Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2012 21:27 - Айде сега ново двайсе - някой "залагал капани в Борисовата градина" - това не е залагане на "капани", ами е престъпление!
Автор: tera Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 8355 Коментари: 21 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Както казах и в заглавието формулировката за "залагане на капани" е направо смехотворна!

Какво означава "капани да залагаш" - мишки ли ще ловиш, дребен или едър дивеч? Борисовата градина да не е някаква прерия?

Според мен прокуратурата незабавно трябва да се самосезира за престъпление!

Не, не се шегувам!

Ако на вас ви падне на главата огромен дъб и сдадете Богу дух, това "залагане на капани" ли ще е?

Детска игричка някаква, някой си там отрязал стволовете на огромни дървета ниско до корена, на 2/3 от ствола, за да могат да паднат при повей на вятъра! и това било значи, ПАК ГО ПОВТАРЯМ!!!! "залагане на капани"! Става дума при това за 20 дървета, а не за едно-две, значи акцията е мащабна! Значи и ответната акция следва да е също мащабна!

И кой ще падне в този капан? Някой който се разхожда спокойно в парка! Може да бута и бебешка количка. Може и да са компания от хора и така да си отидат мърцина насред сладката приказка! Може и да са бащите или майките ви, няма гаранция кой ще пострада...

Както казах и в коментар към предния пост - нещо много случайни случайности се навъдиха напоследък!

Твърде съмнително взе да става от толкова сучайности!

Родена съм и съм израстнала в София и не помня такъв пожар на Витоша, както пък изобщо не помня НЯКОЙ ДА Е ЗАЛАГАЛ ПОДОБНИ КАПАНИ в Борисовата градина, която тогава се именуваше Парк на свободата.

Това си е чиста проба престъпление и тази формулировка за "капаните" звучи толкова несериозно и лековато, че чак се чудя как изобщо могат да се говорят подобни неща в национален ефир!

СТАВА ДУМА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И АКО ДО МОМЕНТА НЯМА ЖЕРТВИ ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ САМО НА ОНЯ ОТГОРЕ!

Колко хора отсега нататък могат да се разхождат там спокойно? Или и по другите паркове, защото ако това не се пресече на момента, току-виж станало обичайна практика.

Сега сигурно ще има хора да кажат - Ами защо се вживявате? Нищо не е станало...

На такива хора мога само да им кажа да се молят някое подобно дърво да не ги люсне по многоразбиращите тикви или кратуни или каквото щете!

Няма да ви пожелавам лека вечер, по-добре си помислете какво се случва наоколо и защо...







Гласувай:
15



1. evrazol - какво се случва наоколо и защо...
06.07.2012 00:20
Наоколо се случва дезинтеграция на обществото, защото са му отнети перспективите и индивидите са се самозомбирали по опазване на стандарта си. Кризата извежда гротескно основните черти на характерите на предна позиция в поведението и сеира е пълен. Представяш ли си какво се е случвало в главата на залагащия капаните и колко способна на каквато и да е реакция е администрацията? Ако успееш да си го представиш - умножи представата по 6 000 000 и картината ще бъде пълна.

Скоро ще изглежда щастливец оня - успял да опази психиката си. През този месец станах свидетел на странни неща - електротехник с 20 години стаж бръкна в табло с шест киливолта без предпазни средства и изгоря, депутат се блъсна с личния си автомобил във валяк, 30 тонен камион маневрираше по Парчевич, Топлофикация затрупа изкоп на Софииска вода, за да направи изкоп в съседство на един метър, а един дипломат заобиколи пеш по затворена за ремонт улица. Циганин даде пари на просяк, а алкохолик звъня на 112 щото кола паркирала на тротоара му пречела. Две момичета с цигулки на гърба караха колелета с едно колело по Цар Асен, а в едно кафене-мазе собственичката излагаше картините си /на пресечката на Х.Димитър и Шишман/. Такси едва не прегази регулировчика пред Народното Събрание, а в съседство озеленител поливаше цветята с една много готина машинка и с уста си свиреше хоро. Граовското.

Междувременно вдигнаха тока, Витоша горя, а крадеца на милион и половина предаде себе си но не и милиона:)

Взехме заем с 4.5% лихва и медиите го прескочиха, български инвеститори не бяха допуснати - и това го прескочиха, а Кипър пое управлението на ЕС. По улиците видях хладилно камионче на което пишеше "Гръцка риба" а такова с българска още не съм виждал.

Чета блогове и се чудя защо, ходя на работа и пак се чудя защо, една банка ми отказа кредит, а шефа и ми го предложи срещу процент и в цялата тази лудница срещнах един приятел, който си беше останал какъвто го помня от преди 30 години.

