Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2009 00:12 - Славчовата Кауза
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 5611 Коментари: 24 Гласове:
0

Последна промяна: 03.01.2009 12:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  Занимавам се с разни работи и TV-то и то си бачка, че си няма друга работа. И така се оцъклям в един момент – Слави дроби мъдрости по трасето и аз притихвам, за да ги чуя. И друг път съм казвала – ни съм му враг, ни съм му френд, ако е готин с него съм, ако не е ... без мен.   Хващам някава ретроспекия на трудовата му дейност и той съответно ковлади наемниците :”Вие, ако си мислите, че това е работа, то това не е така, това е КАУЗА!” Пак добре, че не каза „ПРИЗВАНИЕ” – това щеше да е върхът!!!!!!!   Абе, пич, къде си тръгнал, това е от зората на ранния капитализъм – демек един век назад! И сега ще скокнат всички настоящи работодатели в блог.бг, не че много ги има де, тук повечето са наемници като мен. Защото болката на българската икономика, била знаете ли каква – НЕМАЛО ЧИТАВИ РАБОТНИЦИ!!!! Сите били мързеливи и никой  работодател не могъл да си намери свестен персонал! Жив да го ожалиш, горкинкия!   Срещам на един купон в Гранд Хотел ”София” съвсем случайно мой познат, с когото сме учили заедно някаква следдипломна квалификация. Не сме се виждали от сума време и съответно се зарадвахме, питаме се кой какво прави – той се оказа някакъв изобретател, собственик на фирма и като разбра, къде работя ми казва – „Ако там нещо не вървят нещата имай предвид, че можем заедно да се занимаваме с този бизнес.” Няма лошо – знае ли човек какво може да му се случи. Говорим си най-различни неща и той споменава за неговата „дясна ръка” – много умно и способно момиче, само дето с поглед не се разбирали. Така я нахвали, че нямаше как да не попитам „Ами като е толкова страхотна, какво й даваш във финикийски знаци? ” Отговорът ме стъписа отвсякъде - такива пари бях взимала преди 2-3 години и не за такъв зор, като ми го описа. Сега бях поне на double от това, което той каза.   Ами, на тези дето казват, че нямало читави сътрудници ще кажа, първо да се питат те за тези пари маймуни ли искат да ловят? Не се оплаквам, откак се помня работя все за чужди фирми и за добри пари съответно, защото съм си направила труда да изуча по няколко висши и чужди езици, за да не могат да ме е*ват некви измекяри като Славчо или подобните му. А иначе, даже не ми се мисли .... )))






Тагове:   кауза,


Гласувай:
0



1. gothic - Много точно си го казала! С извин...
03.01.2009 10:44
Много точно си го казала! С извинение към наистина почтенните бизнесмени, но като човек, който контактува с доста фирми, мога да кажа абсолютно отговорно: минимум 50 % от т. нар. "предприемачи" и "работодатели" са точно като Славчо: абсолютни ИЗМЕКЯРИ, които в нормални условия не биха стигнали по-далеч от хамали....
цитирай
2. tera - Ами ядосах се -
03.01.2009 11:04
с толкова назидателен тон им набиваше в главите: "Това не е работа, това е КАУЗА!"
- все едно е дедо Боже!

И си викам - кога пък толкова помъдря! Много насериозно се е взел и това ще му изяде главата накрая.

Пък аз примерно работя не за кауза, а за пари. С "кауза" сметки не се плащат, ни се ходи на кръчма. Малко стана като в оня виц "У вас спички есть?.... :)))
Всъщност си е въпрос на гледна точка - ако бях работодател сигурно и аз щях да заглавичквам наемниците с дъра-бъра за каузи, за да им давам по-малко пари. Както се казва в един анонс сега "Или си акула, или си стръв" :))
цитирай
3. анонимен - Права си, та чак ми се иска никак да не ...
03.01.2009 12:16
Права си ,та чак ми се иска никак да не си права ,но това са реалностите.Интересува ме за парите колко са.Така не мога да си направя достатъчно точен извод.
цитирай
4. tera - gen,
03.01.2009 12:19
ти пък все много питаш :))
Добри са парите - нейните, но моите са по-добри. Достатъчно конкретна ли бях??? :)))))
цитирай
5. анонимен - Знаеш ли защо питам?Забелязала ли ...
03.01.2009 15:02
Знаеш ли защо питам?Забелязала ли си ,че питанката е най - малко срещания знак в постовете на блогерите.А в живота обикновено разговора са води въпрос - отговор.Та затова и аз исках да задам въпрос с питанка ,ама съм забравил да я сложа.Трябва по някакъв начин да уважаваме препинателните знаци,защото знаците са нещо важно.Я представи си живота без въпрос .Може ли изобщо да просъществува.Не може.Затова нека да си задам въпроса и накрая да не забравя да сложа знака.Та колко пари получават тези от шоуто на Слави ,че аз не разбрах ?
цитирай
6. tera - :)))
03.01.2009 15:09
И аз не разбрах :) Не говоря за техните пари, за друго говорех, gen, не ме разочаровай мислех, че ти поне четеш какво пише :)

