Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2007 14:01 - „SWAN”
Автор: tera Категория: Изкуство   
Прочетен: 6413 Коментари: 19 Гласове:
3

Последна промяна: 13.04.2007 14:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Как грозното пате се превръща е лебед или в нашия случай как от киликандзер хората правят красавица? Ми, много просто – три неща трябват – пари, пари и късмет. Даже късметът май трябва да е на първо място, защото да те изберат за почетен киликандзер и тръгнат да те преобразяват, сигурно голяма доза късмет е нужна. Разсъждавам по повод предаването SWAN”, преведено на български като „Цената на красотата”. Вчера за пръв път го гледах и то защото една приятелка ми спомена за него. Наточих се аз пред телевизора и за да не го изтърва даже ща, не ща изгледах простотиите на Music Idol – тъпи приказки близо час, а не мен ми се видяха като цяла вечност тъпота. Разгеле свърши и доплува въпросният “swan”.

 

Такааа... Две жени, не потресаващо грозни, но със смачкано самочувствие се подложиха на масирана хирургична, пластична, зъбокорегираща, бюстоповдигаща и каквато се сетите друга интервенция. То рязане, кълцане, щавене, изсмукване на мазнотии, абе пълна програма по всички показатели. Дедо Господ ряпа да яде! Пък и ако той се беше постарал повечко при омесването и джуркането на гените, сигурно нямаше да има нужда да му префасонират произведенията.

 

Три месеца шок, ужас, болка, страдание и накрая Оп,Оп! (дето вика алексчо) – УМОПОМРАЧИТЕЛНА КРАСОТА ляво на борд! Стоп машини! Смяна на курса! Ляв завой! А сега пълен напред! Щото такава красота как да я пропуснеш? Ще ти остане горчилката от несбъднатата среща с мечтата на живота ти!!!

 

Добре де, преувеличих. Хубави ги бяха направили жените, ама много artificial ми се видя цялата работа. И те като се зърнаха за пръв път в огледало след три месеца – Пълен потрес! Ах, ама това аз ли съм??? Не може да бъде !?! Божеее, като от списание съм! Ах! Ох! И пак Ах!

 

Е и какво, питам аз? Ами нали отвътре си си все същата смотла, дето една гимназия не е могла да завърши. Или пък другата депресирана мъченица, дето мъжът и и изневерил. Че горната и устна била тънка, а пък глезените дебели! Едва ли точно това го е притеснило, за да тръгне да изневерява. Ако си куха лейка и най-голямата красавица на света да те направят, все тая.

 

Виждала съм много красиви мъже и жени и красотата им ми е правила впечатление само в началото. Аз съм човек ценител и като видя, че дедо Господ добре си е свършил работата, не мога да не се възхитя. После в процеса на общуванве „екстериорът” вече не прави впечатление, „интериорът” излиза на преден план! Не мога да общувам с тъпи хубавци и хубавици, които не са ми интересни или забавни. Отегчават ме до смърт! Предпочитам да се похиля с някой весел шишко, какво като при него ширината и височината са си сменили местата. Много важно! Интересно ми е да си говоря с умни и интелигентни хора, външността им не ме притеснява, стига да са добре поддържани все пак и да не смърдят от един километър. Сега пак се сетих за двете жени в шоуто. Според мен те не бяха толкова грозни, колкото запуснати и неподдържани. Ако редовно ходеха на козметик  и си мажеха фасадите с мазилата, измислени на целта, можеха да си спестят мъките и неволите. И ако не се бяха тъпкали с хамбургери и пуканки пред телевизора, нямаше какво толкова да виси оттук-оттам.

 

Всъщност интересно ми е как тези мърли ще опазят новата си визия. Услугата „преобразяване” едва ли включва „гаранционен сервиз” за година-две или пък някакъв абонамент. Как ще се справят двете новоизлюпили се хубавици, като вътрешно са си все същите? Айде пак пици и хамбургери пред TV, както си знаят, разчорлени и мърляви из къщи и току-виж мъжът пак кръшнал! Ама дори да не е така, той ще и се порадва на разхубавилата се жена известно време, ще се пофука с нея нагоре-надолу и ще му писне пак, ако е някаква тъпачка.

