Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2011 18:25 - Оздравителните семинари по Норбеков - да или не?
Автор: tera Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 15931 Коментари: 17 Гласове:
4

Последна промяна: 02.07.2011 18:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




Преди доста години си купих книгата на Норбеков "Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата", издадена е през 2004 година. Стана ми интересно, но не съм прилагала практиките от книгата, защото проблемът ми не е кой знае колко съществен. Още в 6-ти клас получих късогледство, което в течение на годините не се е променило кой знае колко. Диоптърът ми е твърде малък - 0.75 на едното око и 1.0 на другото, което на практика си е нищо. Слагам очила само като съм на кино или представление, в ежедневния живот не са ми необходими.

Интересно ми е обаче, дали някой е посещавал наговите оздравителни семинари, които се провеждат периодически от български център. Не присъства самия Норбеков, а негови "аташета" така да се каже.

Понеже самата методика е обявена като средство да излекува човек здравословните си проблеми навсякъде, а не само свързани със зрението, дали някой от тук присъстващите е постигнал резултати в тази насока?








Гласувай:
4



1. valsodar - Не. Предпочитам съветите на спе...
02.07.2011 21:30
Не.
Предпочитам съветите на специалистите, отколкото на окултистите.
При първите има доказана успеваемост през времето, а при вторите - доказаност на неуспехите :)

Не може една рецепта да е приложима при абсолютно всички, без да се вземат под внимание причините за заболяването. Точно по тази причина, подобни семинари са опасни за тези които наивно едно към едно ще приложат "чудодейните" им методи за лечение. По теория на вероятностите, за едни те ще съвпаднат със заболяването и може да помогнат, но при една много по-голяма част само ще го влошат.

Всички си е изключително индивидуално и само като чуеш, че някой ти прилага масов лек, това трябва да ти говори, че шарлатанин :)))
Няма масови лекове, има масови оглупявания :)
цитирай
2. evrazol - Колко да е окултизъм?
03.07.2011 10:03
При главобол - парацетамол. Това е науката?
Цяла година се мъчих да разбера от какво ме боли глава непрекъснато и независимо от пръцамола. Вариантите са доста.
Системно недоспиване, алкохол, кръвно, каквото се сетиш. На края един фелдшер с когото споделих проблема на чаша бира ме попита - Абе, ти на очен лекар ходи ли. Позна фелдшера, ей. Решението дойде от най-долното стъпало на науката медицина.

Според мен всички заболявания /с изключение на травмите/ са психосоматични.
И понеже наистина всичко е много индивидуално, конвейрното приложение на "науката" си е чист шаманизъм.

За да бъде успешно лекуван човек трябва да има сведения за цялото му развитие. Наследственост, предразположеност, начин на живот, работна среда и емоционална специфика и ... неговата култура дори.
Боли ме рамото - казва един приятел.
Ама какво точно те боли? Мускул, сухожилие, става, кост? - питам го.
Не знам, казва, ейтука ме боли - и сочи. Сигурно така ориентира и доктора. А пък доктора ще му избере клинична пътека:)))

Четох някога нещо от Норбеков. Мисля си че методът му е подобен на иглотерапията, само че е насочен към психиката.
цитирай
3. tera - Не, при Норбеков също става дума
03.07.2011 10:28
за това, че заболяванията са психосоматични. Боледува ли душата - боледува и тялото. Идеята е, че всеки сам може да си помогне да оздравее, което не е лошо по принцип.

Обаче попаднах в руската книжарница на една книга от жена му - руската му жена, щото той си имал и киргизка. Май не са били и официално женени поради наличието на киргизката, но на семейни начала са живели като е ходил в Москва. Даже сега я потърсих в библиотеката, защото си я купих и я прочетох, но не можах да я намеря. Та тя казва, че всичките му докторски и академични титли са измислица, както и голяма част от историите му. Склонна съм да й вярвам, защото той наистина се е престарал с титилите дето си ги е измислил. :) Значи той си е шарлатанин в известен смисъл, може ли в такъв случай да помага на хората, както се фука или само да им изпразва джобовете.

