Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2022 03:13 - Съновидението - закодирано послание
Автор: lightbody777 Категория: Други   
Прочетен: 1309 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всеки, който е получавал някакво водителство за живота си насън, ще знае за какво става дума. Не че другите не са получавали предупреждения, наставления или поуки насън, но човек не винаги внимава, както се казва в Йов 33:14-15.

Съновидението е нещо като игра на асоциации с Бог, Той говори с жестове, ти се опитваш да отгатнеш какво има предвид. От тебе е търсенето, откриването е от Него, защото всеки който търси - намира. Както каза Йосиф на двамата си съкилийници: "Тълкуванията не са ли от Бога?" (Битие 40:8).

Една жена попитала Бог какво е нейното предназначение, каква е ролята й в този живот. Точно преди да заспи. И вечерта сънувала, че някакви хора идват в дома й. Молели я за помощ, защото една родилка започнала да ражда у дома, но нещата не вървели на добре. Бебето не можело да излезе... "Какво мога да помогна аз? Това, че съм родила седем деца, не означава, че знам как да изродя едно..."- мислела си тя. Но тръгнала. Не искала да откаже помощ на нуждаещ се, все нещо можела да направи - да стопли вода, да донесе кърпи...
И така стигнали дома на родилката. Още от вратата жената видяла челото на бебето как се е заклещило в отвора на влагалището и напъните избутвали лицето на детето така че врата му щял да се прекърши. Без ни най-малко съмнение в действията си, сякаш цял живот е правила това, тя бутнала с един пръст челото на вътре, така че да се покаже върха на главичката, и бебето излязло без проблем...

Събуждайки се, жената имала същия въпрос в главата: Каква е ролята ми, защо съм на този свят. И чула ясно отговора - "За да се раждат децата ми без да си чупят вратовете."

И после, разсъждавайки върху съня, получила и друго откровение: "В живота не можеш да влезеш с челото напред, ако не искаш да си счупиш врата, трябва върха на главата да е водещ, т.е. в Истинския Живот не можеш да влезеш с мъдруване и интелект, трябва интуицията, директното знание и възприятие да са водещи."

И друго: "Децата, които си "чупят" вратовете при раждане, даже да оцелеят са "безполезни трупове" от врата надолу, т.е. неспособни за каквото и да било дело. А не това е целта на живота. За да бъде полезен един човек, трябва да се роди правилно, без да си счупи врата."


Както става ясно, сънят на тази жена не е буквално пердупреждение, че някой ще дойде да поиска помощта й за родилка. Както и сънищата на Фараоновите придворни не означаваха буквално, че  началникът на виночерпците ще изтиска чепка грозде в чашата на царя, нито че началникът на хлебарите ще носи кошница с хляб на главата си, от която ще кълват птиците.


Съновидението е нещо като игра на асоциации с Бог, Той говори с жестове, ти се опитваш да отгатнеш какво има предвид. От тебе е търсенето, откриването е от Него, защото всеки който търси - намира.



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. emelika - Дори и като игра на асоциации
05.12.2022 12:24
сънуването е докосване до Бог и си значи много. Нали сме му чеда. Учи ни по много начини. Съноведението е пъзелът, който бащата дарява на детето си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lightbody777
Категория: Други
Прочетен: 181230
Постинги: 115
Коментари: 99
Гласове: 341
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930