Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2007 21:39 - ЗА И ПРОТИВ ГЛАСУВАНЕТО
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 10738 Коментари: 26 Гласове:
2

Последна промяна: 12.09.2007 15:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

NOTE: Слагам този пост в блогрола си, не защото смятам, че е кой знае колко ценен. Причината е, че ме посещават нови хора, които не съм виждала по това време. Минавам и аз през блоговете им да видя какво става и поради долните причини не гласувам. Да не ми се сърдят. Нищо лично. :)


Обявявам бойкот на гласуването и на псевдо-класациите. Тези, които ме познават донякъде, благодарение на коментарите и постингите ми знаят, че говоря истината, само истината и нищо друго освен истината. Но това все пак е МОЯТА ИСТИНА и може да не съвпада с вашата.

 

Мислех си за такъв постинг миналата събота докато се припичах на Витоша под рехавите лъчи на мартенското слънчице. Защо точно това ми се въртеше в главата не мога да се сетя, но май ми беше направило впечатление, че броят на гласувалите за блога ми и тези, прочели писанията ми нещо не съвпада. То по принцип няма начин да съвпадне, но се оказа, че хората просто си влизат и си гласуват без да четат. Ами аджеба тогава за какво гласуват? Сигурно заради хубавите ми лешникови очи, дето не са ги и виждали даже.

 

Тогава се усетих окончателно, не че преди това не ми е минавало през ум, че някои хора просто се опитват да ме манипулират и не само мене, като гласуват в блога ми и аз си мисля, че много ме харесват и аз почвам да ги харесвам, и аз гласувам за тях и т.н., и т.н., и т.н. колелото се върти до безкрайност…

 

 Е, добре де, питам се кому е нужно това перпетуум мобиле? Да си популярен по принцип не е лошо, даже си е хубаво хората да те харесват. Но като го правиш по този начин кого лъжеш – тях ли, себе си ли ???

 

Аз от липса на популярност не мога да се оплача – фигурирам в разни класации, който се интересува може да провери, от време на време се появявам дори в ТОП 20 на “глобалната вселенска” класация, но после се случва и да изчезна, както е в момента J) Това го обяснявам, за да не си мислите че нещо злобея, защото страдам от липса на популярност или четаемост. Активността не я обсъждам – това поне си е обективна класация, ама пък тя за какво е, на кой му дреме?

Тази за най-четените също не е много читава, защото ако кликаш за всеки нов коментар ще влезеш в един постинг N на  n-та степен броя пъти. Така че не е за най-четените, а за най-посетените, и какво от това?

 

А относно популярността- като се видях за пръв път, че съм се озовала в някаква класация много се изненадах, понеже сравнително отскоро бях в този “бизнес” и не ми беше много ясна кондиката. После когато името ми  “надзърна” в ТОП 20 някъде в началото на месеца, се учудих още повече, защото не съм и мислила, че може някога да ме огрее такава “чест”, като се има предвид, че не си давам много-много зор с новите постинги, пък и коментарите ми не винаги са най-лицеприятни.

 

Това заради което го пиша този постинг е следното: защо е необходима тази бясна надпревара  за популярност и кому е нужна? Сега сума народ ще каже “Неее. Няма такова нещо”. Да, ама има и всички го знаят. Имам даже инфо на ушенце, че не съм първата, която го повдига този въпрос. Сигурно няма и да съм последната. Даже приятелски ме предупредиха да не зачеквам тази тема, защото нищо хубаво нямало да излезе. Аз пък точно заради това го пускам този постинг. Хайде да видим какво точно ще излезе. “Осанна” или “Разпни я” или пък нищо или съвсем нищичко ?!? За мен това си е социален експеримент и всеки резултат ще ми е интересен.

 

Така че аз оттук насетне нямам намерение да гласувам. Хората, които ме харесват и действително им е приятно да се отбивам в блоговете им, ще преживеят и без моя глас. Другите пък просто няма да си губят времето с мен, защото отпадам като потенциален гласоподавател и ще се насочат към по-плодородни територии. Накратко казано – всички печелят – кой време, кой душевно спокойствие. 

