Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2007 23:47 - “Таралеж на манеж”
Автор: tera Категория: Изкуство   
Прочетен: 2743 Коментари: 8 Гласове:
0



Всъщност първоначалното заглавие беше “Перфектната скумрия”, но после го промених, защото смятам че първо трябва да се обърне внимание на позитивното, а едва след това на негативното. Но ако трябва да бъда честна, именно негативното ме накара да напиша това, което ще прочетете.

 

Не знам дали сте попадали на предаването “Перфектната вечеря” по GTV. Аз попадам там от време на време и ми е интересно, защото смятам, че кулинарията е изкуство наред с всички останали. Обаче най са ми интересни реакциите на участниците, защото четирима души се борят за седмична награда от 1000 лв. и се оценяват взаимно. И тук почва великото шоу! Ами, ако дам голяма оценка на някой друг, той нали ще ме изпревари, така че по-добре да играя гадно и да го прецакам, и т.н. Големи дилеми!

 

И стигаме до въпросния “таралеж” – така я нарекоха днес една от участничките, но не за друго, а заради авангардната и прическа. Тая мадама беше най-позитивното, готино и нахъсано същество мяркало се в това предаване. Днес примерно даде 3 шестици на конкуренцията, без да и мигне окото и без да гони разни стратегии и успехи. Може и сама да се е прецакала, защото остана втора, но съм сигурна, че изобщо не и пукаше! Караше си кефа жената, забавляваше се, после им обясни на останалите, колко е била щастлива да се запознае с тях и как от всички е взела по нещо. По-голям комплимент от това здраве му кажи!

 

И сега стигаме до “перфектната скумрия” – друга участничка от срещуположния полюс. Ами тя се цупи и мръщи през цялото време, все нещо не и беше по вкуса, ама то яденето не било нищо особено, салатата - хмм, безинтересна, дроб сърма не яде, агнешкото - амиии, става за ядене, пък как да пие от глинени чаши (лелеее, какво изпитание, просто домакинята ги посрещна на вилата си и пресъздаваше фолколорна обстановка), ама за какво да говорим то и атмосферата не беше на ниво (въпреки че всички останали участнички добре се повеселиха, а сигурно и екипът на предаването след снимките). Та за какво иде реч – на крива ракета и космосът и крив!

 

За домакинята само искам да кажа, че много се беше постарала във всяко едно отношение, въпреки че като я мернах първия път (в първото шоу за седмицата) и тя беше бая скумросана и все критикуваше. Но явно критериите и са били доста високи и то с основание, като се има пред вид как се представи. Обаче втората “перфектната скумрия” само дето обяви бойкот на доброто изкарване, но добре че не и обърнаха внимание на спаружената физиономия.

 

На всички ни се случва около нас да има хора, които може би, за да привлекат внимание все се цупят и мръщят, все нещо не им харесва, на нищо не могат да се зарадват, ако ще да им го наврат в очите. Ами те просто нямат очи за такива неща, пък за какво ли имат ?!? и по-добре не им обръщайте внимание!

 

Весел Уикенд! J





Тагове:   таралеж,   манеж,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. radalia - Тера, Тера...
08.06.2007 23:52
А не си ли се замисляла какво ще причиним на тези хора, като не ги забелязваме? ;)
Горките! Те нали за едно съжаление живеят?!?


Весело и на теб! :))))
цитирай
2. tera - Ами, не съм се замисляла :)
09.06.2007 00:45
Цялата работа е, че имах такъв случай с една приятелка, която навих да отидем на шоуто на Дейвид Копърфийлд, защото съпругът ми не си пада по такива шоута. Тя, след голяма душевна драма се нави (билетите бяха относително скъпи) и през цялото време все нещо беше недоволна.

После призна,че при номера с "изпращането" на щастливеца на екзотичен остров, даже се била просълзила, ама кел файда! Постара се да скапе цялото начинание и не можах да разбера защо !?!

Явно има хора с подчертан душевен мазохизъм, които се стараят на нищо да не се изкефят, дори като са си платили да се кефят!

Свят широк, хора всякакви :)))
цитирай
3. radalia - Всеки може да посочи
09.06.2007 11:55
много и фрапантни примери.
Старая се да избягвам контактите си с подобни хора, просто защото ми крадат енергията. Обикновено не можеш да ги убедиш, че има нещо хубаво дъжда или в слънчевото време... :)
цитирай
4. tera - Да са живи и здрави
09.06.2007 12:07
в тяхната си "галактика" :)

Приятен и усмихнат ден ! :)))
цитирай
5. esen - Толкова хубаво си го казала, tera!
09.06.2007 17:51
Такива хора, за съжаление са доста често срещани! Кой ли не се е натъкнал на тях. И колкото повече се старае човек да не им обръща внимание, те започват да го хулят и всъщност показват истинския си облик, но това пък не всички забелязват, защото или са гладни за сензации, или пък им е в характера да подклаждат интрига.
На едно мое хумористично стихче в Хулите - "По патешки" http://www.hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=36891&mode=nested&order=0&thold=0 - една моя приятелка се беше припознала в персонажа и започна да ме напада под моите коментари на други хулитери. В един момент всички започнаха да ме питат какво става, а аз най-малко от всички можех да се досетя... Когато разбрах истината, изпитах смесени чувства на тъга и смях, но злото беше станало и някои може би още си го спомнят. Ние се изяснихме и продължаваме да си общуваме приятелски, но злъчните й коментари останаха за архивите.
Не зная защо разказвам това. Може би, защото често срещам аналогични случаи и се надявам повече хора да прочетат и се замислят...
Хубав ден и красива вечер за теб!:)))
цитирай
6. tera - Благодаря ти, есен!
09.06.2007 21:34
Все си мисля, че когато човек е настроен позитивно и животът му ще е по-щастлив и красив. Дано повече хора го разберат.

Приятна вечер и на теб! :)
цитирай
7. inthelight - Здравей, Тера! :)
09.06.2007 23:38
И аз мисля, че няма полза да вземаме насериозно негативното мнение на често цупещите се около нас хора. Е, далеч по-приятно е да сме заобиколени от позитивни личности. Но понякога се замислям, че, за да са все така нацупени хората, имат проблем. Може би едно позитивно и открито отношение от наша страна би помогнало някои хора да се осъзнаят и да разберат от какво имат нужда, за да се изпълни ежедневието им с по- приятни емоции.
Приятна неделя! :)
цитирай
8. tera - За съжаление, не мисля че това зависи от нас,
10.06.2007 00:01
това е техният избор, за да могат да се домогнат до внимание, колкото и жалко да звучи това.

Всеки сам би следвало да се помъчи да си създаде позитивна нагласа, не зависи от никой друг.

Лека нощ :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4655489
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930