Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2009 17:59 - 10-те храни, които предпзват от рак
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 1389 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 13.09.2009 18:08





Това е разбира се относително казано. И нон-стоп да ги нагъвате тези храни, ако сте подложени постоянно на стрес, който ви е разрушил имунната защита или ако сте прекалено обидчиви и чувствителни, пак могат да ви се случат разни неприятни работи.

Така че, първо правило - рано сутрин  две дози "Майната му!" и после другото :)

Ето ги и храните:

1. Орехите - спроред експертите биха могли да намалят значително риска от рак на гърдата, поради съдържащи се в тях Омега-3 мастни киселини. Влияят също катко антиоксидантите и фитостеролите, трябвало да се консумират 5 пъти седмично. Вкусни са, така че какъв е проблемът?

2. Шоколадът - ценен поради високото си съдържание на какао. Флавоноидите, които са основна част на какаовите зърна, допринасят много за положителния ефект срещу рака, особено срещу този на червата. Много лесно за изпълнение - кой не обича шоколад? Но, доколкото знам черният натурален е за предпочитане в такива случаи.

3. Гроздето - сега му е сезона, набивайте го яко, особено червеното! Съдържа голямо количество вторични растителни вещества, които са истинска биоактивна ззащита срещу рака. Към тях спадат полифенолите, като например елаговата киселина, която в сравнение с другите феноли има 300 пъти по-силно предпазващо действие, особено по отношение на рака на кожата и на червата.

4. Морковите - освен каротина, съдържат и баластни вещества, които работят срещу рака на дебелото черво, подобряват перисталтиката, което води и до отстраняване на карциногените.

5. Броколите - богати са на фолиева киселина, витамини С и К, както желязо, калций, калий и фосфор. Накратко - направо са си чудо на природата!

6. Доматите - съдържат безценния срещу рака ликопен. Тук следва да се отбележи, че колкото по-дълго претърпяват термична обработка, толкова е по-добър лечебният ефект от тях. Прясно нарязани за салата пак са вкусни, но не толкова полезни.

7. Зеленият чай - съдържа кофеин, цинк, калций, калий, йод, мед и манган. Не само предпазва от рак, ами и ободрява, пийте по 3 чаши дневно и си свиркайте!

8. Малините - големи количества магнезий и калций се крият в тях, също и флавоноиди, полифеноли и както гроздето - много елагова киселина. Жалко, че им е толкова къс сезонът!

9. Тиквените семки - поне за тях сезон няма! Достъпни са целогодишно, както и онези зелените еко-семки без люспи. По-добре консумирайте сурови, а не печени, има ги и такива. Високо съдържание на каротиноиди намаляват риска от рак на кожата, белите дробове, пикочния мехур и гърдата.

10. Портокалите - със своето високо съдържание на витамин С и селен създават истинска защита срещу рака.

Дотук - научното инфо, следва моето скромно мнение по въпроса. Всичките изброени храни са достатъчно вкусни, за да ги консумирате с удоволствие и без да мислите, дали от нещо ще ви предпазят.

Писах в един преден постинг - ракът предпочита обидчивите, не съм го измислила аз. Хората са правили изследвания и статистики. Тези храни не биха помогнали на никого, на който целият свят му е крив или пък неговите проблеми са най-важните в галактиката!

Според мен първата стъпка е хората да не се приемат прекалено насериозно, дори само и заради това, че са дошли тук на гости за няколко десетилетия. Кой колко издеяни, ако разбере, че не от него започва и свършва света.

Това място го е имало преди нас, ще го има и после, имаме един малък отрязък да сме тук и да се чувстваме добре. Пак си зависи от всеки един как го възприема ...

:)))



Тагове:   рак,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sphinx - Благодаря, докторе!!! :))) Не се ...
13.09.2009 23:12
Благодаря, докторе!!! :)))
Не се изисква никакво усилие, за да се спазва такава великолепна диета! А като се прибавят към нея и разсъжденията ти, това си е цяла терапия!!! :)
Не се шегувам!!!
цитирай
2. tera - sphinx,
14.09.2009 00:04
въпреки, че е написано леко майтапски, всичко си е вярно! :)
Барабар с моите разсъждения! :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4661305
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18538
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930