И сега пък някой може да каже- е, за какво ни занимава с това, ако ще да гласува, на кой му пука. Ами има хора тука в този блог, на които държа и не желая да ги засегна като видят, че съм се отбивала и не съм гласувала за тях. Защото това съгласно невербалната комуникация тука означава “Минах да видя какво става тука, ама нещо не ме кефиш”. Така че не ми се обиждайте, приятели, за които не съм само глас в “урната”. Между другото мой патент е определението за гласуване “въздушна целувка” и така го мислех в зората на моето пребиваване в блога. За съжаление се оказа, че за някои хора е просто “въздух под налягане”.

 

Понеже заглавието е “за” и “против”, а дотук е само против, мнението ми за положителните страни съм го написала в един по-ранен постинг “И аз харесвам blog.bg…”. Тези аспекти и сега смятам, че са положителни, ако нещата не се манипулираха по начина, който вече изложих. Не искам да се повтарям , ако някой се интересува може да хвърли един поглед.

 

Приятна вечер и лека нощ!




Гласувай:
2



1. wildroses - пращам ти въздушна целувка
07.03.2007 21:46
с гласуване, без- важното е да ни е весело и приятно тук ;)
за популярността и искреността- аз съм За искрените коментари.
цитирай
2. tera - ей, направо ми сгря сърцето!
07.03.2007 21:53
Нали се сещаш,че си от онези, които не искам да засегна? И аз ти пращам {} :)))
цитирай
3. wildroses - Много се радвам, че съм от тях
07.03.2007 22:00
Благодаря ти, Тери! :))) :-*
цитирай
4. shiva - :))
07.03.2007 22:02
хехехехе :)))

това беше много сладко казано, много вярно и Много ме развесели :))
цитирай
5. tera - ами това ми е работата,
07.03.2007 22:08
да развеселявам хората по вечерно време:) Щом не са си намерили други развлечения за вечерта, поне пред компа да не изпукат от скука и тъга :)))
цитирай
6. clio - ;)
07.03.2007 22:21
На мен пък ми се случва да влеза в блога на някой който харесвам и ако видя че няма нещо ново просто да си гласувам, защото ми харесва човека. Понякога пък картинката ми харесва :?!:

И все пак ще те подкрепя ;)
цитирай
7. sunflower - Аз все се кипря в разни класации, ...
07.03.2007 22:30
... което в началото ми беше приятно, признавам, но сега ми е абсолютно все тая. Въпроса, който повдигаш за манипулирането е резонен, макар че едва ли ще има някакъв ефект:)
Аз имам един страхотен случай, за който нарочно не исках да пиша в блога си, но спокойно ще го направя тук. Има един блогър, който от някой и друг месец всяка сутрин гласува за мен, без изобщо да е прочел последния или който и да било друг пост. Аз в началото от време на време също гласувах за него, ако що-годе поста не му беше зле, но после окончателно спрях да му посещавам блога, щото никак взе да не ме кефи. Но той продължава да гласува всеки ден, без да чете, а когато чете понякога даже влиза в спор с мен, защото и аз явно никак не го кефя .... все се чудя що ли продължава да гласува. :)))

Иначе, аз самата си обичам да си гласувам за хубави постове, защото често нямам време да коментирам или няма нужда, а ми се иска по някакъв начин да дам положителна оценка .... и ако може да зарадвам някой. :) Също така, ако някой е коментирал в блога ми и е гласувал, ако го харесвам като човек (а аз харесвам много хора тук) мога да му се отблагодаря по този начин дори и да няма нов пост. :) Това е положението засега.
цитирай
8. tera - :)))
07.03.2007 22:37
clio, благодаря за подкрепата, въпреки че този път не основавам клуб примерно на бойкотиращите :)

jones, даваш ли си сметка, че са пръв път коментираш в моя блог? Само това е достатъчно, за да получа сърцебиене от вълнение :) Ти си умно момче, не се прави,че не разбираш. Въпросът ми е за какво трябва да вкарваме в блога цялата житейска помия без всякакъв смисъл и никой нищо не печели от това?

