Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2009 20:01 - Учете се, мили птички
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 2135 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
е казал още дядо Вазов много, много отдавна. Имал е предвид четмо и писмо, а аз имам друго предвид. Думите „учене” и „учение” обикновено навяват смъртна скука – означава нещо задължително, нещо насила, абе нещо дето не му се иска на човек да го прави.   Спомням си задължителна литература даваха навремето да се чете през ваканциите – явно идеята е била и книги да ти опротивеят, и ваканция. И ако му се чете случайно на някой, то няма да е от задължителния списък. Насила хубост не става е казал народът и както обикновено е прав.   Но аз имам предвид друго „учене”, даже го слагам в кавички защото е по-различно от зубърското учене. Даже може и да се нарече „купуване” – пак в кавички, защото пък е гратис. Днес се замислих за това, точно на светофара пред Халите – защо точно там, не знам. Отивах по работа и си мислех разни неща. Дойде ми на ум, че всеки ден постоянно научавам и купувам нещо от хората, които ме заобикалят, ситуациите, в които попадам, гафовете, които правя, изобщо от всичко, което се случва около мен. Не че изведнъж много се променям или поумнявам, а просто стъпка по стъпка влияя на средата около мен, както и тя ми влияе на мен. Сега съм в един офис с една колежка, която е много спокойна и умерена. Усещам, че ми действа добре, не ме изнервя, даже съм станала по-толерантна и любезна. Както казва баща ми „Липсват дразнители”. Значи и от нея нещо научавам и то в крачка. Срещам постоянно най-различни хора и обичам да разговарям с тях за разни неща. Естествено, че можем и да мълчим като пукали, времето пак ще си мине. Но не обичам хора, които дърдорят заради самото дърдорене или както аз им казвам страдат от словесна диария. Такива хора много ме уморяват. От тях не желая нищо да „научавам”, ако не мога да се измъкна веднага включвам автоматичната защита, правя се че слушам и казвам: „Да … добре…така ли …аха…” докато не отмине опасността.   Човек се променя непрекъснато и аз харесвам промените и хората, които се променят. Може да звучи за някой като комплимент „Същия си е. Никак не се е променил” Според мен по-скучно от това едва ли може да има. Нито пък след години ще си е същия физически, по-скоро това се казва от куртоазия „Ах, колко добре изглеждаш! Никак не си се променил/а”. И отсреща – кеф, кеф , кеф. Колкото му е да си мисли, че е вярно. Трябва ли сега да обяснявам какво съм искала да кажа? :)))  Ами добре, накратко – „учете” всеки ден от хората, от които може нещо да се научи, даже и тук в блога има такива хора, животът е много разнообразен стремете се да го опознаете с цялото му многообразие и се променяйте с него. Както казва и една източна поговорка „Никога не можеш да влезеш в същата река”.

 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - !
17.03.2009 03:29
Днес, сутринта, като си връзвах обувките ,гледам връзката аа и да се скъса.Пак ще ходя в София си помислих ,връзки за обувки да си купувам.Миналата година тези си ги купих точно от една будка до светофарите на Халите.Та по едно време явно с теб за едни светофари сме си мислили.По точно аз съм си мислил ,ти си преминавала покрай тях.Тези светофари явно навяват мисли.Сигурно ще да е по особено тяхното премигване щом към такова мъдро философстване са те накарали да си помислиш.Извинявам се за повторението на думата мисля , но мисълта да променяме себе си явно е поантата на поста..
Но си права, че почти всеки ден по нещо се научава.Думата ми е за поговорката “За лудо работи ,за лудо не стой”.При нас ,там където работя ,хората са се уплашили от кризата.Няма работа.Ама не се и трогват, че нещо ново трябва да направят .Аз от няколко месеца им пълня главите, че трябва да си изградят печеливша стратегия ,те само ръцете в джобовете си държат и чакат нещо от горе да им падне.Аз даже като най-положителен пример им давам себе си ,те ме контрират, че не можели да правят скулптура и да продават.Ами засадете си повече картофи ,цяла Ирландия с картофи се е изхранвала ,те не ,не искали нахалост да си хвърлят труда.Искали да работят и да им се плаща.Ами криза е ,в криза трябва да се работи повече , даже и за по-малко ,даже известно време и без нищо.Тези премъдри слова им ръся в главите ,те пак ми цитират народната мъдрост “Не ми давай акъл ,дай ми пари” Ами как ще ти дам пари като нямаш акъл,какво ще ги правиш без мозък.
Та права си ,Тера, човек много неща научава от околните даже и на маса с мезета и вино.Аз научих днес ,че на хората много ,много не им се работи.
Спирам до тук в коментара и известно време трябва явно да престана ,че я виж какъв дрисльо съм станал.Дрисльо идва от диария. Приятен ден.
цитирай
2. tera - Добро утро, gen! :)
17.03.2009 09:05
Вярно си се поувлякъл в коментара, цял пост си изписал, но пък ме разсмя :))
А че народът го мързи това не е нищо ново, не само го мързи да работи, мързи го да учи, мързи го да живее - някои хора просто си вегетират като тикви. Voila! :)))
цитирай
3. анонимен - !
17.03.2009 17:48
Та като каза -Voila! се сетих за C eslt la vie!
чуй това
http://www.clip4e.com/play_elp_c_est_la_vie_prevod.htm
цитирай
4. tera - Много хубав клип
17.03.2009 23:27
философски :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4652046
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930