Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2012 21:02 - Самоубиец се хвърли днес в метрото
Автор: tera Категория: Новини   
Прочетен: 2879 Коментари: 10 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg





Нееееее, това не новина от жълт вестник.

Не знам и дали са го съобщили по някои новини, съмнявам се, просто бях там, когато се случи.

Слизах по ескаватора на станция " Стадион Васил Левски" около 15.30 днес,  чувах шума от приближаващата се мотриса, затова много се изненадах, когато слязох долу и тя се закова точно пред мен. Бях в края на линията и би следвало да се изтели напред. Не разбрах какво става, дойдоха разни хора от пътниците  да питат какво се случило, казах "Не знам!". Тогава тези , които са били там преди мен и са обърнали глави да видят приближаващото метро ми казаха, че са видели как човек се е хвърлил пред него. Не е бил блъснат, просто сам се е хвърлил.

Тези, които бяха видели това не бяха на себе си. Потресени с блуждаещи погледи. Обяснимо е - такова нещо може да извади от равновесие всеки нормален човек.

После - дойде "органът", започнаха да надзъртат покрай вагоните. И какво се оказа - човекът в общи линии няма кой знае какви увреждания, цяло чудо. Седи си долу на линията и заплашва да се хвърли пак под отсрещната линия. Тогава "органът" предупреждава централата за вероятен инцидент по насрещната линия.  Затова след малко насрещната мотриса се приближи "по търлъци" със скорст към 10 км/ч едва-едва и свали всички пътници. Обаче злополучните пасажери от "виновната мотриса" си седяха вътре като заложници. Спрял тока по линията (въпреки че в купетата имаше ток) и не могли да се отворят вратите. Те чукаха нервно по едно време, но "органът" им се скара и мирясаха.

Междувременно изтеглиха пишман-самоубиеца горе на перона. Оказа се, че там била и майка му. Какво е предизвикало драмата, не се знае... На вид около 25-30 годишен, имаше някаква рана на лицето сигурно от падането, но иначе си беше жив и здрав. Имах апарат, но не го снимах, защото не съм от гилдията все пак и не смятам, че е достойно да се показват подобни кадри.

Най-накрая се осефери ръководството какво се случва и обявиха, че метрото спира за 35 минути и аз съответно тръгнах към трамвая. За моя изненада горе на входа, никой не уведомяваше пътниците, че метрото е блокирано за половин час. Така че - те си слизаха надолу, за да се чудят какво става.

Когато бях навън се чу вой на сирена - помислих си, че е повиканата линейка. Ако онзи човек не беше извадил късмет да се отърве жив, линейката беше твърде закъсняла. Бяха минали вече към 20-тина минути. Обаче беше полицията, а не линейка. Едно местно куче като видя полицейската кола я придружи с яростен лай. Сигурно е бил някой маскиран критикар от опозицията...

След  десетина минути, когато съм на спирката на трамвая и кротко си чакам,  чак тогава се задава линейката - значи й трябвало  най-малко половин час да стигне до местопроишествието. Оня човек със самоубийствените мераци трябва да благодари на Господ, че го е запазил жив, защото спред мен това е било по-скоро някакъв отчаян вик за внимание, а не толкова желание за преждевременна кончина.

Едва ли точно тази случка ще намери отражение в новините, но това се случва днес и у нас. 







Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Да беше направила една снимка. В...
29.01.2012 21:06
Да беше направила една снимка. Вестнис "Уикенд" ги купува по 200 лв. :)
цитирай
2. tera - Тцъ, не бих могла
29.01.2012 21:13
Гледката си беше гадна, пък и не съм някакъв лешояд дето "да се храни" с такива работи.
Ако беше там и ти нямаше да се смееш. Никой от хубаво не е тръгнал да се хвърля под метрото. Може и психически проблеми да си е имал, но такива в днешно време не са рядкост.
Много лежерно приемаш ситуацията, като се има предвид популисткия ти уклон.
цитирай
3. анонимен - Смешно ми е защото който иска да се ...
29.01.2012 22:34
Смешно ми е защото който иска да се самоубива го прави, а някои само правят циркове. Популистки уклон. Добре казано. И това не бях чувал. Ще си го запиша към греховете.
цитирай
4. magicktarot - Такива постъпки винаги са зов за помощ...
29.01.2012 22:59
Всъщност - продиктувани са от куп фактори... Доколкото си спомням, преди няколко години един приятел, който от над 15 години живее в Белгия, твърдеше, че тя е на първо място по самоубийства. Не съм проверявала статистики иначе. Обаче се замислих - това може да се случи на всеки. Въпреки това - явно е много егоистично - особено ако принудиш да те видят много хора! Като си помисля колко ученици само пътуват! И каква травма може да предизвика този идиот на някое дете!
цитирай
5. tera - Нищо смешно не виждам
30.01.2012 10:52
Преди няколко години едно момиче се хвърли от покрива на нашия блок, който е на 21 етажа. Момичето не беше от блока, не е била и наркоманка, доколкото знам. От балкона ми се виждаше тялото долу, добре че накрая се сетиха да го покрият. Ужасно е.
цитирай
6. tera - magic,
30.01.2012 10:54
не знам дали е първа Белгия по самоубийства. Бях чела някъде, че е Швеция. Изобщо северните страни май са по-склонни към депресивни меланхолии и пр., покрай малкото слънце и студа.
Що примерно кубинците не се занимават с такива работи, ще си връткат танците и песните, и хич няма и през ум да им мине.
цитирай
7. magicktarot - Така е, Тера, доказано е със 100 % сигурност,
31.01.2012 00:11
че количеството светлина, преминала през ретината има отношение към мозъчната медиация и съответно отговаря за появата или липсата на депресии. Затова хората от северните страни ходят по-често на солариуми и прочие процедури - не само за тен, а най-вече за борба с депресията... А кубинците наистина са яки! Както казва една позната, живяла много време в Куба - макар и бедни и на ръба на мизерията, те мислят само за любов и за танци на брега! :))) Дай Боже всекиму!
цитирай
8. apostapostoloff - Да, самоубийството безспорно е
31.01.2012 04:52
политически акт, който затвържадва у вас, неудачниците и леваците, убеждението, че за всичките ви беди е виновна държавата.
цитирай
9. tera - Apostole,
31.01.2012 10:48
ти пък си цъфнал и вързал, a всички останали са неудачници и леваци. Ти си изкукал простак, циник и грубян и просто се разкарай от блога ми. Гнус ме е от тебе!

цитирай
10. zabylgarite - аааааа
03.02.2012 17:34
апостол е стар комунист в чревцата

апостоле апостоле
нема ти дойде акъла
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4648435
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031