Въпросът ми е принципен и накърнява силно развитото ми чувство за справедливост. Защо да не си позволя лукса да си кажа мнението без изобщо да ми пука за последствията? На колко души им стиска да го направят? Не съм се борила досега с вятърни мелници и искам да видя какво е усещането. :)))
цитирай
9. tera - hi sunny,
07.03.2007 22:47
nice to see you here!
Ти губиш изпредвид, че си тук от 1 година, а аз от 1 месец и явно не съм обръгнала още на блогарските почини и имам все още "свеж" поглед върху нещата. Ами майната им на класациите, нали това казвам! Защо оставате с впечатление, че много съм се вживяла и затова нещо се коркам? Ако не ме бяха посъветвали да не пиша такива работи, хич нямаше да се занимавам с този въпрос. И това ми пробуди любопитството. Това е.
цитирай
10. nio - Ти как разбираш че влизат и не четат. ...
07.03.2007 23:31
Ти как разбираш че влизат и не четат.
Ами то и без класации,пак могат да влезнат,да погледнат и да не прочетат нищо.
Е виж jones какво пише.
Аз например винаги го чета за отмора.Чета и някои стихотворения,въпреки че не съм почитател на измислените реалности.

Просто си създаваш "плашило" и почваш да го риташ:-)))/виж ми постинга за магарето и жирафа/.
Излишни нерви за нищо.А нервите ще ти трябват:-))

За себе си мога да кажа че почти не се е случвало да гласувам за човек който по една или друга причина не ми допада.
Поздрави и приятно изкарване на празника утре.
цитирай
11. ssstto - tera
08.03.2007 00:13
Против съм класацията за гласуване и затова не разрешавам да се гласува за блога ми.Освен ако не си хакерче ;)Освен от блог.бг и рсс.бг и днес.бг има и други връзки към блоговете тук и други начини за тяхното популяризиране, най-неприятният пример е Александър Божков а.к.а. албош който се развява като Лепа Брена из медиите и пее за блога си.
цитирай
12. sunflower - Днес ...
08.03.2007 07:48
... гласувах пак за теб, .... заради празника. :)))) Ще видим утре дали ще си намеря друг повод, освен че ме кефиш ... и независимо дали съм чела или не съм чела нещо :)))))
Предишната ти идея за въздушните целуваки повече ме кефеше, да ти кажа честно. :) ... а, на класациите нека пак да е майната им :)
цитирай
13. tera - Добро утро на всички!
08.03.2007 09:16
Вярно, че утрото било по-мъдро от вечерта! :) Едва ли днес сутринта щях да го пусна тоя постинг, особено в този празничен ден.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ ДАМИ!

Както и да е , станалото станало, за нищо не съжалявам, както пееше Едит Пиаф. И в тази връзка - Мили дами, поздравявам ви точно с тази песен, ако я изнамеря мога да я пусна в някой постинг! Пожелавам ви много целувки, усмивки и цветя от хората, които ви обичат и вие им отвръщате със същото!!!

цитирай
14. comfy - Всеки избира сам как да
08.03.2007 10:10
се разхожда из блога. Много често, например, (аз минавам през сума блогове) е достатъчно да кажа едно "здрасти" на съответния блогър, защото той не е пуснал нищо ново, но пък знам, че ако пусне... та, тогава гласувам - хем да го поздравя, хем да му подскажа, че от него се очаква. Друг път прочитам написаното, но... няма нужда или няма какво да се коментира - е, тогава му казвам "здрасти, може би следващия път" (т.е., гласувам) и толкова. Понякога, бързам и виждам, че е написано нещо стойностно, което си заслужава да се прочете, но сега нямам времето (оставям си го за после - отбелязвам си - имам си начин), но пак казвам "здрасти". Последният вариант е, когато видя, че идват при мен да четат моите писаници или да видят постингите ми - казвам "здрасти" за да им благодаря, че са си загубили времето и, ако им е харесало - да дойдат пак, тоест, поканвам ги по този начин (аз това го правя дори писмено)....