Освен това при неговите курсове ти взимат паричките и ти казват - сега всичко си зависи от теб. Значи, ако нищо не се получи, ти си този който си е виновен - не си вярвал достатъчно, че ще оздравееш, не си правил упражненията както трябва, изобщо провалът си е твой. Те не са те излъгали по никакъв начин. :)

Чувала съм добри отзиви от мои колежки, но чисто както резултати - спорно е. Затова ме интересува дали някой тук НАИСТИНА е успял да се излекува от нещо, благодарение на тези семинари.
цитирай
4. swax - норбеков
25.07.2011 12:54
Аз имах около 3 диоптъра( имах късогледство) и ги свалих , не съм на ходил на курсове, .Ползвах негови видео упражения , които ги има по ютуба и две от неговите книги.
При всеки е различно, чувал съм , че някои и по два пъти ходят на курс и пак нямат резултат.Просто трябва да се опита.
Той казва , че се леува катарактата, глаукомата .Аз не мога да казвам такива неща , след като не съм ги имал. Имах късогледство и го махнах, мога да говоря за нещо , което съм го имал и съм го отстранил, за действителни лични преживявания
Най- добрата система е тази , от която постигаш и запазваш във времето реални резултати .След като съм взел от нея това , което ми е трябвало , има ли смисъл на обръщам внимание на критики срещу неговата система
цитирай
5. tera - Ще трябва и аз да пробвам, но понеже ми е малък диоптъра нямам голям стимул :)
25.07.2011 15:33
Дай линк към упражненията, за да не се ровя излишно.

Друг въпрос - откакто си ги свалил диаптъра, продължаваш ли да правиш упражненията? Защото ми казаха, че може и да ги свалиш, но след известно време пак ги качваш, ако си спрял упражненията.
цитирай
6. swax - това са упраженията за очи, както са ...
25.07.2011 20:53
това са упраженията за очи , както са дадени в книгата му
http://www.youtube.com/watch?v=l46BqNvtAF8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=d8LdNpsAhW4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=xMwFDpbOWvk&feature=related


При работа с упраженията има тънки нюанси -
Трябва да се създаде настроение - примерно се сещаш за нещо хубаво от което тръпки да те полазят и в такова състояние се правят упражненията
Когато се работи с таблицата , не се гледа право в реда , тоест да се взира , поглежда се реда небрежно.Норбеков го определя това така- ако вървиш с жена си на улицата и виждаш някакви хубави момичета , как ги поглеждаш, поглеждаш ги потайно , така се гледа реда на таблицата , потайно .
Няма да изреждам всичко , може да ги видиш в книгата му
Един диоптър се сваля в рамките на седмица .Когато се свялят всичките диоптри , следва момент , когато зрението на моменти се влошава;такива синусуиди на подобряване и на влошаване траят около 1-2 месеца, през което време упраженията продължават да се правят.Такъв период се нарича период на затвърждаване на подобреното зрение.Норбеков разглежда лошото зрение като рефлекс , а не като болест.Като примерно когато се гладува с цел изчистване на токсини - в началото организма се съпротивлява под формата на повръщане , така и тук на моменти през този период зрението се влошава , защото мозъка не може постоянно да задържа ясните образи , свикнал е с мъгливи и затова на моменти зрението се влошава, докато най накрая бива принуден да задържа само ясни образи .Тази борба трае около 1-2 месеца.След това не е нужно да се правят упражененията .
Ако нямаш желание да работиш над себе си , недей си губи времето с упражненията.
цитирай
7. tera - Нали се сещаш, че след като пост съм изписала по въпроса не ми е все едно
26.07.2011 09:20
и не съм го написала, за да си губя времето.

Моят проблем не е късогледството, друг е, но понеже в книгата си "Опитът на един..." казва, че по този начин се работи и за другите органи, затова исках да разбера на кого и доколко е помогнал този метод. Пък аз от друга страна постоянно работя върху себе си под една или друга форма :)
Виж ми поста за шаха малко след този е, а и не става там дума за шах! :)))

Между другото, понеже съм гладувала лечебно преди десетина години, да ти кажа, че организмът не се съпротивлява с повръщане. Отначало се съпротивлява с чувство на глад, после му става все едно:)