Ама за какво ли те затруднявам, ами не взема да намеря снимки от някоя изложба ?!?
Например на Норман Фостър - страхотна изложба беше. Сещаш ли се кой е?
цитирай
7. анонимен - Не съм толкоз гламав де, разбрах за ...
03.01.2009 16:06
Не съм толкоз гламав де ,разбрах за какво говориш.За "читавите работници" и за каузата .Много актуално за мен .
Давай за Норман,пускай.
Няма ли най-после да свършат тези почивни дни.
цитирай
8. tera - Ама ти си бил голям грубян, бе
03.01.2009 16:23
"Давай за Норман,пускай." - говори ли се така на дама???

Пък аз бих откарала още много почивни дни, хич не ми е зле :)))
цитирай
9. анонимен - Ей това на майтап ли го казваш или на ...
03.01.2009 16:39
Ей това на майтап ли го казваш или на истина?
цитирай
10. tera - Няма при мен майтапи!
03.01.2009 17:04
Всичко си е истина! :)
А ти за кое по-точно питаш? :)))
цитирай
11. анонимен - Оф
03.01.2009 17:09
Оф, и ти си май от онези, които са се взели на сериозно.По едно време си бях помислил ,че имаш чувство за хумор.Сори.Явно не знам как се говори с дами.Я по добре да си мълча.
цитирай
12. tera - Имам, разбира се :)
03.01.2009 18:16
То май друго си нямам :)))))

Бях заета пост да пиша, ела го виж! За Норман Фостър, дето обещах :)
цитирай
13. tera - Не е казал, каза само за каузата,
03.01.2009 19:59
другото аз го казвам :)))

Не се сравнявам със сценаристите му, говорех за наемните работници в едноличните фирми по принцип.
А колко взимат тези сценаристи като си толкова сигурен, че печелят повече от банкови директори ??? Щото нашите директори доста добре печелят :)))
цитирай
14. tera - Е, щом си вътре в кухнята и
03.01.2009 22:26
боравиш с конфиденциална информация, ще ти поверваме :)))

Не знам защо разговорът толкова към парите на сценаристите се отплесна. Поста го написах, защото като го чух това за каузата с такъв апломб да го казва, чак ми стана смешно. Пък и смятам, че предаването им вече си е на изкуствено дишане.

Преди като канеше интересни гости съм го гледала. Също и конкурсите за певците и танците ми бяха интересни. Но сега много се повтаря вече и на мен ми писна. Пък и сигурно не само на мен.

За него може и да е кауза, щото се е взел много на сериозно - може даже и МИСИЯ да е! :)))
цитирай
15. valsodar - Права си, но при едно условие
04.01.2009 00:38
Което си посочила чак на финала - за това как си си постлала преди да седнеш :)
А сега хем народа иска работата да е лека, ама хем и ако може стартовата му заплата да е почти колкото на шефа му, ама ако може и да не се напъва много, а ако се не иска и грам грамотност и интелект - ми още по-добре.

Ти си го каза много ясно - помогни си сам , че да може и Бог да ти помогне , и дорде така наречените "труженици" не осъзнаят този факт има да се ловят на трици и да работят за жълти стотинки.

Защото се иска и дупце да ти стиска, да си отстояваш твоето, когато си прав, както и да си готов във всеки един момент да смениш месторабота, ако компромисите са изцяло едностранни :)))
цитирай
16. tera - Защо пък да не го одобря?
04.01.2009 12:37
Имаш си право на мнение, пък и като изключим думата "измекяр" не се различава особено от моето :)
Но пък, когато човек започва да се взима твърде на сериозно, става смешен. Проблемът на шоуто е, че няма развитие. Старае се все да е злободневно, а не му се отдава.
Както се казва - престараването води до обратен резултат.
цитирай
17. tera - @ valsodar
04.01.2009 12:40
прав си, въпреки че като го четеш това сигурно и ти си седнал :))