Аз съм ЗА премахване на всички топ-класации.

Но никой не може да промени, поне засега не ми е дал разумни доводи - включително и този постинг, разбиранията ми за взаимоотношенията ми с хората, които са ми обърнали внимание....
Защото, а такъв е моя жизнен опит и това ми показва - на вниманието се отвръща с внимание! Независимо от рейтинги и класации... И в микрообществото, в което се движи всеки, е същото...
Спри да казваш "здрасти" на съседите си, Тери, и ще разбереш за какво хортувам тук...
Понеже постингът има определено пропагандна насоченост, извинявам се, ако и моят коментар е придобил същите характеристики - това е станало по необходимост! ;)
Честит празник, Тери!! :)***
цитирай
15. lemonpie - Хихи,
08.03.2007 10:27
аз напук пък ти пуснах гласче, сладуранка, кефиш ме.
цитирай
16. tera - Ей, хора, недейте така!
08.03.2007 10:45
Толкова сте готини, тези тука дето влизате и ми се обяснявате, че ми иде да си отхапя езика, за това дето го казах снощи. Направо ме сърбят ръцете да се разцъкам по вашите блогове и да ви пусна по един глас-бонус!!!! JOKE! :)))

Но казана дума, хвърлен камък! Трябва да се дава личен пример! Тука има крехки невръстни създания и те какво ще си кажат - айде сега, днес едно, утре друго! Don't worry my little friends!

Аз затова не съм в политиката защото си държа на думата. Повече от мене глас няма да видите, но пък за сметка на това мога да ви пращам друг вид въздушни целувки, ако това ви е достатъчно
{} {} {} {} {} {} {} {} {} {} и такаааааа, до края на светаааааа ....
:)))
цитирай
17. geg - ами гласуването го има
08.03.2007 11:11
така са решили собствениците на къщата (blog.bg) - тяхно право
С гласуването правиш по-достъпен съответния блог, особено за новите блогъри, държиш нечий блог да стои на дъската за обяви един вид. Нещо като да държиш интересна книга на видно място на лавицата - ако и да е стара.
Вариантът на ssstto е радикален - за него и да искаш не можеш да гласуваш, но има едно неудобство - не можеш и да му пратиш лично съобщение.
Изобщо ако искаш гласуваш, ако не искаш - не. В класацията за популярност информацията е по-скоро за наличието на група от блогъри, които държат на блога ти, а не обективна оценка.
Аз гласувам, освен за блогове, които за мен представляват траен интерес и за всеки, в който съм коментирал - вкл. и когато не споделям изразеното мнение. Щом ме е заинтригувал за коментар, значи ми е интересен и нека и други го прочетат. :)
цитирай
18. esen - Честит празник, tera!!!
08.03.2007 14:02
Зарежи гласуването!
Весело и топло да ти е на душата!
Много усмивки и поводи за тях! Хубав ден!
цитирай
19. tera - Благодаря esen,
08.03.2007 14:57
честит празник и на теб! :) Аз вече съм го зарязала (гласуването, де! празникът тепърва го почвам) :)))

Честит празник и на останалите, които са коментирали, въпреки че мненията ни се разминават. Всеки има право на мнение, благодаря, че го споделихте, независимо от подбудите.
:)))
цитирай
20. tera - Здравей, приятелко AZ:)))
08.03.2007 18:34
Радвам се, че се отби!
Нищо не си пропуснала, точно навреме се включи, за да усетиш драматизма на ситуацията. :)))

Добре де, казала съм си мнението, какво толкова е станало? Днес е празник и нито имам намерение да споря, нито да коментирам. Радвам си се на живота и туй то. Пожелавам и на другите да го правят.

