Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2007 20:04 - Порно с панди
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 12738 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 01.05.2007 21:01


 Е, това току-що го видях по bTV, много се развълнувах и естествено реших да го споделя! Пандите са вече изчезващ вид и учените дават мило и драго белким се размножат. Ама на пандите явно хич не им дреме!

 

И какво измислили учените – снимат панди по време на секс и пускат записа на други задръстени панди, дето не знаят как става тая работа. Даже имаше част от клипа – ама те докато се награбят двете панди – и айде свърши презентацията, защото секундите в новинарските емисии са скъпи. Другият нов почин е да водят панди на живо по време на сношението да воайорстват, защото тази работа с филмчетата явно няма голям ефект. Ами друго си е на живо – и панда да си пак ще го разбереш!

 

Изобщо голям кеф с тоя репортаж – може и довечера в 22.00 часа пак да го дават. Да не вземете да го пропуснете? Затова го пиша тоя пост – гледайте и се учете!:)

Има в България демографски срив, ако не сте разбрали.
И току  виж след 40-50 години и ние като пандите - изчезващ вид...

Сега малко информация за любознателните:

Голямата панда е застрашен от изчезване вид

image

Пандата е едно от най-срамежливите животни на Земята.
Този рядък животински вид живее в планините на централен Китай и се храни предимно със стръкове бамбук.
Голямата панда се нуждае от огромно количество храна и прекарва три четвърти от деня в ядене.
Това обяснява защо на почти всички снимки или картинки с панда, я виждаме да яде стръкчета бамбук.
С разчистването на земята за селскостопански цели за пандите остава все по-малка площ за обитаване.
Затова те са застрашени от изчезване. 

*******
И сега информация за най-любознателните, моля останалите не си губете времето. :)

В далечната пустош на централен Китай американски учен проследява рядко животно до неговото последно убежище – ледените планини на границата с Тибет. Уединена в тази труднодостъпна вселена, голямата панда става известна на западния свят само преди сто години. И днес животът й е забулен в мистерии. Много малко знаем за пандата и въпросите очакват да получат отговор. Колко яде? Как мигрира? Колко пространство й е нужно? Най-наболелият въпрос е – дали ще оцелее?

image

Голямата панда е един от най-застрашените видове на планетата.  Китайците са разрешили само 40 панди да напуснат родната им земя. Където и да отидат, пандите очароват хората. Днес учените полагат усилия да разберат този рядък и застрашен вид.

Те работят усилено. И в националния зоопарк във Вашингтон, и в оределите бамбукови гори на Китай, където срамежливият бозайник живее. Еколози, изследователи и управници приемат предизвикателството и полагат неимоверни усилия, за да спасят пандите.

Легендата за голямата панда се слива с фактите. Има сведения за тайнствено животно, което китайците наричали Би-шонг – Бялата мечка. В хрониките на древен Китай е записано, че голямата панда била включена в данък, който царство Чин трябвало да плаща на царство Ю. В японски  летописи се споменава, че в 685-та година след Христа китайският император изпратил на японския владетел две живи бели мечки и 70 кожи на бели мечки. Изолирана в далечните планини, потънала в сняг, облаци и мъгли, територията на голямата панда е труднодостъпна. Дори местните хора могат да умрат без да зърнат тайнственото животно.  Горите и бамбуковите гъсталаци пазят тайната на голямата панда в продължение на хилядолетия. До 1869-та година западният свят не знае за съществуването й. Тогава френският мисионер и естественик Пер Арман Давю открива странното животно, което яде бамбук. Голямата панда и до днес е един от най-редките животински видове, познати на човек. През 1929 година Теодор Рузвелт-младши и брат му Кърмит организират успешна експедиция, за да вземат кожа на голяма панда за Чикагския музей по естествена история. Скоро започва борба за кожи на панди между  ловци, мародери и американски институции по естествена история. През 1936-та година г-жа Рут Харкнес заминава за Китай и осъществява мечтата на своя починал съпруг – тя се връща с първата жива панда, която западният свят вижда – Су-Лим. “Малка панда се присъединява към по-възрастна в брукфийлдския зоопарк”, съобщават вестниците.
През следващата година г-жа Харкнес донася втора панда за компания на Су-Лим. Пандата става най-известното животно на 20-ти век.  Дийн Сейдж  донася  палаво мече за Института по зоология в Ню Йорк.

Скоро и Англия се присъединява към клуба “Панда” и лудостта наречена “Пандамониум” обхваща цял Лондон.  В зоопарка принцесите Елизабет и Маргарет се срещат с Минг. Англия се включва във войната и веселието на пандите носи радост, когато хората отчаяно се нуждаят от нея.  През 1963-та година раждането на първата малка панда в зоопарка в Пекин става събитие.






Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tera - Здравей, AZ:)))
01.05.2007 23:38
Радвам се, че ти е било интересно!
Всичко хубаво и на теб :)))
цитирай
2. zvezdichka - Да и за мен
03.05.2007 12:08
беше интересно да прочета твоя постинг, тъй като имам много бели петна и неща, за които не съм и чувала дори...
Благодаря за което :).
Желая ти слънчев ден!
цитирай
3. tera - Е, човек се учи докато е жив
03.05.2007 12:12
и това му е интересното на живота!
Поздрави :)))
цитирай
4. candysays - Прекрасна тема, прекрасен пост!
30.05.2007 16:57
Благодаря ти!! :)))
Много обичам пандите... Миличките, наистина изглеждат толкова свити и срамежливи... И са толкова сладкиии... Като видя такава на екрана или на снимка, и така ми се иска да мога да гушна някоя в обятията си!... :)))))))))))

Благодаря ти. :-* Поздрави............
цитирай
5. tera - Здравей, канди,
30.05.2007 18:03
радвам се, че ти е е било интересно.
Поздрави и на теб :)
цитирай
6. rpatel - Много сладки животинчета са това ...
12.02.2010 11:51
Много сладки животинчета са това пандите! Никога не съм виждала панда на живо, но от това, което съм гледала по Анимал планет ми се струват страшно сладки! Дано успеем да ги спасим от изчезване! И не само тях, но и всички други застрашени животни!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4645710
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18532
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031