Благодаря ти, че взе отношение по темата, даже ми се стори, че си си направил акаунт, за да вземеш отношение, оценявам го.
цитирай
8. swax - норбеков
26.07.2011 11:29
да , аз имах проблеми и с червата,(colon irritable) , и там също постигнах желания резултат .
В книгата си тренировка на духа и тялото има упражнения за всички органи .
Аз незнам дали е шарлатанин , не съм бил член в негови клубове , за да говоря така ,но системата му за мен работи .В русия след 90- те години много учени учени с академични титли в областта на алтернативната медицина се навъдиха и Норбеков е един от тях.
Аз имах период , когато трябваше да чета по около 8 часа на ден за едни изпити и в същото време му правех упраженията за зрението и когато излизах на улицата бях изумен от това , че виждах ясно.
Понеже казваш че имаш незначителен диоптър и нямаш стимул и за това така ти казах
.Норбеков търди че хората , които са на границата на слепотата връщат с по бързи темпове зрението си от тези които имат малко диоптри.Понеже леките проблясъци , които получават през първите дни на упражненията им дават голяма вяра в себе си.
Влади въргала каза че е ходил на курс на норбеков преди време и се излекувал от язва , очилата не е искал да ги сваля .Също актрисата аня пенчева имала проблеми с щитовидната жлеза и се оправила.Това го каза преди години и във всяка неделя при кеворк.Кеворк поканил по късно Норбеков да му гостува, но норбекова отказал да отиде ,защото кеворк преди това казал , че това , което норбеков прави е бизнес със здравето.
И аз като съм си върнал здравето ,какво ме е грижа какво казват хората от тяхната си камбанария , журналистите да са отдават на езиковите си страсти .Аз един лев не съм дал за негов курс .Да, пари съм дал за интернет доставчика ,ама нета го ползвам не само да свлям неща на норбеков . Самият норбеков твърди , че от 100 човека , които са с тривиални хронични заболявания, взети от улицата , едва 30 от тях мога да се излекуват.Причината била,че имат силен дух ,че не се примиряват с положението си , търсят начини ,
цитирай
9. swax - избор
26.07.2011 11:33
да , направих си акаунт само заради това , да кажа мои лични преживявания Аз иначе нямам намерени да споря.
Всеки си има личен избор
цитирай
10. tera - Радвам се, че си каза мнението от първа ръка
26.07.2011 11:46
Не знам как си попаднал на този постинг, но той беше наистина написан за някой, който е изпробвал методиката.

Ще потърся другата книга, за която говориш.
Поздрави! :)



цитирай
11. swax - тренировка на духа
26.07.2011 15:30
с една руска търсачка ненадейно попаднах на тоя пост.Имам я книгата в електронен вариант , мога да ти я пратя .В нея има упражнения от източната медицина - от арабската и китайската
Правил съм ги упражнията в продължение на година, и дори сега от време на време ги правя .Изключителна психическа, духовна енергия ми дадоха и сега ми дават пак , когато ги правя.Просто е невероятно да бъдеш уравновесен и сигурен в себе си
цитирай
12. tera - Като
26.07.2011 21:43
каза наименованието се изненадах, че не съм я чувала.
ОК, прати ми я. Имам достатъчно мотивация в момента да се занимая такава тренировка, по-нататък ще ти кажа какво се е получило.
цитирай
13. swax - от тука я дръпни -http://www. me...
27.07.2011 09:37
от тука я дръпни -http://www.mediafire.com/?bxie6aoq8052b53

Две книги пращам , упражненията са едни и същи ,просто книгата е претърпяла редакция , преиздадена е после с името уроците на норбеков .Има леки добавки в указанията.
Упраженията се правят 12 дена , след това още един месец .След това около 2-3 месеца по желания могат да се правят до пълно излекуване на болния орган други упражнения идващи от един древен канон.Ще видиш всичко в книгите, всичко е обяснено , кое, как , колко се прави .Всъщност упражненията от канона ги има само в книгата тренировка на тялото и духа .
Тия упражнения от канона съм ги правел месеци наред , това , което те ми дадоха беше невероятно - на първо място ми дадоха (освен здравето) енергията.
Норбеков брилянтно завършва една от книгите си:
"здравето и младостта са неща, които са ви принадлежали. Когато си ги върнете, вие не печелите нищо количествено. Но печелите качествено богатство. То се нарича: безгранична вяра в себе ....'...."" . Е, аз точно това изпитах .
Когато след време в руски, чуждестанни форуми четох какво пиши за норбеков като мнения , повечето неща бяха негативни.Казваха ,че неговата система принадлежала на new age , била сатанински спиритизъм , научно не е доказана.
В крайна сметка всеки си избира в какво да вярва, каква мирогледна система да изгражда.
Аз за себе си мога да кажа, че се опитвам да се възпитвам в един мултикултурален дух , да проявявам уважение към различните култури , защото смятам ,че от всяка култура мога да извлека нещо ценно.Аз живея на принципа - от изтока взема философията за здравето, от запада философията за парите и кариерата.
Питай твоите познати , които са ходили на негови курсове, на курсовете правят почти същите упражнения от книгите .
цитирай
14. tera - Моите познати,
27.07.2011 10:07
които са ходили на курсове ми казаха - много е интересно и до тука. Обаче курсовете му са десет дена по четири часа, което ми се видя убийствено. Всъщност аз ходих първия ден на представянето, обаче лекторът някак не успя да ме запали, освен това ми преразказваше неща от книгите, които бях чела. Като четеш самите книги усещаш хъса и енергията, които излъчват и това те зарежда. Не казвам, че лектора беше полузаспал, но определено не излъчваше онази увереност и енергичност за тази работа. Лично аз доста се отегчих по едно време и само гледах часовника на стената, свършихме в 20.30, като бяхме започнали в 18.15 часа и едвам го изтърпях. И перспективата да слушам по четири часа на ден още 9 дена преразкази на книги и да играя гимнастика, описана в книгите за 250 лева ми се видя доста тъпа.
Въпросът е в личната мотивация, ако я има човек, може и сам да си ги прави тези упражнения, гуру му не требе.