А на теб, приятелко, благодаря за пожеланията, знам че си много добронамерен човек, така че бъди сигурна, че докато пиша това се усмихвам специално за теб! :)))

Честит празник и да получиш много цветя, дарени с любов!

Поздрави и {} {} {} !!!
цитирай
21. noir - ~ N ~
08.03.2007 23:07
Да ти кажа, мацка. Януари месец бях на върха на класацията. Февруари - по средата, март ме няма. Как става ли? Ами ... обикаляш по другите блогове и гласуваш. Забелязах, че хората си гледат статистиката и връщат жеста. Заради това вече не се логвам и не гласувам. Не ми пука, и на теб да не ти пука. Всичко това е измислено. :)
цитирай
22. tera - браво, пич!
09.03.2007 00:06
кефиш ме! Пиша отговора на prima vista, така че не знам откога си в блога, но със сигурност си доста преди мене тука. Така че твоето мнение подкрепя меродавно моята теза, след като имаш по-дълги наблюдения от моите.
На знам защо всички или почти всички се хванаха за това, че тази работа нещо лично ме трови.
Няколко пъти обясних,че въпросът е принципен, но всеки чува и вижда това , което му изнася лично на него. Имам много приятели тука, или поне се надявам да са ми приятели, на които много държа. Без да съм ги виждала, съдейки по това, което пишат и начина по който реагират, ми е много приятно да общувам с тях и не желая по никакъв начин да ги засегна.
Не обобщавам глобално, това за което говоря може и да са единици, но портят цялата идея.

Радвам се ,че се включи в коментарите, защото май не съм те виждала преди това тук.
Поздрави :)))

Това, което ще кажа по-долу няма общо с теб, да не вземеш да го приемеш лично! Използвам случая, тъй като и без това съм се разписала. :)))

Държа да отбележа, че тук достъпът е ограничен , в този блог не се допуска да се лее злоба и омраза. Който има такива намерения да си търси друго поле на изява, най-добре да го прави в собствения си блог и там да си събира дивидентите. Тук се касае за една персона, която днес за втори път ми досажда със злостните си коментари. Това за пръв път ми се случва! Нито я знам, нито съм я чувала, но тя е решила, че има някакво исконно право да се разпорежда тука и да ми държи сметка за нещо си. Вчера не и обърнах внимание заради празника, но днес мога да и кажа,че аз съм домакинята тук и мое право е да събера боклука и да го изхвърля. Мисля, че и обърнах прекалено много внимание, но все още съм празнично и благотворително настроена :)

Аз съм обявила намеренията си в един по-преден постинг за клуба,така че който не отговаря на условията, няма място тука. Може само да гледа с нос залепен за стъклото и да си трайка.

PRIVATE PARTY!
:)))
цитирай
23. fiona - :) Tera, мисля, че за пръв път попадам в блога ти...
09.03.2007 10:29
аз лично гласувам, когато нещо ми хареса или ме впечатли по някакъв начин, дори и да не съвпада с мнението ми. Гласът го давам, не съответния човек да отбележи точка и да се издигне в класациите, а защото е вид подкрепа или рамо на някой, който има нужда от увереност, за да продължи.
А някои просто много ми харесват. :)
цитирай
24. tera - здравей фиона,
10.03.2007 00:51
радвам се, че все пак си "попаднала" тук. Естествено е да гласуваш за този който ти е харесал, спор няма. :)
цитирай
25. anlov - Чувството ти за справедливост -
07.02.2008 15:55
заради него те уважавам и харесвам, дори когато мненията ни за някоя досадна дреболия се разминават.

НАПРАВО СВЕТИШ В МРАКА.
цитирай
26. tera - Благодаря!
07.02.2008 15:58
Направо съм без думи ... :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4647665
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031