Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2012 22:58 - Напапан, щастлив, нагушен и нагален! :)
Автор: tera Категория: Забавление   
Прочетен: 1035 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 20.02.2012 23:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




Докато съм на компа пристига малкото куче и започва да търси внимание.

Естествено му го оказвам, а не го гоня, защото ми е много любим!

Той продължава да се глези и така може с ласките да продължаваме цяла вечер!:)

През цялото време му говоря, защото той всичко разбира. Ако не му изнася се прави, че не разбира! Точно като човек! :)

И така - какво му трябва на малкия сладък песчо - изброено е в заглавието. :)

А на някой друг де факто трябва ли му повече?!?

Гледах едно предаване на Георги Тошев (по-известен като "Другата България") за Тайланд. Между другото показа и един будистки монах, който се омонашил, защото по негови думи започнал да става много лош човек и затова решил да се промени. Той каза и друго, че момчетата, задължително изкарват някакъв "монашески стаж" след 18-тата година. И той го бил изкарал, но след време - сега е на 29, решил да се посвети на това. Цялото материално имущество на монасите е в една оранжева торбичка, друго си нямат. Той каза, че друго не му и трябва!

Моето куче си няма даже и оранжева торбичка, но си има дом, личен фотьойл и купички за храна и водичка. Това обаче разбира се, че не му стига! Той иска всеки ден непрекъснато внимание, обич и ласка!

Като си помисля за втората част - той е много по-облагодетелстван от сума хора по земното кълбо! Които могат да имат всичко останало, но не и това. Защото той не само ги иска тези неща, ами постоянно ги дава - преданост, внимание, любов!

А как можеш да искаш нещо, ако не го даваш... Ще кажете - ами те затова са кучетата, на тях им е присъщо. Да, така си е!

Но защо пък малко да не се понаучим и от тях. Тези инстинкти са им заложени, за да оцеляват. Ами нашите?!

Замислих се за огромното количество заболявания от всякакъв характер. Писах преди време пост по тази тема. Според учените голяма част от заболяванията са точно на психическа основа. Голяма част от хората сами се разболяват, защото позволяват да вземат превес отрицателни емоции - злоба, завист, алчност и т.н.

Като се замислиш - къде ще го отнесеш това, което днес се мъчиш да го спечелиш с нокти и зъби? Ами никъде! Най-много да ощастливиш наследниците, които в повечето случаи ще го профукат. Лесни пари - лесно се харчат!

Понеже много хора четат постовете като дявола евангелието и се хващат за всяка дума, а не за смисъла, да взема да поясня. Много добре ми е ясно, че човек, освен нещата, изброени в заглавието, търси и едни други - "реализация", "власт" и "пари"!

По-точно в обратен ред - всеки си мисли, че парите му решават проблемите. Ако беше така - нямаше да гледате сълзливи турски, американски или латиноамерикански сериали, дето сите богати - все плачат! :)))

Хубаво е човек да има пари, за да може да си задоволява потребностите, а и хобитата. Но е лошо, когато само пари са му в главата, или адски много да го е яд, че други печелят повече от него (а такива винаги ще има апропо!)

Човек не е толкова голям, колкото са големи мечтите му, а колкото умее да бъде щастлив!

Това го измислих току-що - така че, всички права запазени! :)



P.S. Понеже това го написах на майтап, най-вече заради малкия глезльо, изпуснах един много важен аспект. Хората на изкуството и науката в повечето случаи не са се блазнели от материалното, за тях по-важен е бил творческият момент. Естествено, че и в тези среди е имало завист, но все пак най-важен е креативеният елемент. Повечето художници са живели в нищета (Рубенс е едно от малкото изключения сред старите майстори, както и Дюрер донякъде), а за хората на науката също има много трагични истории - сега се сещам за Тесла, един недооценен гений. И т.н.... такива ми ти творчески работи и още много други! Но това е друга тема.

Лека нощ! :)








Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4647804
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031