Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2010 19:17 - Злобата, простотията или търгашеството по нашенски...
Автор: tera Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2353 Коментари: 7 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg






.
.
.

Днес са 40 дни, откакто брат ми отиде в паралелната галактика...

Отиваме към гробището.  Спираме, подбирам най-красивите букети, защото си мисля, че заслужава най-доброто...

Стигаме до гробищния парк и там трябва да се разминем с разни коли на влиазне.  Една жена отсреща ни маха да се мръднем, хем няма накъде, защото зад нас е цяла колона, хем има достатъчно място да мине тир с ремарке! И ние махаме - хайде, минавай!!!!!!

Тя минава, но явно търси скандал защото спира до позореца да пита, защо не сме се дръпнали?!?!?  Ами ти нали мина, значи е имало достаъчно място!!! Какво се разправяш, че и от гробища се връщаш, дали не успя да се облагородиш покрай скръбта?!?

Не мога да проумея тази настройка дето все скандал трябва да се търси!

Абсолютно съм сигурна, че това по "онези белите" страни няма как да стане. Там и скандали по улиците рядко се случват, камо ли по гробищата...

След изнервеното ни влизане, отиваме до гроба. Все още няма надгробна  плоча, защото е рано за такова нещо, поне доколкото знам. Няма вази за цветята, защото ги крадат. Спретваме измповизирани вазички от бутилки минерална вода и тогава ми казват, че трябва да скъсим дръжките на цветята, защото инче щели после да ги съберат и препродадат! Това направо ми обра точките. Наистина не съм преполагала подобна измекярщина, особено по гробищата!

Мислите ли, че особено ми дреме заради самите букети! Но това си е в чест на скъпия покойник и останалото си е гавра с паметта Му!

Тези цветя я издеянат ден-два в жегата, но това няма значение! Мястото им е там - на неговия гроб, а не отново по сергиите!

Откъде-накъде скръбта на хората ще се "рециклира" по този гаден начин? Просто е отваратително! Все едно някакви лешояди дебнат наоколо и човек не може да се прости със скъпите си хора, без това да е опорочено!

Или пък защо някой или някои късат некролозите?
Какво им пречат или може би смятат, че те ще живеят вечно?

Не мислят ли, че нараняват чувствата на много хора с това?

А и това същото неминеумо ще се случи с тях и техните близки.
Няма начин, това е животът.





Тагове:   нашенски,


Гласувай:
15



1. tera - Благодаря,
20.06.2010 15:39
много ми става тежко нато ходя на гробища.
цитирай
2. анонимен - Е от това най-много ме боли,
20.06.2010 17:21
дето озверяхме. Никаква човещтина, съкакво съпричастие. Егоисти, мизантропи, пълно израждане.
цитирай
3. tera - Да,
21.06.2010 01:25
видях как са те нападнали. Това деление на нацията също е много пагубно. Моето мнение е по-различно от твоето, но това не пречи да говорим по общочовешки теми. Всички сме хора.

цитирай
4. benra - тера,
21.06.2010 10:56
съжалявам за загубата ти!
А човещината...какво се случи с нея, къде е и защо е изрозена-това са все въпроси, на които не мога да намеря отговор
цитирай
5. tera - benra,
21.06.2010 11:51
благодаря.
Вчера гледах един репортаж на Драго Чая за евровизията, интересното беше това "честване" на певците по училищата там. Много мило и трогателно ми се видя, имаше и родители там и си помислих тези хора какъв спокоен и нормален живот водят. Децата учили за България, мартеници изработвали и т.н...
И си личеше, че са спокойни и доволни от живота.

Ние тук буквално сме откачили, всеки е станал кълбо от нерви. Просто е ужасно!
Затова гледам по-често да ходя по чужбина - там си почивам сред нормалните хора... Хората са любезни и усмихнати, много добре се чувствам.

цитирай
6. анонимен - Тера,
28.06.2010 22:31
съжалявам за загубата ти. Аз загубих баща си преди около 6 месеца. Това за паралелната галактика не знам дали е така, но със сигурност близките ни не изчезват завинаги - много пъти съм казвала това, базирайки се на нютоновия закон, според който енергията не се създава или унищожава, а само преминава от един вид в друг. Ти, освен това, предполагам, си жива и здрава, а това е още едно доказателство, че никой не си отива напълно.
А за манталитета ни - тези, които в живота са едни, няма как пред смъртта да са други. Виждаш, че и там има ранг - по един начин се изпращат простосмъртните, по друг - известните, по трети - тези с този манталитет. И последните с много пари и надгробни почести. Но какво от това?
цитирай
7. tera - Благодаря
02.07.2010 11:57
Естествено загубата е тежка за всички, но когато става дума за родители се възприема като нещо нормално... Всеки рано или късно си отива....
Тука нещата в един момент бяха овладяни и всички се успокоихме, после ескалираха с невероятна скорост.

Александър Македонски е пожелал да го погребат с ръце, обърнати нагоре, за да се види, че нищо не може да се вземе и отнесе от този свят. Това е.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4654009
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930