Обаче като се замислих за екипа на Фостър, който създава фантастичните неща, за които говоря в следващия пост, със сигурност те знаят, че работят за кауза. Иначе не би им се получило, но много се съмнявам, че чичо Фостър постоянно им го набива в тиквите :)))
цитирай
18. henzelski - Не разбрах!
05.01.2009 11:21
От една страна, хората в екипа на Фостър със сигурност знаели, че работят за кауза и ти явно адмирираш това. От друга страна, си против съвсем същото, но изповядвано от Слави Трифонов. И като капак на всичко твърдиш: "Пък аз примерно работя не за кауза, а за пари." ;)))
А чичо Фостър не им го набива постоянно в тиквите, защото хората му са свикнали да работят за кауза, докато ние не сме, Тera! И ако на него му се наложи да работи с нас, той ще бъде същият като Слави в това отношение. А тогава ти и срещу него ще се опълчиш по съвсем същия начин, понеже така сме свикнали. На това му викат манталитет...;)
цитирай
19. tera - Хе-хе! :))
05.01.2009 12:37
Ами сложен е животът, не може всичко от раз да се разбере :) Но пък като гледам - май всичко си разбрал :)))

Казах, че работя за пари, а не за кауза - да, така е. Не някой да ми вика - "Дайте да дадеме (образно казано), а като стане въпрос за пари - йок!" Това имах предвид, не е необходимо някой да ме нахъсва с каузи, за да си върша работата. Да ми създаде условия да си я върша и да ми плаща добре и редовно. Това е кондиката :)

А за екипа на Фостър - не ги познавам, за да твърдя това, но от самите им работи си личи, че работят със замах, ентусиазъм и много висок професионализъм. Едва ли там въпросът за парите стои на първо място, защото са си надвили на харча предполагам - архитекти и дизайнери на такова ниво ще ги лапнат навсякъде като топъл хляб. И Фостър сигурно не ги третира като "подчинени", а като сътрудници и едва ли има нужда да им обяснява за какво работят. Е на това му викат възпитание ... :)))
цитирай
20. henzelski - Бе,
05.01.2009 18:03
и там възпитанието се получава през първите 7 години, а оттам-нататък само се дообработва, докато тук оттам-нататък започва съпротивата...;))
Хайде холан, Тera! С твоите "няколко висши и чужди езици" надали някой ти е казал йок, като е ставало дума за пари, пък и не останах с такова впечатление от постинга и коментарите ти...;))
Едно е да си вършиш работата, а съвсем друго да приемеш същата тази работа като кауза. Убеден съм, че разбираш разликата. Тогава защо се инатиш като магаре на мост, в случая, магарица...;)))
Това с каузата е мечтата на всеки един работодател, Тera, но у нас тя е неосъществима. Защото няма ден в историята на България, в който сравнително голяма група хора да се е обединила около една кауза, пряко свързана с работа, а не с ахо-ихо...;) Но пък и няма лошо да се правят опити, току-виж се получило някой ден.
цитирай
21. tera - Ти пък защо се инатиш не разбирам :)
06.01.2009 00:42
Няма да приема работа като кауза само заради кефа на работодателя! Това е двустранен процес - той ми дава пари и внимание и тогава, ако реша му се включвам към каузата, но не и преди това :)
цитирай
22. henzelski - Ми като не разбираш
06.01.2009 09:04
да го повторя. Лесно ми е, защото директно го копирам от по-горе...;)) Това с каузата е мечтата на всеки един работодател, както вече казах. Докато мечтата на наемния работник е / пак копирам! / "той ми дава пари и внимание". Разбира се, че е двустранен процес, Тera. Но всеки процес има отправна точка. И в случая, тя е тъждествена с гледната точка на работодателя, с неговата мечта... Най-малкото защото "Който дава парите, той поръчва музиката!" Навред по света е така. Надявам се не мислиш, че още преди чичо Фостър да приеме онези архитекти и дизайнери в екипа си, те са предявили всички свои искания / мечти / и той е казал ОК, придружено с метани и церемониални поклони...;))) Те може да са били гениални още при раждането си, но първо, го доказват и след това искат. А не като тебе, да впрягат каруцата пред коня...;)) И не го правят, защото ще ги изплюе шайбата, дори да са единствените във вселената. Навсякъде в нея работодателите те наемат, Тera, а не ти тях...;) И това не е пораженческо мислене, а неделима част от двустранния процес, за който ти говориш. Ако решиш...о, да! Но преди теб решава чичо Фостър, след него е твой ред, после пък пак той и пак ти... Двустранен процес!
цитирай
23. tera - Приказвай ми ...
06.01.2009 11:38
... слушам те ...


:)))
цитирай
24. henzelski - Ех,
06.01.2009 14:16
ако беше по-мелодична, Тera, можеше и да се пробвам...;))

"Говори, говори, говори...
Аз притварям очи и те слушам.
Ето, минахме сънни гори
и летим над морета и суша."

Елисавета БАГРЯНА
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4653232
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930