Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2011 22:01 - Духовните хора
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 2766 Коментари: 6 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



Замислих се кои са те и какво ни дава общуването с тях, след един пост който прочетох. Един блогър казва, че се чуди дали да приеме работа в будка и да гони бездомни кучета за 300 лв. на месец. Този блогър не ми е приятел или чест гост, това няма значение. Просто звучи тъжно... Доколкото знам е издал книга, не че това е кой знае к"во, сега всеки може да си издава каквото си иска.

Лошото обаче е, че хората на духа трябва да търсят средства за препитание по всякакъв начин. Напомня ми Амедео Модиляни и тъжната му съдба. Един творец, низвергнат докато е жив, пълна трагедия за него и семейството му. Няма да ви го описвам в подробности, ако ви интересува пуснете си търсачка. Това си е съвсем произволна асоциация и няма общо с предния абзац, така ми хрумна.

Другото, което ми прави впечатление е пълната бездуховност на това, което се случва в блога тези дни. То не е от сега, писала съм и от преди 3 години пост по случая, но линк сега не ми се търси. Наистина не проумявам отвратителния обиден речник, който се използва спрямо други блогъри. Все едно някой си няма друга работа, ами се е заел с критикарство и "приземяване" на разни хора, защото много велики са се почувствали.

Това ми напомня вица за българския казан в ада, дето пазач му не трЕбе, щото останалите ще го дръпнат за краката, ако е решил да изплува и пак ще го накиснат редом с останалите.

Да се върна на духовните хора, лично за мен е удоволствие да общувам с личности, които не ми говорят само за скъпи магазини, марки или снобарски заведения. Или пък не ме занимават с битови простотии от сорта какво сготвих вчера или как се прави "зимнина".

Обичам да пътешествам, да ходя на концерти и постановки, за това не ми се свидят парите. Защото, ако са качествени се чувствам заредена с енергия, доставят ми едни незабравими емоции. Не разбирам как може да се хвърлят сума пари за парцалки, дето няма да са актуални другия сезон, ако човек е чак толкова залетял по модните тежнения. Но както се казва - всеки с приоритетите си.

Мисля си, че е необходима по-голяма толерантност и това, което липсва на повечето българи, наречено "възпитание". Немците били студени сухари, пък американците били нафукани, а гърците - "подли византийци". Работила съм във фирми с всички едни такива, това което ги отличава е възпитанието. Не нападат хората по такъв груб начин, спазват мярка в поведението си. Сори, че го казвам, но е така. Говоря и за живото общуване, а не само за блога, където се излива направо фекална вода от гадории и оплювки, предимно анонимно, разбира се.

Дори и Христо Стоичков си е жива подкрепа на горната теза, след като се пообигра в Барса, се понаучи малко на обноски. Сега остава някой и за това да се хване :) Имам предвид, че цивилизацията действа облагородяващо и на най-закостенелите индивиди.

Айде сега резюмето - ако някой случайно не е разбрал за какво говоря. Дръжте се малко по-цивилизовано, това тук не е Женския пазар. За какво са тези обиди и изцепки, кой на кого пречи и защо? От край време съм против класациите и избраните произведения на Първа, но явно това е ябълката на раздора.
Да, наистина е малко дразнещо като влезнеш в блога да се натресеш всеки ден на едни и същи хора, но това не зависи от тях, просто това е системата.

Като не ви харесва, пишете на админите да променят системата, вместо да обиждате хората, които са се оказали там.
Всичко добро и лека вечер! :)






Гласувай:
18



1. injir - Възпитанието. И първите седем г...
27.01.2011 22:11
Възпитанието. И първите седем години... Лека вечер!
цитирай
2. tera - Според мен не е само до първите седем години, а до средата :)
27.01.2011 22:19
Като бях в Германия само един път чух скандал - беше на улицата между шофьори, но звучеше твърде възпитано и нe бяха намесени "майките" :)
Тук си мисля, че опира въпросът до изконните български качества - злоба и завист. Понеже по презумпция всички сме равни, никой не търпи някой да е по-умен, по-знаещ или каквото и да е по- от него.
Но пък агресивният и обиден тон мисля, че минава всякакви граници, това тук все пак не е отходна яма.

Лeка и на теб! :)
цитирай
3. benra - на
28.01.2011 12:47
българина все някой за нещо с нещо му пречи-на улицата, в блока, в градския транспорт, в работата, в блога. Народопсихология, какво да я правиш.
Мисля,че няма да е никак зле ако се опитаме да се самоконтролираме и да станем малко по-вежливи един към друг.Пък ако ще и да е лицемерно
цитирай
4. tera - Ами да
28.01.2011 13:09
и аз бих педпочела да ми се усмихват лицемерно и да са вежливи, отколкото да са намусени и откровено груби.

цитирай
5. svoboda64 - Тера,
29.01.2011 02:13
Ще ми простиш ли водолейската откровеност, но това, което си написала е... по-скоро българско, отколкото "цивилизовано"... по начина, по който го разбираш. Работейки с представители на различни нации съм разбрала едно: трябва да имаш ухо за начините, по които те псуват... Преводът ... спестява това :)

В защита на българите ще кажа: по първични са, т.е. директни, и в зависимост от нивото на боравенето с езика ще чуеш разрилични "цветисти изрази", които не ги правят по-малко "цветисти" на фона на скалата, с която ги сравняваш...

Така че всичко е въпрос на оценка... и обучение. Абсолютно всички (нации и народности) можем да бъдем "гадни" и българите далеч не държат палмата на първенството. Просто ние си се познаваме :))))

Поздрави!
цитирай
6. tera - Тцъ,
29.01.2011 19:43
не съм съгласна, сори, еншулдигунг, екскюзе моа, пор фавор и так далее ... :)
Нямам намерение да споря, всеки с мнението си!
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4660699
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930