Ето какво се случва, но не знам защо.
цитирай
2. ka4ak - И аз това питам!Щото освен ТЕРОРИЗЪМ,нямам друго обяснение!:(((
06.07.2012 01:36
"04.07 02:17 - Всяко зло за добро!:)
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1030064
Точно в тази част,се прибират кинти за борба с корояда,а реално нищо не се прави!:(((
Че е умишлен,няма никакво съмнение!!!По интересно е,защо този терористичен акт,не се обявява като такъв,а шефа на ЦРУ,беше тук,ДА НИ ПРЕДУПРЕДИ?!!!:(((

Постинг: Тъжно ми е...
Автор на постинга: mikino "
цитирай
3. mamas - Подкрепям те напълно!
06.07.2012 09:18
Още като чух новината по телевизията, изтръпнах. Това е наистина престъпление с умисъл.
Поздрави!
цитирай
4. tera - evrazol,
06.07.2012 09:58
твоят коментар е цяло есе! :)
Оня дето е режел дърветата с цел да убият някого (не казвам залагал капани, щото както казах това определение нищо не значи) не мога да си представя дали изобщо някоя заблудена мисъл му се е мотала в престъпната тиква. По-скоро някаква нечовешка злоба ще да е било, това е акт на омраза и то въпиюща омраза без конкретен адресат.

Гледа ли Франкенщайн в Мола? - невероятно представление на лондонския Кралски театър. Та мисля, че от там беше репликата - престъплението дава на нисшите индивиди тези емоции, които изкуството носи на останалите.

Та ето затова се случва - хората не се интересуват от изкуство, а от клюки и престъпления. Това сега го измислих в хода на повествованието така да се кажe, ама има логика някаква. :)
Приятно си бъбрим с теб, успокояващо е някак, че имаме сродна "неправилност" :)))

цитирай
5. tera - ка4ак,
06.07.2012 10:00
народът масово изперква, както си говорим с евразола.
Но престъпленията следва да се наричат с истинските им имена, а не "капани" или "дали е имало умисъл в пожара"... Ми имало е! да не се е самозапалила гората или дърветата да са се самоотрязали ей така самоубийствено?
Аман от идиотии и глупости по медиите и по улиците, парковете, горите и къде ли не още!!!

цитирай
6. tera - mamas,
06.07.2012 10:02
я погледни само колко души се интересуват от това, че е престъпление - точно 20 души до момента!

Е, затова сме на този хал!

евразол - това е другият отговор на въпроса "защо се случва". Защото масово на хората не им пука, докато едно такова дървo не ги тресне тях по главите!


цитирай
7. muerte - Този път сем съгласен с теб.
06.07.2012 11:37
Категорично е престъпление. Ще цитирам малко НК щото там ми е силата -
Чл. 9. (1) НК. Престъпление е това общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо. И още един член от НК - 11 - (1) Общественоопасното деяние е извършено виновно, когато е умишлено или непредпазливо. и (3) Деянието е непредпазливо, когато деецът не е предвиждал настъпването на общественоопасните последици, но е бил длъжен и е могъл да ги предвиди, или когато е предвиждал настъпването на тези последици, но е мислил да ги предотврати.

Това си е чисто престъпление, а това, че е непредпазливо (казано разбираемо, този който го е направил не е искал да убива хора) не го прави по-малко значимо или сериозно.
цитирай
8. alarmonline - Тера,
06.07.2012 11:45
подкрепям позицията ти!

Според мен и пожарът на Витоша, и рязането на дървета в Борисовата, не само, че са престъпления, но са зло-умишлени престъпления !!!


цитирай
9. tera - Падна ми камък от сърцето, щом си съгласен... :)
06.07.2012 12:50
Този, който го е направил, ако не е искал да убива хора - защо изобщо го е направил? Защото е голям майтапчия ли?
Не мисля, че е непредпазливо, а е съвсем злоумишлено!
цитирай
10. tera - Да, аларм,
06.07.2012 12:53
злоумишлено е точната дума!
цитирай
11. mileidi46 - Ei,davaite linkove be xora...
06.07.2012 14:46
ne se nau4ixte,kato pi6ete ne6to da davate linkove kum statiqta..mislete i za nas,deto nqmame vuzmojnost da sledim novinite v BG!!!
Tova,4e sme v 4ujbina..ne ni pravi nesupri4astni..iska6e mi se da pro4eta statiqta..ni6to li4no...
цитирай
12. tera - Здрасти, милейди,
06.07.2012 14:51
това не е статия, за да дам линк.
Каза го Венелин Петков в Новините от бТВ с един благ гласец, все едно става дума за забалнение на невръстни дечица!
Сега ще пусна търсачка, ако мога нещо да намеря.

