Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2012 20:45 - Г-н Николов - отговорният член за пожара и словесната алабалистика
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 4747 Коментари: 11 Гласове:
12

Последна промяна: 04.07.2012 20:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Не зная дали сте гледали точно това от Новините, но финтът на г-н Николов наистина ме впечатли!

Запитан за липсата на организациия по гасене на пожара и това, че доброволците са казвали, че са разтакавани сума време преди да бъдат включени към същинското пожарогасене, той каза следното:

"Благодаря на всички доброволци за това, че се включиха в гасенето на пожара..." и прочее дъра-бъра...


За липсата на организация - ни дума! Сиреч няма отговор на въпроса на репортерката, която след апломба задължително му благодари!

Чудно откъде ли е прихванал г-н Николов този витиеват стил на изразяване и да не отговаря на въпросите под формата на общо бла-бла.

Отказаха помощта на израелците, щото ние САМИ ще се справим! Ами справете се, де!

От кадри на очевидци в мрежата се видя как е тръгнал пожарът, от едно малко огнищенце по вероятност палнато от нечия ръчица, разраснал се до огромно пожарище.

И чак днес се коментира дали е имало ръчица или е нямало...

Чудно ми е обаче как премиерът дето ги разбира тези работи с пожарите за пръв път не се озова на мястото на събитието. Меко казано странно..., иначе нали е все първа писта в Новините...





Гласувай:
12



1. karambol5 - Имало е ръчица. . мдаа. . и мисля не ...
04.07.2012 21:36
Имало е ръчица .. мдаа ..и мисля не една ,,
И ще се справят ,няма къде да ходят ... но сами .. едва ли ;))
Трябват им самолетите !
цитирай
2. tera - Прочетох сутринта някакъв коментар на очевидец и се потресох
04.07.2012 21:45
Преди малко пак гледах доброволци на запис. Ако е истина, че нещата нарочно се разтакават, това е висша форма на цинизъм. Или че са подпалили Витоша заради лобистки интереси. Все едно сме заложници в собствената ни държава.

Бях преди десетина години на екскурзионно в Рила. Вилнееше страхотен пожар и не можаха сума време да го озаптят, нищо че Рила е най-богатата на води планина в България. Пожарът беше откъм Мальовица, а ние бяхме там преди 2-3 дни! Тогава обвиниха дървената мафия, а сега?
цитирай
3. karambol5 - Сега. . . . сегаа. . . е, ще намерят кой ...
04.07.2012 22:14
Сега.... сегаа... е , ще намерят кой да обвинят ..
Нещата нарочно се разтакават -истина е ..
Дай Боже до петък да го овладеят.Хубаво е че има толкова много доброволци. Можело значи и да се обединим ,но защо трябва да е точно това ,което ни обединява?
цитирай
4. tera - По принцип бедите обединяват хората, доказано е научно...
04.07.2012 22:23
Мен повече ме притеснява природата да не стане заложник в нечий злокобен сценарий и да превърнат планините в лунен пейзаж!

Виждала съм на живо каква стихия е пожарът и колко трудно се гаси дори и в Германия, дори и на един етаж в общежитие. Там не е било умишлено, но две коли наливаха вода цяла нощ, за да не пламне цялата сграда. Също и тука съм виждала като ни се подпали блока или по-скоро бяха подпалени изолациите във фугата между двата входа.
По-страшна стихия от това май няма!
Затова не знам, ако някой си играе умишлено сега с огъня, метафорично казано, дали не го е шубе, че няма да подпали собствената си черга?!? Пак е метафорично, пък да видим...

цитирай
5. анонимен - В момента в България се провеждат ...
04.07.2012 22:32
В момента в България се провеждат мащабни военни учения и никакви самолети на неНАТОвски държави не могат да влизат у нас. Та затова може де изгори цяла Витоша. Един руски Антей носи 50 тона вода, докато един хеликоптер-две кофи. Но руснаците са ни врагове и не можем да ги пуснем да се мотат у нас. Токлова сме жалки, че чак смешни. Но то може да стане и по-лошо от пожар.
цитирай
6. tera - Хм, не съм чула че руснаците са предлагали да ни пращат Антеи
04.07.2012 22:55
...
цитирай
7. muerte - Едно по-различно мнение.
05.07.2012 10:44
Това не е първия пожар в гора у нас. Няма и да е последния. Повечето са небрежни, но и ма и напълно умишлени. Въпроса е в друго - досега НИКОЙ не направи въпрос за пожарите, а точно сега тръгнаха и очевидци и всякакви "специалисти " да се изказват.

Къде бяха всички те когато преди няколко години хиляди кубици дървесина се изнасяше към Гърция след "случайни" пожари? Допреди 2 г. нямаше ли екологични организации, доброволци, разбиращи повече от дългогодишни пожарникари и всякакви други призоваващи за "обществена съвест"?