 

Другият момент, който ми се видя интересен от тази многоминутна реклама на пластичната хирургия е дали основната идея е да кажат на хората – вие всичките до един сте грозни, защото Господ не е голям майстор като нас. Всички имате нужда от поправка и ремонт, а ние това го умеем най-добре! И хората отиват и се подреждат на опашката за разкрасяване. Кой нос клюнест, кой уши щръкнали, провиснал корем, дебели баджаци – абе у всеки ще се намери кусур, дума да няма.

 

Въртях я, суках я тая тема, за да дойда накрая до есенцията и квинтесенцията на това писание-

 

ХОРА, ОБИЧАЙТЕ СЕ ТАКИВА, КАКВИТО СТЕ! 

ХАРЕСВАЙТЕ СЕ И ДРУГИТЕ ЩЕ ВИ ХАРЕСВАТ! 

БЪДЕТЕ ДОБРИ, ЗАЩОТО САМО ТОВА ВИ ПРАВИ 

КРАСИВИ,
ДРУГОТО Е ПЪЛЕН BULLSHIT!




Гласувай:
3



1. анонимен - Много просто
13.04.2007 15:01
Пластичните хирурзи в САЩ отделят във фонд някоя кинта и с нея правят предаване за популяризиране на дейността им :-)

Аз съм казал на крантите, упс... прекрасните жени с палта от норки и др. рядки животни "Палтото от норка пражи от лайното кокошка!"

Като си помияр и с палто от норка и с 50 пластични операции и в БГ и в Австралия да идеш, все си помияр!!!

Поздрави
цитирай
2. tera - Ами то това ми беше ясно,
13.04.2007 15:11
само като им гледах нахилените физиономии на екипите от магьосници накрая. На финалната права - аплодисменти за чудотворцитееее!!!

Тези пари дето ги споменах в началото не падат от небето! Пък и те хорицата семейства хранят. Но тази масова истерия по красота в тоя и вид е много тъпа работа.

Ама и ти добре си го казал, но защо обиждаш помиярите и крантите? :))) Шегувам се, де.

Поздрави :)
цитирай
3. lorryaz - Лори:
13.04.2007 15:34
Абе принципно си права. И аз много пъти така съм мислела. Обаче имам един въпрос...Ако се запознаеш с дебел шишко, с криви зъби, нос като камба и плешива тиква като на ония епископите от детските филмчета...би ли имала с него повече от приятелство? Би ли го завела на вечеря с ваще? Би ли го представила на приятелите си? Би ли си легнала с него в едно легло някога изобщо?.....Да де, той иначе си е пичага...
Ама истината е, че всички сме подвластни на това как изглежда човека и тези, които си правят операции да напълно наясно с това....и именно за това го правят...защото им е писнало да са " Най-печения човек" , "Моя най-добър приятел", "Най-доброто момче на света" или " Извинявай, ама аз не гледам на теб по този начин"
Айде...със здраве
цитирай
4. tera - Аз все пак не съм я задълбала
13.04.2007 16:03
толкова надълбоко темата! Говорех за хората, с които ми е приятно да общувам, не съм намесвала тука леглото! Действително имам един колега, който е доста овален и много хубаво си се смеем заедно. Защо пък винаги от едно приятно общуване непременно трябва да се стига до кревата?

Хората разбира се могат да правят със себе си каквото им се иска. Тяхна си работа! Но пък да им се набива в главите, че ако не изглеждат като модели, нямат шанс в живота е пълна глупост според мен.