Voila: http://www.blitz.bg/news/article/145371

цитирай
13. muerte - Няма нужда от ирония.
06.07.2012 15:51
Написах "този път", просто защото обикновено се разграничавам от доста от пишещите тук. Сами факт, че ме иронизираш, показва, че мислиш, че си повече от мен. Което пък от своя страна си е доста глупаво, защото не ме познаваш. И още нещо, сочещо напълно неоправдана претенция за меродавност - "я погледни само колко души се интересуват от това, че е престъпление - точно 20 души до момента!" Значи щом САМО 20 човека са прочели великия ти пост, другите не стават, така ли?
Сега разбираш ли защо се разграничавам от теб? Сигурно повечето от мислещите хора го правят по същата причина.

П. п. Не пиша това, за да те засягам персонално, а за да ти светне лампата и (ако можеш де) да поправиш грешките си. Защото, по всяка вероятност, те са една от причините САМО 20 души да се интересуват от постовете ти.
цитирай
14. georgimet - къде са тия капани?
06.07.2012 17:22
За пръв път чувам за тях, може ли да кажете къде са точно?
цитирай
15. raders - Изглежда, че тази нация изкукур...
06.07.2012 19:01
Изглежда, че тази нация изкукуригва напоследък. Толкова много идиоти не е имало преди. Май че държавата ще трябва да бъде променена изцяло, защото законите в този си вид не действат, а и парламентът е тълпа негодяи. Май целенасочено се върви към диктатура, защото инфантилният българин не понася свободата.
цитирай
16. tera - @13
06.07.2012 20:59
Не беше ирония, а чувство за хумор, но на теб явно или май ти липсва. Има тънка разлика, но за да я схванеш се иска също чувство за хумор. Ако искаш да се заяждаш си сбъркал мястото.
От моите постове се интересуват доста повече души и това е видно, всеки може да ми разгледа предишните постове. Говорех за един конкретен момент и незаинтеросоваността на хората точно от тази тематика. В момента са 132, ако това ще те успокои.

Ти за моята читаемост не се грижи толкова, имам достатъчно публика - пак според статистиката към 953 000 прочита.
Благодаря за вниманието! :)

цитирай
17. tera - @14
06.07.2012 21:00
ето тук

http://www.blitz.bg/news/article/145371

цитирай
18. tera - @15
06.07.2012 21:08
На диктатури сме се нагледали и в момента имаме подобен сурогат.
Но когато хората решават да протестират, една друга група ги изкарва дебили или хлапета или нещо подобно. Българинът не е свикнал да си търси правата, това е проблемът!
Понеже пътувам много, мога спокойно да кажа, че българската "дупедавщина" просто няма аналог!
Хората си живеят спокойно, защото ако нещо не им изнася са свикнали да се борят за него и не чакат някой да им го поднесе на тепсия.
Ако такова вдигане на тока се случваше през няколко месеца в някоя друга страна, със сигурност отдавна и те също да са се вдигнали...
цитирай
19. mileidi46 - Mnogo ti blagodarq!!!!:)
06.07.2012 22:37
tera написа:
това не е статия, за да дам линк.
Каза го Венелин Петков в Новините от бТВ с един благ гласец, все едно става дума за забалнение на невръстни дечица!
Сега ще пусна търсачка, ако мога нещо да намеря.

Voila: http://www.blitz.bg/news/article/145371
Pisax ti,za6toto izob6to ne razbrax za kakvo ide duma..potursix v dnes.bg i tam ni6to ne otkrix..zatova.:))Sega 6te pro4eta s interes! O6te vednuj blagodarq i se izvinqvam za tupata ,,latiniza"..


цитирай
20. hristo27 - Простотията и алчността за пари ...
07.07.2012 12:45
Простотията и алчността за пари започват все повече да стават заразни. Тези, които са го направили това си нямат и най-малката представа каква трагедия може да се случи.
цитирай
21. tamperto - "
07.07.2012 23:26
Дам, много си права. Това не е капан, а саботаж и опит за убийство. Заради това нещо трябва към всеки минувач да се зачислява кука и да го дебне какво прави. Ама пък така няма ли да нарушим правата на човеците? Какво като носи бензинова резачка? Нали утре във фейса ще тръгне подписка и плюене, че на нормалните хора им се ограничават правата и не могат да си пренесат една Хускварна от Орлов мост до квартал Изток пеша???
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4661279
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18538
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930