Къде бяхте всички като изсичаха поголовно горите из Родопите за да се построят мегакомплекси и паркинги, а? Що мълчахте тогава? Защо никой не затвори Орлов мост когато Емел Етем си построи гигантски комплекс върху горски масив в Приморско, защо ги нямаше "специалистите" доброволци когато горя Средна гора над Ст. Загора? Само за Витоша ли милеят зелените, а?

Като толкова много доброволците разбират от пожари да станат професионалсти, да поработят 5-10 г., да загасят много пожари И ЧАК ТОГАВА да разливат акъл,оценки и пресконференции.

Защото всички много разбираме - от политика, от футбол, от жени, от екология, бездомни кучета, шистов газ, микро и макро икономика, право, противопожарна дейност....... от ВСИЧКО. Е те това му е проблема на българина. Все си мисли, че всичко разбира, най-добър е във всичко (даже и в дейност, които за първи път върши) и което е най-лошо - не само той е най-разбиращ и можещ, а другите НИЩО не могат и не разбират.

Още много неща ми идват наум, но в този форум става всичко друго, но не и дискусия. Като пълно олицетворение на казаното дотук сега ще има лични нападки (обикновено на политическа основа), откровени обиди и полярни мнения без капка разсъждения зад тях. Дето се вика, все пак сме българи, нали?!? :-)
цитирай
8. tera - Да, не е първият, писала съм за един подобен в коментар 2
05.07.2012 11:52
Но тук се навързаха много "случайни случайности". Освен това аз не помня Витоша така да е горяла. Не е въпросът само за Витоша, разбира се. Но тук понеже е съвсем близо до града, нормално е да се притекат повече хора. Вчера гледах едни доброволци от оф-роуд движението и те също казаха, че на такова забутано място едва ли ще възникне пожар без някой да му помогне... Светкавици и гръмотевици не е имало в неделя, за да им бъде "вменена вина".

Всъщност на теб каква ти е точно идеята? Защо преди хората са мълчали, а сега не мълчат, това ли е? Ами може и да са се поразбудили. А и защо все назад трябва да се гледа - "къде бяхте ТОГАВА", не е ли по-важно какво се случва СЕГА?
цитирай
9. muerte - Какво се случва сега и не само.
05.07.2012 14:05
Не може вчерашен пикльо и квази еколог да се изтъпани пред всички медии и да се изкара по-пожарникар от хора с 20 г. опит. Ми при следващия пожар да не се викат пожарникари изобщо. Да се обадят на доброволците и еко организациите. Те най-разбират! ТОВА ЛИ ДА НАПРАВИМ? Егати малоумието. Колко организации и доброволци щяха да се впрегнат ако пожара беше до с. Кости в Странджа?!? Дали управляващите щяха изобщо да позволят на който и да е да ги критикува, камо ли да изнася пресконференции ако беше 2007 г. например?

Хората мълчаха преди, защото ги беше страх. Сефте от десетки години ВСЕКИ има трибуна, а и управляващи, които се вслушват в хората (предишните викаха танкове, помтиш ли?). Ама пък не върви за 15 мин. слава да се насереш пред всички. Радвам се и че все повече хора посмяват да защитават кауза (макар и в повечето случаи да ги използват), просто призовавам за разум.

Един горски пожар в недостъпна пресечена местност не може да се угаси за ден. Това е абсурд. А представяш ли си ако плъзнат и стотици доброволци да "гасят" на сляпо - ей тъй, до ходим пък да видим кво ще стане. Ми ако ЕДИН от тях се задуши и умре ще стане революция, нищо че сам ще си е виновен. А и не винаги количествените натрупвания водят до качествени изменения. И последен пример - вчера се изписаха тонове мастило как гората още гори, как са пламнали още огнища, как дори пожавът ОБГРАЖДА?!? София и как никой нищо не е свършил (освен доброволците де). Днес пожарът вече е локализиран напълно. И? Някой нещо да се извини или да каже, че е сбъркал?!? Ми не, що?

Е за това говоря - български манталитет. До следващия проблем. Тогава пак ще плъзнат "специалистите". Пази боже.
цитирай
10. tera - Ами за 4 дена все трябваше накрая да бъде локализиран, ликвидиран и пр.
05.07.2012 15:13
Да не би ББ лично да го е "локализарал", пък аз да съм пропуснала :)
Както писах и горе - пожарите не са шега работа, нормално е хората да се паникьосат и да плъзнат какви ли не слухове. Колкото до организацията на нещата, съм склонна да вярвам, че не е била на ниво. По принцип на българите им куца организацията в каквото и да е. Щото много разбирачи, много нещо - да си се върнем на темата :)
Добре, че приключи тази история най-накрая. Дано хората, които са отговорни при преодоляването на такива инциденти си направят необходимите изводи.
цитирай
11. diso - Това с липсващия на мястото Премиер ...
06.07.2012 17:41
Това с липсващия на мястото Премиер и мен много ме озадачи. И не само, че не се появи, но и за няколко дни, пожарът за него сякаш не съществуваше.
По-ясен знак, че работата не е читава - здраве му кажи!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4660999
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930