Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2007 17:15 - ЗАЩО ЖЕНИТЕ ХАРЕСВАТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ, А НЕ ЛУЗЪРИТЕ
Автор: tera Категория: Изкуство   
Прочетен: 6004 Коментари: 5 Гласове:
0



На всички предполагам е ясно какво е точно лузър, но все пак малко пояснение. От англ.  Loser – човек/кон, който губи (в състезания). Прав е речникът, но в случая има по-широк смисъл – неудачник, скапаняк, женски полов орган – използвам този евфемизъм, за да не слагам звездички на местата на някои букви и за да не звуча прекалено грубо за невръстната аудитория.

 

Сега да дефинираме явлението “лузър” – това са мъжете, на които цял свят им е крив, особено жените, които са вечно вкиснати и неудовлетворени, шефът им не ги оценява, колегите им подливат вечно вода, те бачкат до скъсване, защото са най-кадърните на света, обаче винаги някой друг обира лаврите вместо тях,  гаджетата или жените им са ги зарязали, защото са мръсни к***и (тук нямаше как да избегна звездичките), които са супер меркантилни и само пари и готини коли са им в главите и т.н.

 

“Шерше ла фам” са казали французите и това също е основното разковниче във философията на лузъра. Той иначе е прекрасен човек, много способен професионалист, със златно сърце и душа, обаче видите ли някаква кучка не е оценила всичките тези благини, които Господ и е предоставил в лицето на въпросния индивид, тя го е зачукала своевременно и той после цял живот си ближе раните и смята, че тя му с съсипала живота. Недооценен и нещастен страда и се вайка, опищява цялата вселена с вопли за загубената любов и изпада в дълбока и тотална депресия, порка си кротко с другарчетата и като си пийне неминуемо се сеща пак за “онази мръсна неблагодарна кучка”, която я е бил дарил с цялата си неземна и небесна любов, а видите ли тя не го е оценила и е хукнала подир някакъв си там, дето има само материални придобивки, но не и духовни. Тези долни, меркантилни жени! Само пари ги интересуват тях и нищо друго!

 

Тук обаче идва тънкия момент, че жените не обичат лузърите, те обичат победителите. Хората, които са успели да се “реализират” (не я обичам тази дума, но май по-подходяща в случая няма) в живота, да постигнат някакъв служебен и житейски статус и да могат подобаващо да се погрижат за жената до тях. Тук за мутри и мутреси не говоря, извън сферата на това изследване са! Има достатъчно примери за кадърни професионалисти, които са инвестирали достатъчно в себе си като знания и умения и са успели добре да ги продадат на “пазара”. Не става дума за големите акули, които с връзки са приватизирали всичко, дето им се е мернало пред погледа, а за хората които сами си избачкват добри пари, аз поне познавам такива хора, срещат се под небето.

 

Да се върнем на лузърите – обикновено те живеят с родителите си до преклонна възраст. Какво себеуважение може да има един мъж, който се мотае около полата на мама цял живот? Естествено е по-удобно някой да се грижи за теб, вместо сам да се опиташ да се погрижиш за себе си или семейството си, ако и него си го наврял под крилото на мама. Щото мама дава, ама и много иска… В правото си е жената, тя си е господарката вкъщи и който е там, требе да слуша и да се подчинява. Само че като са омесят няколко поколения под един покрив става доста тегаво – естествено, че снахата е мързелива повлекана, която не знае как да се грижи за детето и за нищо не я бива. Тогава синът поставен на огневата линия заема неутралитет като Швейцария – демек оправяйте се сами. Аз нямам нищо общо – ни чул, ни видял! Снахата гледа, чуди се, мае се и най-накрая като и писне феса отвсякъде си взима чуковете и си заминава, даже и детето може да го остави бонус на милата свекърва, защото нали нея по я бива във възпитанието и отглеждане на деца – ами я вижте какъв хубостник е отгледала – за чудо и приказ! И сега почва великата драма – лузъра се усеща, че нещо работата е отекла, но вече е твърде късно. Мацката може вече да се е хванал с някой “победител” и не ще и да чуе да се върне при мама и законния и лузър.  Да не е луда жената, едвам се е отървала оттам!

 

Тези разсъждения не са ми от личен опит, не съм живяла след като се омъжих под родителско крило, независимо чие, и слава богу! Част от нещата са ми познати, въпреки разстоянията в местоживеенето. Обаче още първата година след сватбата заех много “твърда” позиция по отношение на каквато и да била родителска намеса в семейството ми, защото хората трябва сами да си управляват семейството, а не отвън да им обясняват какво и как да го правят. В резултат на това дипломатическите отношения се възстановиха чак след “смекчаване” на позицията на отсрещната родителска страна.

 

И така връщаме се отново на нашия лирически герой – лузъра. Той вече е на прага на дълбока душевна криза, загубил любимата жена (сега вече се е сетил, че му е любима, докато преди под давление на мама, сигурно е мислел, че му е само слугиня) и самоотвержено се потапя в морето от скръб и самосъжаление. И работата вече отича…

 

Горе-долу подобен е механизмът при зарязване на младежа от приятелката му, въпреки, че ролята на мама във втория случай да не е била толкова решаваща. Тук повече става въпрос за ревност, обсебваща любов, чувство за притежание и такива неща, но резултатът в крайна сметка е същия. Разбито, кървящо мъжко сърце, героят гордо стиска зъби и вече много ще е трудно на някоя мома да разбие непробиваемата бариера на сломеното сърце!

 

Има и други доста интересни аспекти на лузърската психология, но писанието ще стане твърде дълго. Накратко казано, мъжете не следва да мислят, че напусналите ги приятелки или жени са ги направили лузъри, а точно обратното – те са ги напуснали, защото са лузъри.  И какво исках да кажа с всичко това – добре ще е такива мъже да се вземат в ръце, да превъзмогнат лузърския си манталитет и да не опищяват орталъка с вайкания и тръшкания, защото все пак не звучи много по мъжки.

 

 

ВСЯКА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА

И  СЪБИТИЯ Е НАПЪЛНО СЛУЧАЙНА

P.S. Коментарите към този пост са разрешени само за засегнати лузъри. Както и за жени, естествено с мнение по темата- PLEASE, LADIES FIRST! :)




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bambola - :))
02.05.2007 17:32
много точно описание, бих казала че и аз познавам и от двата типа :)) но естествено предпочитам победителите или поне тези които мога да уважавам в много отношения ако не във всички
цитирай
2. анонимен - Засегнах се лично и няма да преглътна казаното никога. :'-(
02.05.2007 17:45
Чудя се защо използваш английската дума looser, а не загубеняк, смотаняк, едипчо и др. звучни БГ думи :-D

Поздрави
цитирай
3. tera - Hi,
02.05.2007 20:55
ами така си говоря :-Р

Все пак се пише "loser", не че издребнявам, ама сигурно си се развълнувал от темата :)
А останалите думи на български не ги ли видя още на третия ред ?!? Бях доста изчерпателна.

@ bambola - 10x за мнението ти :)

Поздрави и на двамата :)))
цитирай
4. buboleche - В десетката!
03.05.2007 19:37
:)))))
цитирай
5. tera - Тhank you!
03.05.2007 21:57
Ако имаш допълнения, моля заповядай! :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4651975
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930