Лично аз съм склонна да мисля, че има доста верни неща в неговата доктрина. Като това за самоизлекуването на тялото. Лошото е, че ние не познаваме телата си достатъчно и най-вече им вредим с лоши храни и навици.
Примерно аз бях получила един тик на окото след преживян стрес, мина време и се оправи от самосебе си. Другото по интересно беше като имах един спукан капиляр под едното око - казва му се капилярна звезда, лекува се чрез лазер доколкото знам. Ами моят си изчезна без чужда намеса, значи самото тяло се е преборило. Когато обаче твърде много затрудняваме телата си, те вече нямат сили да се преборят сами и трябва да им помогнем.
Там си мисля, че е мястото на системата на Норбеков.

Благодаря за линковете и за интересната дискусия.
Поздрави! :)
цитирай
15. swax - дядо ми през пролетта от много на...
28.07.2011 00:34
дядо ми през пролетта от много напрягане в двора на село му се спука капиляр в едното око.Офталмологът му казал ,че чрез лека лазерна операция се оправя, но с риск ,че зрението му може да намалее, затова го посъветвал да изчака да види , дали може от самосебе си да се оправи и то така стана в рамките на месец.
Виж, системата на норбеков е една цяла източна философия за живота, суфистка философия .За нея връщането на здравето е едно от многото неща .
.Освен нивата за здравето има и курсове за интуицията, за реализация на цели , за семейни отношения и т.н. .От бившия сср около 2 милиона са си върнали здравето.Норбеков е създал и клуб на милионера , в които има над 300 милионера и няколко милиардера , които имат частен бизнес - банки , строителство, туризъм, промишленост, някои от тях работят и като консултанти на руското правителство в отделни негови звена .Норбеков преди време създаде и академия за бизнес консултанти , одобрена от президента медведев.В тоя клуб приемат хора , които не са милионери , а в последствие стават такива.Аз знам българи ,които членуват в тоя клуб .Аз ти казвам само общи неща , но с това искам да кажа ,че системата му е система за реализация в живота.,просто е доказана в русия .
От своя 30 годишен опит Норбеков твърди, че неговата система е за хора , които са като птицата феникс, които наново и наново се възстановяват от проблемите си ,от собствената си прах .
цитирай
16. tera - Да, отключва механизми, така или иначе заложени в човека
28.07.2011 08:51
Само че... не е приложима за всички, а само за тези които й вярват. Дълга тема...
Поне аз ще се опитам да извлека полза от нея.
Между другото развивам и собствена теория по въпроса или по-скоро практика :)
Правя неща, които аз усещам че са ми от полза. Вчера бях след работа първо на салса, после на народни танци. Много се забавлявах :) Освен това се стремя да подбирам храните, според една книга "Освободете организма си от отрови". Не пия никакъв алкохол и газирани безалкохолни, пуша по една цигара на ден. Очаквам другата седмица да започнат да ми растат крилца! :)))

Майтапя се, но след като съм започнала да се замислям за тези неща и се старая толкова, надявам се и Господ да ми влезе в положението. :) Вярвам, че всичко ще се оправи!
Поздрави и на теб! :)

цитирай
17. lori16 - относно резултатите
25.04.2013 08:36
swax,може ли някакъв твой контакт -e-mail например,отдавна имам желание да познавам някого,който има такъв добър резултат със системата на норбеков. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4653174
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930