Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2012 22:42 - Таня Стоева - ку*ветината съдийка и ...
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 4308 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 11.12.2012 23:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg





Гледам преди малко измисления или по-скоро изсмукания от палците на краката сериал "Седем часа разлика" и направо се чудя какво гледам...

Ако някой пита "Ами ти що го гледаш?", отговорът е, че  попаднах на него и ме мързеше да разцъквам каналите. Още повече мернах някаква статистика дето 65% от българите харесвали българските сериали, останалите 35% са за турските. Причината е, че вече нема латиносеири - Робиня Изаура, Освалдо Риос и пр. и тук се самообслужваме по комшийски най-вече. Щото по-евтинко сигурно и в тая криза...

Та така - направо се чудя на въображението на сценаристите дето by the way изкарват Стоевица по-силна от 30 мъже! Брех, ма"а му! Пишкин булка, шъ знайш!!!!

Сега сериозно - наистина се чудя на този псевдопродукт, който според мен има общо с реалния живот, колкото праз с джанка (сега ми хрумна), да речем, че се радва на някакъв зрителски интерес. Тази печена съдийка омагьосва с архивни прелести един следовател или прокурор, Иди го рАзбери у залисията, който търчи след нея с изплезен език. А този типец Милото направо си е за Шекспиров герой с всичките му цитати, научени в сиропиталището. И печената съдийка се справя с всички и всеки, само щерката нещо й бега по тъча...

Тази глупост май я гледам за последен път.

Според мен, без да съм някакъв чуждопоклонник, играта на повечето наши актьори е на доста ниско ниво. Говоря за ситуацията в момента. Споменавала съм и преди в коментари, че нашите детски филми преди години, особено по сценарий на братя Мормареви, си бяха чудесни. Също и добро игрално кино, сега няма да изброявам.

Това, че се снимат сега сериали е по принцип добро начинание, но имам чувството, че лентата е върната години назад, все едно сега са в прощъпулника. Пробват се за актриси разни моделки, що свършиха ли се мацките от НАТФИЗ или се търси нещо по-натурално, дошло направо "от терена".

Българският театър, за който съм писала постове, после мога да дам и линкове, е горе-долу на същото дередже. Трябва ти яка препоръка от поне 5-6 човека, чийто вкус познаваш и на чието мнение държиш, за да не се нацелиш на поредната тъпня, която може само да те изнерви и да загубиш и време, и пари.

Другото - вчера имаше страхотен концерт на Хосе Карерас в НДК, който беше заснет и сигурно ще го излъчат по празниците. Ако имате възможност го гледайте - наистина си заслужава. Изкуство от най-висок ранг! Имам 3-4 клипа, може и да кача някой по-нататък.

И още по-друго - утре е поредното представление на Кралския Лондонски театър на запис в Cinema City, в Мола на Опълченска. Това е за ценители - ако искате да се насладите на наистина качествена актьорска игра. Досега съм гледала там три представления, всичките на много високо ниво. А "Франкенщайн" на Дани Бойл е нещо прекрасно и е едно от най-великите представления, които съм гледала!
Утре е "Тимон Атински" - модерен вариант по Шекспир, със сигурност ще е направено добре, след като вече ми е позната школата. Има и субтитри на български. Който се накани да отиде, не вярвам да съжалява. Не съм на процент, за да го препоръчвам :) , това си е частно мнение. Просто трябва, според мен, да си "сверяваме часовниците",  от кухо патриотарство - полза няма. Само ние ще си мислим, че сме много велики.

Лека нощ! :)












Гласувай:
7



1. jabog71 - трябва да призная, че има доста в...
12.12.2012 08:13
трябва да призная, че има доста верни неща в това което пишеш, но
все пак по-добре родна сапунка отколкото чужди
цитирай
2. tera - Не казвам, че е толкова зле
12.12.2012 09:51
По-скоро, че биха могли да положат повече усилия за сносен сценарий и режисьорска работа, а не като за домашна употреба. Както и подбор на актьори, а не едни и същи физиономии да са абонирани за почти всички сериали.

цитирай
3. martinski - Боже, боже...
12.12.2012 10:02
с тази култура и с тоя финес направо се чудя как живееш в тази клоака наречена България.Направо се съсипваш........
цитирай
4. tera - Това, че живея тука, не ми пречи да се интересувам какво става по другите страни
12.12.2012 10:12
Не виждам нищо лошо човек да ходи по концерти или представления. Препоръчвам неща, които ми харесват, на хора с интереси.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4652098
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930