Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2014 19:59 - За желанието на хората да са болни
Автор: tera Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5465 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 24.08.2014 20:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg







(След като сложих линка накрая се сетих да попитам, защо тук няма рубрика "Здраве"????????? Не е ли това най-важното в сравнение с останалите дрънканици?)



Може и да звучи парадоксално заглавието, но е точно така! За съжаление.

Голяма част от хората предпочитат да са болни, за да могат по този начин да изнудват близките да им обръщат внимание. Тук някои от думите можех да ги сложа в кавички, защото това не е целенасочено, а опосредствено изнудване, но ще караме без кавички. Кой каквото разбрал, разбрал...

Сега ще направя едно лирическо отстъпление, за да илюстрирам идеята. Когато бях бременна, ходех задължително на всякакви контролни прегледи. Струваше ми се, че нещо много отгоре-отгоре минават тези прегледи и все едно беше чиста формалност. Не знам как стана на дума и го споделих възмутена с един колега в работата и той ми каза: "Радвай се, че минават така прегледите, значи няма проблеми. Ако имаше, щяха да са доста по-сериозни!"

Тогава не обърнах много внимание на думите му, но впоследствие разбрах, че е бил прав.

Така са нещата и по принцип - когато всичко ти е наред и няма проблеми, хората не ти обръщат много голямо внимание. Казват ти -"Всичко е наред"  и толкова.

Тук обаче стигаме до същината на проблема - има хора, които неистово желаят да им се обръща внимание, дори и в този контекст. Затова те предпочитат да са болни, а не здрави!  Защото, ако са здрави, ще трябва сами да се грижат за себе си, но виж, ако са болни има и повод, и причина да тормозят все живо, дето се върти наоколо.

Идеята за поста ми дойде покрай среща с една моя много близка приятелка, бивша моя шефка, голяма капия и със страхотно чувство за хумор. Обаче когато започнах да й развивам теорията на проф. Неумивакин, ще дам линк накрая, че не съществува диабет, а всичко е до задържане на токсини в тялото, тя веднага започна да ми опонира, че панкреасът няма как да се справи и т.н. Слава богу, диабет нямам, а и нямам намерение да се сдобия и й казах, че ще й пратя въпросната статия.

Обаче ми дойде идеята, че този отпор е като вид защита на болестта.

В общи линии, ако не броим генетическите заболявания, всички останали през живота човек сам си ги докарва с неправилно, също и прекалено  хранене (или пък недостиг на храна) и липса на физическа активност. Е това е цялата история на здравето!

Обаче системата е насочена към това хората да са болни, за да могат да захранват съответните индустрии - здравната и фармацевтичната.

Мисля, че идеята е ясна. Не е моя, много хора са писали по тези въпроси, но като че ли хората предпочитат да се хранят с лекарства, вместо да се погрижат за здравето си.


Обещаният линк:

http://frognews.bg/news_6135/Prof_Neumivakin_Piite_voda_za_da_ste_zdravi!_Niama_neizlechimi_bolesti/








Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - Има линк
24.08.2014 20:45
в Блог.бг със здравни съвети и се казва Доктори:
http://doktori.blog.bg/profile.php
Но ти благодаря за линка, за диабета. Ще го постна в най-първият ми постинг, с който съм помогнал на много хора, които са дори и на инсулин!
цитирай
2. tera - Да, виждала съм този блог,
24.08.2014 20:48
въпросът беше, че няма КАТЕГОРИЯ за постове на тема ЗДРАВЕ, все едно това е нещо маловажно и не е необходима специална кaтегория. Докато кулинарията има такава, парадокс! :)

цитирай
3. katan - Права си, че трябва да има КАТЕГОРИЯ "ЗДРАВЕ"!
24.08.2014 21:21
Само се чудя как може да има хора, които да искат да са болни?!
Вероятно наистина не са боледували и не знаят, че от здравето по-ценно няма. Другото са "бели кахъри".
цитирай
4. tera - Е, защо се чудиш? :)
24.08.2014 21:26
Те не "искат" да са болни, ако им го кажеш, ще подскочат до небето!
Ето тук вече сложих кавички, защото явно идеята не е много ясна.
Те искат да им се обръща внимание и болестта им дава този "коз" и те постоянно го използват.
Освен това ги мързи да направят някое и друго физическо упражнение или да си променят навиците на хранене. Ерго - болестта ги устройва, има за какво да "споделят", има за какво да тормозят близките и т.н.

цитирай
5. анонимен - Нека се отвори такава категория. ...
25.08.2014 08:24
Нека се отвори такава категория. Всеки от нас има натрупан практически опит, който може да е безценен за много хора и да им спести много време и лутане. Освен това сред лудницата от лекарства, които не вършат нищо, има и няколко, които са полезни донякъде.
цитирай
6. zemela - Такова желание има - вярно е, макар и ...
25.08.2014 15:50
Такова желание има - вярно е, макар и не винаги осъзнато. Много по-лесно е да се скриеш зад болестта и да мрънкаш, за да те дондуркат, отколкото да се изправиш да вземеш в ръце юздите на живота си.
Поздрави!
цитирай
7. benitta - Здравей! :)
28.08.2014 10:53
Сега вече си ми даже по-симпатична от преди :)))
Подкрепям те с две ръце, с крака, с всичко, относно тезата за желанието на някои мрънкалници за вечно обгрижване от останалите. Имам пряк неизбежен контакт с такива същества и няма никога да спра да се възмущавам на безкрайното им тръшкане, вживяване във всяко детайлче, касаещо "личното им ДЪЛБОКО нещастие", болестите и т.н. И такъв човек, когато случайно разбере, че аз, примерно, имам маса перипетии, свързани и със здраве, и служебно, и на лично ниво, гледа опулено и невярващо, как мога да имам позитивно излъчване и да съм все още жива! Голямо ОХ от такива паразити!
Извинявай, че съм подробна, но малко ми е болна тази тема, а твоят постинг ми подейства силно подкрепящо :))
цитирай
8. hel - До болка ми е позната тази тема, но ...
02.12.2014 15:13
До болка ми е позната тази тема, но почна ли да пиша, три постинга няма да ми стигнат.

Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4647893
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031