Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2012 20:31 - Нещо, което ме разплака... Браво, Марио!
Автор: tera Категория: Спорт   
Прочетен: 3280 Коментари: 9 Гласове:
26

Последна промяна: 07.12.2012 23:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Това не  P.S., a точно обратното :)

Който иска да се сбъдне мечтата на Марио, може да изкопира този пост в неговия блог! Дано успеем всички заедно да помогнем на това чудесно момче!


Да, наистина ме разплака, а аз не съм от плачливите. По-скоро съм рационален тип, отколкото емоционален.  Не, че се  гордея особено с това, но такива са фактите.

 

Обаче постъпката на това момче, което по-скоро бих нарекла млад мъж, нищо че е само на 15 години ме просълзи и неговата реакция, когато го запитаха как се чувства, той съвсем простичко, по детски искрено каза: „Не се чувствам герой. Те викаха за помощ и отидох да им помогна.”

 

Тогава се разплаках и даже и сега като го пиша, пак се трогвам и просълзявам.

 

Може и да сте го гледали в Новините, а може и да сте го пропуснали. Затова обяснявам – това момче е отишло да спасява две 11-годишни деца, които са си играели на Белоградчишките скали. Едното пада, а другото започва да вика за помощ. Марио ги чува и отива да се притече на помощ. Успява да стигне до детето, което е паднало, то е със сцепена глава и цялото в кръв. Качва го на гърба си и успява да се изкатери обратно на безопасно място. Накратко – спасява му живота.

 

Марио живее заедно с тримата си братя, зарязани от родителите,  в социален дом в Белоградчик. Не мога да знам поради какви причини родителите са изоставили четирите си момчета... предполагам само, че не от хубаво ... и не съм аз човекът, който ще ги осъжда за това...

 

Марио иска да стане футболист, поне така казаха по тв-то, даже имал и успехи в тази област. Мечтата му е да играе в „Челси”.

 

Идеята на този пост е да помогнем на това момче със силен характер и дух да си сбъдне мечтата.

 

Разбира се, че няма как да отиде директно в Челси! J

 

Но може да му се помогне примерно да отиде в школата на Бербатов. Тук не става дума за дарителски SMS-и или пък дарителски сметки. Ако ставаше дума за това, веднага щях да се отзова, както съм го правила.

 

Мисля си, че ако това момче получи силна гражданска подкрепа, би могло поне да се опита да си осъществи мечтата. Да има възможност да тренира в добра юношеска школа и да получи сътветната подготовка.  После всичко си зависи от него!

 

Даже се надявам, че този репортаж са го гледали хора, които могат да му помогнат в това отношение. Но понеже няма как да съм сигурна в това, си мисля,  че и една обществена подкрепа би била от полза. В крайна сметка всичко зависи от хората.

 

Ако този пост срещне достатъчно поддръжници, ще го изпратя после на фондация „Димитър Бербатов”. Дано намери отклик.

 

Само да уточня – не гоня никаква читаемост по този случай, само искам едно прекрасно българско дете да осъществи мечтата си.

 

Всякакви неприлични или груби коментари ще бъдат трити, след като ги изкопирам и изпратя до администраторите на сайта. Не желая тази тема да се опошлява по никой начин.

Благодаря!

 

 

 




Гласувай:
26



1. seasonofthewitch - ЗА
07.12.2012 21:10
Права си,че тези постъпки сред децата трябва най-малкото да се поощряват,а в случая заслужава да му се даде шанс за развитие според мечтите му:).Момчето е проявило смелост и себеотрицание,а тези качества често липсват на възрастните.
Поздрави:)
цитирай
2. tera - Благодаря за коментара
07.12.2012 21:56
Това го правя заради Марио.

Съмнявам се, че много хора ще откликнат, защото не е жълто и гадно, за да им привлече вниманието.

Но колкото и да са, ще изпратя поста на фондацията. Мисля, че хората в България наистина подценяват силата на гражданското общество и на подкрепата. Особено за позитивни каузи.

Ако е за това - да сме против нещо или някого, тогава са по-активни.

Надявам се това да се промени, с времето.

цитирай
3. germantiger - ...
07.12.2012 22:15
Винаги ще има (или се надявам да има) хора като Марио (дори юноши наречени с право от теб мъже) и винаги ще има и страхливци - природа и психика!

Първите трябва да бъдат окуражавани, да са пример и да получават след стореното шанс и развитие, за вторите - остава да се надяваме ние да не сме сред тях!
цитирай
4. karambol5 - ПОздрави за написнаотои за идеята ...
07.12.2012 22:18
ПОздрави за написнаотои за идеята !
Момчето трябва да има шанс ! Останалото си зависи от него !
цитирай
5. tera - germantiger,
07.12.2012 22:41
трябва да поощрим първите, според мен.

Този пост може и да е капка в морето, но това е начинът да се гради едно гражданско общество. Хората в България все още не вярват в това, защото са много лъгани и обезверени. Но аз си мисля, че постепенно такива инициативи би следвало да са чути от когото трябва.

А за тази цел трябва се казват силно и ясно по всякакъв възможен начин!
Благодаря за подкрепата!
цитирай
6. tera - karambol5,
07.12.2012 22:44
Не само това момче заслужава да има шанс, просто сега се концентрираме върху него!
И много се надявам да успеем да му помогнем за осъществяването на мечтата му, защото го е напълно заслужило, рискувайки живота си!
Какво повече от това?!

цитирай
7. ka4ak - Ин,Здравей!:)
09.12.2012 11:01
Поздрави за хубавата ти инициатива!Пуснах го във фейса!:))
Радвам се че има такива примери в моралната деградация,разпадаща устоите на обществото!Бялите лястовици,трябва да ни учат,че не всичко е загубено и пак,ще бъдем!:)))
цитирай
8. tera - Здрасти :)
09.12.2012 14:02
Мерси, че си го пуснал.
Идеята ми беше, че не можем да седим и да чакаме "който трябва" да обърне внимание. Наистина смятам да го изпратя до фондацията, нека разберат поне, че хората са взели присърце мечтата на това прекрасно момче.
цитирай
9. ka4ak - Гледам,инициативата ти има ефект!:)))
14.12.2012 11:24
Поздравления,за начинанието ти!!!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4653986
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930