Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2021 22:04 - За естествения подбор, да му мислят анти-вакс!
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 1391 Коментари: 7 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Естественият подбор ще реши всичко...


" Хората, най- вече в България, не се ваксинират заради недоверие към властта и политиците“, смята д-р Константинов.

„Обществото ни е болно. Какъвто е българският футбол, какъвто ни е българският съд, такива са и българските политици, такива са и българските лекари. Не може да очакваме чудеса. Хората, които говорят, че като имаш антитела не трябва да се ваксинираш и т.н. , имат тежки дефицити в обучението по медицина. Не ме притеснява, някои от тях имат и титли, което показва, че имат тежка девалвация, включително и на титлите. За това спирам тук. Не искам да съм негативен към моите колеги. Хората е достатъчно да се оглеждат около себе си. Ако някой каже, че не познава човек, умрял от Ковид, или прекарал много тежко заболяването, значи живее на друга планета. Ако не вярват на лекарите, поне да се оглеждат за свои роднини, за свои приятели, какво се е случило и да не си играят на руска рулетка. От там насетне изборът е техен, това е част от естествения подбор, може и така да го погледнем, и да видим кой ще оцелее и дали ще останат“, убеден е д-р Стефан Константинов.


https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/247409-d-r-konstantinov-za-noviya-shtam-yuzhna-afrika-e-osobeno-opasna-zaradi-bolnite-ot-spin






 




Гласувай:
5



1. dobrodan - Предлагам да уважим желанието на сънародниците ни
29.11.2021 22:20
да мрат (е, няма да са всичките, разбира се) от ината си, а ние нека правим каквото трябва.
Както каза днес една лекарка, макар и по друг повод, простотията ходела по хората.
Всекиму неговото. Яд ме е само, че заради тъпанарите ще трябва да слагаме и още дози.
цитирай
2. tera - Да, и мен ме е яд, че зомбират хората!
29.11.2021 22:35
Тази пропаганда е неспирна от много време и затова реших да взема отношение. Да не си мислят, че всеки ще им трае на тъпотиите.

Но, както казва Остап Бендер- "Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се!"

Това обаче не означава, че ако срещна пак някаква малоумна тъпотия, няма пак да ги наритам съответно! :)
цитирай
3. tonsun - "Това е моят зелен сертифи...
29.11.2021 23:14
"Това е моят зелен сертификат!" - пише в социалните мрежи един очевидно превъзбуден и наивен млад човек, поствайки учебникарска картинка със зелено Възрожденско знаме, на което пише "Свобода или смърт".
Излиза, че за този младеж и за още много като него в България предпазните мерки срещу едно смъртоносно вирусно заболяване означават "смърт", а "свобода" означава да не се признават тези мерки. Много здраве от Джордж Оруел.

Кой и защо иска да ти вземе свободата?
Но за какво точно им е твоята свобода, младежо с Възрожденското знаме? Кой иска да ти я вземе и какво ще я прави? И коя свобода? Свободата да пишеш глупости в социалните мрежи и да скандираш на улицата смехотворни от научна гледна точка лозунги - лично аз дори тази свобода не бих ти взел.

На кого вярваш?
Не ти ли идва наум, че - при цялото основателно и историческо фундирано недоверие към властите в България - "те" (дето искат да ти вземат свободата) може би все пак гледат да опазят здравето и живота на повече хора? Ако не вярваш на българските (НСИ) и на европейските (EuroMomo) институции и числа за ръста на смъртността в годините на пандемията - на кого вярваш?

А, да сетих се: над 70% от хората в България вярват на врачки, гадателки и баячки."

Александър Андреев - журналист, писател и преводач.
цитирай
4. born - Абсолютно съгласен с д-р Конста...
29.11.2021 23:31
Абсолютно съгласен с д-р Константинов. Вече срещам доста материали, че планетата ще се самоочисти от антиваксите. Ритнал е камбаната и един от най-активните руски антиваксери- лекар.
Но...
Както правилно е посочил колегата dobrodan, ще се налага да слагаме и доста може би (ненужни) бустери заради човешката простотия и невежество.
......................................................© St. B O R N- вмчк Taratancijskij & Ta6akMakanskij · ………………………………………………………4208-9896-1708-4444-7017-4242.........-29112021
цитирай
5. tera - Затова я подех и цялата тази кампания в моя блог
29.11.2021 23:48
Изписах около 20 поста по тази тема, дадох всякакви възможни линкове към сериозни сайтове и аргументирани данни. Надявам се да съм права, в наше време не е възможно да си на 100% сигурен.

Но много ме дразнят празните бръщолевеници, без факти и данни!
Това словоблудство, което се шири безнаказано и разчита само на първични емоции е престъпно, след като се опитва да влияе на жизнено важни решения.

На мен ми омръзна да опровергавам всякакви идиотии, но ще го правя след всяка подобна глупост, защото не може да си позволим глупостта да победи.

Ще ги "нахраня" подобаващо!
Амин!


цитирай
6. tera - born,
29.11.2021 23:53
във всичките ми коментари не съм го пожелавала това. Писах в един коментар - имам приятели и колеги не ваксинирани. Да са живи и здрави.
Но те не призовават други хора да не го правят, агресивните пропагандатори анти-вакс са като съвременни терористи, опитват се да зомбират други хора, това е гадното в случая.
цитирай
7. born - във всичките ми коментари не съм го ...
30.11.2021 00:19
tera написа:
във всичките ми коментари не съм го пожелавала това. Писах в един коментар - имам приятели и колеги не ваксинирани. Да са живи и здрави.
Но те не призовават други хора да не го правят, агресивните пропагандатори анти-вакс са като съвременни терористи, опитват се да зомбират други хора, това е гадното в случая.

Не си го пожелавала, tera, но е реалност. Извънредно и значително е много по-вероятно антиваксер да пукне от ковид отколкото ваксиниран - това е пределно ясно вече. И им се чудя на тия малограмотни идиотки - нямат ли поне чувство за самосъхранение ?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4661174
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930