Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2014 19:45 - Ах, леле, испанците тотално "унизени" от холандците...
Автор: tera Категория: Спорт   
Прочетен: 2483 Коментари: 5 Гласове:
13

Последна промяна: 14.06.2014 20:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



Чак живи да ги ожалиш направо след такова унижение.

Понеже миналият път испанците "унижиха" холандците точно, където и когато трябваше и станаха световен шампион, дай сега отрано след един мач да им теглим ножа!

Изобщо журналистическите изцепки край нямат, то от какво друго да си правят предаванията.

Вчерашния  мач не го гледах, защото бях на як купон, но после разбрах за резулата и видях повторението на головете. Някои бяха направо ...ами нямам думи, как изобщо са ги допуснали. Но едно е да гледаш по телевизорО, друг е там на живо.

Спомням си онова световно от 1994, когато България загуби от Нигерия първия мач с 3:0. Никой не се изненада, ми толкова могли... Ккто и никой тогава не е предполагал, че българите ще започнат от тази жалка загуба, за да стигнат до 4-то място. Можеше и по-далеч да стигнат, но съдията тогава помогна на Италия, доколкото си спомням.

Мисълта ми е, че това е игра с непредсказуем край. Иначе големите резбирачи щяха да познават в прогнозите, защото нали уж "разбират" от футбол. Но не е така, прогнозите им доста често не се сбъдват. Защото играта си има свои закони - а те не са предвидими.

Цялата работа е, че тази толкова красива игра е сама по себе си много жесток бизнес. Затова понякога се губи чара й. Толкова много пари са замесени, че за играта вече е останало малко място.

Затова за мен е изключително удоволствие, когато съм виждала кадри от предишни Световни първенства - когато артистизма в играта, особено на бразилския отбор е бил на висота. Затова Пеле и Гаринча са легенди - абсолютни виртуози с топката, изключителни таланти. Има и други, разбира се, но тези двамата са феноменални.

Гледах мача на откриването Бразилия:Хърватска и не смятам, че онази коментирана дузпа е решила мача. Бразилците бяха на доста по-виско ниво, въпреки че хърватите играха много достойно.

Както и сега - айде да оплакваме испанците!?! Загубили са, холандците с години са си мечтали как да им го начукат за онази загуба на Световното и са успели.

Това означава ли, че испанците трябва да се сдухат окончателно.Това са пълни глупости, мачовете са още в началото си.

Пък и си мисля, че холандците май няма да помиришат купата тази година, бразилците ще я отнесат, със или без съдийска помощ. Твърде много са мотивирани, защото са на свой терен и ако не я вземат, едва ли не ще трябва да емигрират някъде, барабар със семействата си, в случай, че не го направят. Не са толкова артистични като предшествениците им, за които споменах, но пък са резултатни за сметка на това - на първия мач вкараха 4 гола, 1 и в собствената им врата, което им е за пръв път.

Но пък ние, българите ги разбираме перфектно, доколкото си спомням от книжките на Тонич, в Лондон през 1966 е бил отбелязан автоголът на Иван Вуцов срещу Португалия, даже обявен за един от най-красивите автоголове в историята на Световните първенства. Вуцов след това е отбелязал автогол и срещу Унгария на същото световно, но явно не е бил чак толкова красотен.

Така че, много рано бързат журналята да отпишат Испания и да си градят предаванията на нейното унижение. Ами това е игра бе, хора, гледайте го като игра и се забавлявайте. Онези, които губят мангизи от това - те да му мислят.

За зрителите играта трябва да си е пълен кеф!

Логиката естествено подсказва, че за да спечели един, трябва друг да загуби!
Е, и какво от това?!?

Нали затова е играта!!! :)))


P.S. Понеже забелязах тенденция разни малоумници да се опитват да коментират, отбелязвам - розавите, бозавите и прочее малоумници не се допускат, може само да слагат минуси, което единствено увеличава стойността на поста, предвид идиотията им.
Дерзайте като за Световно!









Гласувай:
15



1. tera - Само да добавя - поздравления за г-н Пламен Марков,
14.06.2014 20:00
който дава най-смислените коментари от студиото в София.
Между другото и това отбеляза: "Ние българите сме склонни да търсим или най-доброто или най-лошото, дори и на такъв ранен стадий в играта".

цитирай
2. blackpredator - Фен съм на холандците,
14.06.2014 21:16
затова разкошно се накефих снощи.
Може да е случайност, но беше грамада от 5 случайности. :))
А изравнителния им гол си беше Фаберже! :)
цитирай
3. tera - Ами няма лошо - нали това е играта! :)
14.06.2014 21:38
Но пък твърде рано "погребаха" испанците, има време до края.

цитирай
4. perrorabiosotannen - 1 : 5
15.06.2014 19:06
Това, което направи Испания през последните 6 години е далечна мечта и неосъществима за много, да не кажа всички национални тимове по света, евро, световно и евро, сега пък испанците знаят как са се чувствали датчаните на световното в Мексико през 1986, холандците нека да се радват, това ще им остане. Много са добри в ритането и удрянето със лакти.
цитирай
5. tera - На този мач през 2010 гледах само края, точно когато испанците забиха победния гол!
15.06.2014 20:26
Стана си малко случайно моето гледане изобщо, предвид обстоятелствата. :)

Бяхме в Милано за представление в Ла Скала точно същия ден. Когато отивахме, видяхме агитките запътили се навярно за екрана пред Катедралата. Там бяха сложили огромен екран вдясно. Но това го разбрахме по-късно.

Изгледахме представлението, което беше и целта на посещението тогава. Беше страхотно! Излизаме и се оказва, че е рукнал пороен дъжд. Стоим цялата публика отпред, има една колонада пред Скалата и сме защитени от дъжда. В един момент ни писна не само на нас и цялата публика на бегом се изнесохме към Галерия Виторио Емануеле, която е съвсем наблизо, пък и е доста по-просторно там, освен че е много красива.
Този екран, за който споменах, се виждаше перфектно от Галерията и там видях последните минути на мача, заедно с победния гол!
Публиката много се изкефи, основно бяха италианци, имаше и други.
Това ми е споменът от онзи мач, който както се казва го гледах вследствие на обстоятелствата.
Сигурно, ако не валеше, щяхме директно да се отправим към хотела наблизо и да го пропуснем.

Между другото много ми хареса едно изказване на английските фенове по повод на вчерашната загуба на Англия. Беше цитирано от наш кореспондент в Лондон: "Ние ви обичаме не само когато побеждавате..."

Именно това беше идеята на този пост. Отнася се за всички отбори, не само за Англия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4647821
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031