Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2008 10:01 - Страхотни момчета
Автор: tera Категория: Изкуство   
Прочетен: 5345 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 24.10.2008 15:57


Дали наистина изкуството иска жертви или не? И до къде може да се стигне - вчера видях и мъжки стриптийз в театро, разголени мацки шестват по сцените от сума време, даже и гол балет съм гледала - не беше българска постановка, брояха я за авангардна. Досега май само акт на живо не съм гледала пред публика, но както вървят нещата сигурно и това ще си стане ежедневие в театрите и може хората да се питат: " А в тази постановка колко секс-сцени има? Защото гледах миналата седмица някаква консервативна - само с една - адски постно беше!"

Но това е в сферата на предположенията, да се върна на вчарашната постановка. Инициативата не беше моя, поканиха ме и въпреки, че бях зърнала един плакат за представлението по улиците, като дочух че за мъжки стриптийз ставало дума си казах – „Да, бе да, сигурно”. Нещо не хванах вяра, но пък хората наистина дадоха „всичко от себе си”.



image



  Става въпрос за постановката на Младежкия театър „Страхотни момчета” – вчера беше предпремиерата. Самата дума ми е много странна – „премиера” означава първо представление, сигурно „предпремиера” ще е на етап – кота „-1”, но както и да е. Да позагладят хората грапавините, недоизчистени по време на репетициите и да проследят реакциите на публиката преди заветната „премиера”. Ако сте гледали филма „Време за мъже” – това е сюжетът накратко: "Шест безработни мъже, вдъхновени от група стриптизьори, решават да направят малко състояние, като организират свое собствено стриптийз шоу - но с една дребна разлика. Те смятат да стигнат до края и да се разголят напълно!" Лично аз не съм го гледала и не мисля, че е кой знае какъв пропуск от моя страна. Представлението си е вид мюзикъл – любимото изкуство на американците, че има всичко – песни, танци, малко драма – шарено да става, да има дъвка за окото. Но тук ние такива "синтетични" артисти много нямаме, с редки изключения и като почват да се напъват да пеят, понякога жал ти става. Нещо като читалищна самодейност в някои моменти..   Представлението се оказа доста дълго и на места и песните ми дойдоха в повече, че нещо почнаха да се повтарят, драматично-сълзливите моменти също – не че бяха много, но за сметка на това доста досадни. Най-забавни бяха репетициите на "трупата" и то най-вече поради присъствието на една много талантлива актриса, която играеше пианистката-пенсионерка. Тази мацка като цяло беше гвоздеят на шоуто и ако по сценарий трябваше тя стриптийз да прави сигурно щеше да срути залата от аплодисменти. Дори и без този момент събра най-много овации от страна на публиката – ами който го може, го може – това е положението.   Сега вече стигаме до шестимата пишман-стриптийзьори, след като близо 3 часа без малко се вайкаха и тръшкаха, дали да го правят, да не го ли правят или пък как да го направят този пусти стриптийз – дойде заветния момент. Въпреки, че все обещаваха, че ще „стигнат до края” – за разлика от „колегите им ромеовци” (конкуренцията), след толкова дълго проточили се кандърми не мислех, че нещо подобно ще се случи. Всъщност повече си беше в сферата на майтапа, отколкото някаква еротика, но със заучени „професионални” движения започнаха да се разхвърлят. И понеже жените сме по-снизходителни от мъжете, въпреки физическите им дадености във вид на дупета и шкембета, някои от които не за пред хора, ги възнаградихме с аплодисменти за смелостта. И ето тук е изненадата – хората наистина стигнаха до край, първо по кожени прашки, които махнаха прикривайки се зад някакви фуражки. В един момент и фуражките станаха "излишни", но осветени в „контражур” – та нищо не се видя на практика и по-добре според мен. „Недоизказаното” сигурно изглежда по-добре от „голата истина”. Абе, майтап да става … И както обобщи една приятелка – „Ами за такова шоу даже много тънко минахме – на цената на театрален билет! :)))






Тагове:   момчета,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. looklikerain - Какво да ти кажа
24.10.2008 11:14
филма е супер
цитирай
2. tera - Ами, ако е супер ще го гледам на DVD :)
24.10.2008 11:47
Не съм казала, че постановката е лоша - просто се поотегчих в някои моменти, пък и пеенето им не струваше. Иначе беше забавно - не отричам, лично аз добре се забавлявах, освен ако не се прозявах :)

Актьорите са симпатяги, ама на някои телесата им не бяха за публично разголване - чисто естетически, затова се поозадачих :)))

цитирай
3. sweety071993 - Вчера гледах постановката. Счупих ...
22.06.2012 13:12
Вчера гледах постановката. Счупих се от смях. Трябва да се гледа. толкоеа много не съм се смяла от много време.
цитирай
4. tera - Интересно,
23.06.2012 00:19
как попадна на този пост отпреди 4 години? Чичко Гугъл ли те насочи? :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4648375
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031