Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2013 22:20 - Знаех, че са тъпи американците - ама чак пък толкоз..
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 8785 Коментари: 9 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



До преди малко гледах някаква обиколка на шоуто на Винс Вон из 30 американски града. Гледах го откъслечно и по простата причина, че моя телевизор друго не лОви в момента заради кабеларката и пр. технически проблемации.

Гледам - пълни зали по тези 30 града, голям хилеж на скечовете, които са меко казано на квартално ниво. Комиците преразказват историйки от детството им, говорят че братята им са гейове... изобщо вадят на показ "мръсното бельо", дет се вика... Всичките им истории са пошло битови и долнопробни. Залата се тресе от смях и забава... ГолЕм купон!

Кефят се, че се случва страхотно шоу!

Егати шоуто, егати чудото!

Надявам се НИКОГА да не ги стигнем в това отношение!

Както и по отношение на идиотските петоразрядни филми, с които ни заливат.

Има, по принцип,  на какво да се научим от тях. Някъде вече споменах, че съм и до известна степен американска възпитаничка, защото карах едни курсове към Университета в Delaware. Но това няма нищо общо с тази вкиснала боза, с която редовно ни заливат от медиите. Както и едни от най-тъпите възможни филми, които сигурно наш"те телевизии ги купуват на килограм.

Това, което дават, в тази връзка си води до едно пълно опростачване, което прекрасно кореспондира с наш"та си чалга култура.

Предният ми пост е за Джошуа Бел. Сигурна съм, че голямата част от тези хора там на шоуто си нямат и представа кой е той.

Съдейки по интереса към поста, стигам до извода и че голяма част от тукашните също си нямат представа.

Дано, покрай този пост поне разберат кой е той. :)








Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. usandthem - Представи си, че Джошуа Бел знае български
18.02.2013 22:58
и гледа "комиците", или шоуто на учиндолския простак. Вярвам, че няма да си извади генералния извод, че българите са отчайващо тъпи ! :)
цитирай
2. tera - Май няма да се съглася :)
18.02.2013 23:05
Дори и тези, за които говориш, не са чак толкова отчайващо тъпи като шоуто на Винс Вон, което гледах преди малко. :)
Освен това никой не би ги закупил да ги разпространява в Америка, щото няма кой да ги купи!
А тези наш'те за какво купуват такива идиотии? Може и без пари да им ги дават само заради оборота, виж- за това не бях се сетила.

А колкото до генералния извод - ще го видим на следващите избори... :)))

цитирай
3. blackpredator - Напълно споделям констатацията ти
18.02.2013 23:46
И все пак се питам, с какво Джошуа Бел превъзхожда гайдаря бай Дафо?
Между другото, великолепен коментар на техниката на свирене си направила!
Но и бай Дафо свири по същия начин.
Преди време спорих с една, колко велико свирел джаз на кавал Теодоси Спасов.
Казах й, че е същото, да свириш котешкия марш на гайда.
Изтри ми коментара.
Бях прочел някъде, че "На сноба не може да се разчита. Понякога, произведението, което хвали, може наистина да е хубаво"...
цитирай
4. tera - Апропо - кой е бай Дафо?
19.02.2013 00:03
Онзи гайдар, който свири пред ЦУМ и по Созопол ли е?
Ако е така - това е разликата! Джошуа Бел просто не е свирил там! :)))

Ако беше дошъл на концерта, сигурно сам щеше да си отговориш на въпроса. Лично аз не ходя на такива концерти от снобария. Ходя, защото обичам музиката и се кефя! Не ми трябва някой да ми обяснява кой и колко е велик. Отивам и си създавам собствено мнение.

Една от най-великите певици, които съм слушала на живо и никога няма да я забравя е Сезария Евора - лека й пръст, почина преди няколко години. Гледах я през 2006 може би, по време на първия й концерт в България. Невероятна певица! Пееше с такава лекота... отваря уста и все едно Господ пее чрез нея...
Беше фантастична!
Джошуа Бел ми направи подобно впечатление. Точно с това превъзхожда всички останали, които съм слушала, а аз съм слушала много виртуози. Хората затова са го признали, има защо.



цитирай
5. usandthem - Не знам, дали си чула за онзи случай,
19.02.2013 10:57
когато Джошуа Бел се е преструвал на уличен музикант и никой не му е обърнал внимание ! А това, което исках да кажа по-горе е, че за всеки влак си има пътници и не може да се правят генерални изводи от типа "американците(българите) са много тъпи ".
цитирай
6. tera - Не само, че съм чула, ами съм качила и клипа в предния пост :)
19.02.2013 13:17
Това е било в метрото и е експеримент на "Уошингтън поуст".
За първият клип в поста за Джошуа Бел става дума. Обрнали са му внимание, но далеч не всички, още повече че експериментът е бил рано сутринта, когато хората бързат за работа.
Не генерализирам, а говоря за болшинството хора, които независимо дали са американци или българи, са затънали в пълен битовизъм и интересите им са до онези предавания, които си цитирал по-горе.
Много жалка работа, все едно не хора, а вегетиращи зеленчуци.
цитирай
7. osi4kata - ама, моля ти се..
13.03.2013 04:44
Омразих филмовото изкуство заради техните "петоразрядни бози"... В такива случаи ми се ще да има някакъв вид цензура, макар да знам, че и с нея ще злоупотребят. ;)
цитирай
8. tera - Явно и бозите си имат своята публика :)
13.03.2013 09:40
Жалкото е, че навремето са правели прекрасни филми и мюзикъли. Майка ми е фенка и е събирала снимки и албуми, та и аз съм запозната. Холивуд от30-40 години, че и по-късно си е бил Върхът! Прекрасни исторически филми, изключително красиви актриси - дами с класа!
Дали да не дръпна една такава поредица тука... ама нещо ме мързи :)

цитирай
9. vmir - Хубавото на американците е, че при тях има от всичко за всеки, те знаят това и отбягват да обобщават.
23.03.2013 10:21
Американците имат простаци, по-големи и от най-големите нашенски простаци, но имат недостижими гении, за каквито ние не можем дори да мечтаем. Имат хора, които да бъдат мозъка на държавата, страхотни поп-изпълнители, актьори и хора на изкуството, имат и изпълнения за публика с твърде скромни изисквания. Щерка ми завършва магистратура в САЩ и ми каза, че в щатите University of Delaware е един от най-малко известните там, нещо като университет в Горно Нанадолнище у нас. Обаче за мен професорите от този университет бяха перфектни и аз научих от тях най-полезните неща в живота си. Защото образователната им система работи по общоприети стандарти, насочени към постигане на целите й, на същото и професорите учат студентите, върху същата идея са направени и щатските учебници, а всичко това в сравнение с нашите най-добри постижения и практики в образованието, изглежда направо идеално.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4647956
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031