Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2020 22:18 - Как преоткрих бълграското Черноморие по време на COVID-a
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 3834 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 26.09.2020 22:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

Първо да отбележа, че аз българското Черноморие много си го харесвам. Смятам, че такива прекрасни плажове с толкова широки плажни ивици и ситен пясък  като на Слънчев бряг или Златни пясъци не се срещат често и са направо прекрасни и уникални. Била съм на много места в чужбина – Гърция, Турция, Италия и по специално Сардиния, където морето е изумрудено и все едно си на Малдивите, също и във Валенсия, Лисабон, Дубай и т.н. Обаче нашето моренце си е направо супер!

Причината обаче българите да предпочитат други дестинации за море и по-конкретно Гърция, е че получават две в едно – хем са на море, хем са в чужбина. Другата причина е, че политиката на българските хотели е насочена към чужденците  - там направо си свалят гащите за да дадат евтини пакети на германци, поляци, руснаци и т.н. и пренебрегват българските туристи. Виждала съм немски каталози с почивки в България, където за All inclusive по нашите курорти се предлагат по-ниски цени отколкото за полупансион в съседна Румъния. И говоря за оферти преди COVID-а. В Румъния морето е по на север и съответно по-студено, но румънците си имат достойнство и не си свалят гащите пред чуждестранните туристи, както са свикнали да правят нашите туроператори. Дори тогава се замислих дали да не си направя резервация през немски туроператор, за да ми излезе по-евтина почивката в България! Но се отказах, защото май вървеше в комплект със самолетен билет тогава от немско летище. Както и да е.

Това обаче е показателно за политиката на българските хотели – те направо отблъскват родните туристи. Предпочитат чужденците пред българите, което е много неприятно. Така беше по време на соца, когато хотелите в Слънчев бряг и Златните пясъци приемаха само чужденци – така е и сега, нищо не се е променило. Тогава причините може би бяха политически и икономически – искаха валута по второ направление, както му се казваше тогава, сега какви са – де да ги знам! Дали е по-добре българите да привнасят за БВП на Гърция и Турция, вместо да получават качествено обслужване, за да почиват на родното си Черноморие, май корифеите от Министерство на туризма не могат да разрешат този казус вече 30 години…

Въпреки всичко – нашето Черноморие абсолютно си заслужава посещение и то не само заради хубавите плажове, а и заради възможността да се посетят много красиви забележителности в непосредствена близост. Има толкова много прекрасни места, които ни водят към историята на траките по нашите земи, природни забележителности, артефакти от римско време, историята наднича от всяко кътче и само чака да е забелязана и преоткрита. от хора, които имат желание не само да се наслаждават на плажовете, но също така да направят едно пътешествие в миналото и духовните традиции по тези древни земи.

Това е преамбюла на повествованието, имам намерение да ви разходя по кътчета около Поморие, където беше изходната ни точка, но понеже качването на снимки е досадна и трудеомка работа,  ще ги кача в следващ постинг.  Приятна вечер! :)



Тагове:   Pomorie,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. theeconomist - В Поморие отдавна не съм ходил но ...
27.09.2020 10:22
В Поморие отдавна не съм ходил но всяка година отскачам до Крапец за 10 дни на най - дългият, красив и спокоен плаж. Лошото е че го научиха мамалигарите и плъзнаха и там.

Поздрави,
цитирай
2. tera - Пуснах му търсачка и го видях
28.09.2020 14:36
Красиво и спокойно ми изглежда. В Поморие сега беше също спокойно, плажът пред Sunset е хубав, май най-хубавият в Поморие, ние бяхме в съседен хотел. Но ние предимно обикаляхме, не сме се застояли особено на плажа. В Равадиново имаше изложба за Тутанкамон, добре я бяха експонирали. През януари бях на подобна изложба в Будапеща, беше доста по-голяма с много експонати, дори и погребалната камера беше там, а тя е огромна, но и тази си заслужаваше.
цитирай
3. shtaparov - Браво- аз съм на същото мнение! На ...
27.10.2020 08:36
Браво- аз съм на същото мнение! На Бяло море е хубаво и интересно,но е за съжаление потурчено от някакви гръцко-анадолски джагали,което сериозно подбива всичките му качества! ... На нашето море си малко или много при свои,а там си все едно в Столипиново- не,мерси!
цитирай
4. natali60 - Така е,
01.12.2020 18:00
Нашето море никъде го няма - сравнявам с филипинските и с китайските плажове. И аз ходя повече по Северното Черноморие, засега не е претъпкано и е много красиво. Опитай на палатка, вълнуващо е.
цитирай
5. tera - Мерси за коментарите
02.12.2020 10:34
Не знам дали ще опитам на палатка, но си мечтая да дойде лятото. Тогава ще го мисля.
Имам едни билети за Сицилия за догодина да си доразгледам, че веднъж съм била и само източното крайбрежие. Дано да мога да видя и западното. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4648118
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031