарията е превзела блога, за съжаление.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4660863
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930