Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2013 23:50 - За щастието и... сурогатите
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 1642 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 18.01.2013 23:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




Коментирах днес в един пост за щастието, това си е твърде имагинерно понятие...

Там един блогър каза:

"Който мисли, че е щастлив, значи е щастлив."

Може и да е прав, но аз си мисля, че щастлив е този, който не се пита дали е щастлив!:)

Просто за него си е естествено състояние и единственото и достатъчно условие (както навремето доказвахме теоремите :) е да не е нещастен! :)))

И така... да започна с мен самата. Имам страшно много условия по горното правило да съм нещастна, но не съм! :) Парадокс някакъв сигурно, зарината съм с всякакви проблеми, които би следвало да ме докарат, ако не до нервен срив, поне до безкраен рев. Но не би!

Поради простата причина, че тези неща не се решават ни с плач, рев или прочее ексцесии. Номерът е да започнеш да ги решаваш step by step. Това и правя.

Не, не съм някаква "многострадална Геновева". Всъщност майка ми е най-потърпевша от цялата ситуация, защото се грижи за баща ми, който е почти през цялото време на легло, а през другото време капризничи и я тормози психически. И него не го обвинявам, защото е тежко пострадал, лежи и си съчинява по цял ден някакви сценарии, с които да "тероризира" околните.

А на нея направо шапка й свалям, защото казва: "Не, на мен това не ми тежи!"  И по цял ден се върти около него да му угажда, пазарува, готви и т.н. Благодарност - нула!

Разбира се, че помагам, колкото и с каквото мога. Но основната тежест е на нейн гръб! Как го издържа всичко това - не мога да си обясня. Пълна загадка.

Нито веднъж не се е оплакала. Намира даже време да се занимава с нейните си интелектуални интереси. Идея си нямам как успява да го направи.

Та, да се върнем на щастието. :)

В тази ситуация не може да се говори много за щастие, а по-скоро за несломим дух!

От друга страна си мисля, че това са естествени неща, с които повечето хора се сблъскват. Това е просто част от пътя...

Няма никъде разстлани пътеки от рози (ако има такива ще бъдат и малко бодливи:), всеки се сблъсква с толкова много проблеми и препятствия по пътя си.

Да си щастлив не означава да си вечно нахилен като "варена глава". По-скоро ознчава, че си успял или се опитваш да постигнеш някакво емоционално равновесие в този объркан свят.

Да не тормозиш околните с оплаквания, да приемеш живота с всичките му лоши и добри черти и да вървиш напред. Защото след днес идва утре. Винаги! Освен за тези, които са се предали и не искат да го видят!

Лека нощ за останалите! :)



 



Гласувай:
7



1. tota - Поздрави, Тера!
19.01.2013 21:47
"Да си щастлив не означава да си вечно захилен като "варена глава". По-скоро означава, че си успял или се опитваш да постигнеш някакво емоционално равновесие в този объркан свят.

Да не тормозиш околните с оплаквания, да приемеш живота с всичките му лоши и добри черти и да вървиш напред. Защото след днес идва утре. Винаги! Освен за тези, които са се предали и не искат да го видят!"

Споделям твоите мисли за щастието!!
цитирай
2. tera - Благодаря, тота :)
21.01.2013 10:32
Щастието не е цел, а е път!...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4648630
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031