Благодаря ти за мнението. Всеки въпрос може да се разглежда от няколко страни. :)
цитирай
5. viovioi - доста противоречиво ми е отношението
13.04.2007 16:21
незнам как би се почувствал някой ако внезапно разбере че човека с който се е запознал, общува лично или служебно е изглеждал по друг начин преди.Самото усещане, че не си ти както го каза и жената снощи е нещо като раздвояване на личността.Малки корекциики на белези или нещо такова да, но тотална мумификация си е смущаващо.
цитирай
6. tera - Не е тя външно,
13.04.2007 16:32
вътрешно сигурно също има някаква промяна в резултат на изпитаната болка и неистовите усилия по преобразяването. Ама дали ще си паснат двете страни на новото аз?

Всъщност мен по-скоро ме възмущава тази масова манипулация на хората от страна на медиите и тези, които им плащат да го правят. Там е ударението на темата, а не двете измъчени жени.

Ако действително има фрапиращ недостатък, всеки е в правото си да го поправи. Но пък да се насажда такава мода на "идеални пластични красавици", за да може да процъфтява разкрасителната индустрия си е направо престъпление! Идеални хора има само в мечтите!
цитирай
7. monologa - с особено мнение
13.04.2007 16:50
Аз съм ЗА пластичната хирургия, когато е за нещо, което е физиологично необходимо, нещо, което пречи и то не само на самочувствието, а и на здравето.

Ще ми е интересно българските "грозни патета" какви ще са!!!
цитирай
8. bamby13 - Посланията ти са чудесни,Tera
13.04.2007 17:16
Точно така е Както се възприемаш самият ти, така те възприемат и околните. Но има друга страна на палачинката....самочувствието без покритие буди насмешка, поне у мен
цитирай
9. candysays - И мен много ме смути нещо в цялата работа,
13.04.2007 17:40
като гледах две предавания (съвсем случайно от въпросното американско предаване)... Бях в потрес. И най-противоречиви мисли и чувства ме изпълваха от видяното (и все още ме изпълват като се сетя). По принцип съм на твоето мнение... И твоите послания са същите, които и аз бих искала да отправя (дори ме изпревари с този пост, аз също се развълнувах от темата...) , но пък от друга страна... знам ли... ако са така нещастни в телата си, и имат лоши гени, лоша храна, липса на самочувствие... може би все пак имат право на тази намеса (на специалистите)... Но и мен дълбоко ме притеснява нещо в начина по който представят нещата като цяло. Все пак съм човек, който много повече се вглежда за вътрешната красота в някой човек... Някак ме плаши и смущава идеята, която се налага за външно излъскани красавици, които обаче нямат душа... която отвътре да ги озари и са толкова подвластни на тялото си... Има нещо зловещо в това дори (за мен специално). Макал че от друга страна ги разбирам и им съчувствам... Но просто не е това начина.
Така мисля аз, като цяло, макар че съм объркана наистина по тази тема... за това предаване точно...

Поздрави, tera, благодаря ти за темата :)
Лека вечер :))
цитирай
10. tera - Благодаря ви за коментарите :)
13.04.2007 23:22
Естествено, че нещата не са еднопластови и могат да се разглеждат от различни аспекти.

Аз просто съм против такова манипулиране на хората, а ако някой действително има нужда от такива услуги, негово право е да ги ползва.

Приятна вечер на всички! :)))
цитирай
11. tessy - не съм гледала предаването, просто няма как,
14.04.2007 00:42
но само да спомена един факт: 20 процента от жените между 18- 35 години тук в Италия се е подлагало на пластични операции. Няма да говорим за над 35 годишните, защото тук има направо обезобразени от тези интервенции (чудя се как не ги е срам да се показват), за пример Алба Париети или Нина Мориц, ужас, ужас...
Поздрави...
цитирай
12. bamby13 - Tessy,
14.04.2007 11:04
мoжеш да го гледаш, става и извън БГ. Съвсем наскоро и аз научих как. Правиш си регистрация на
www.neterra.tv
цитирай
13. tera - Ами, нали...
14.04.2007 23:01
Да, така е! Ама е жалко и преходно.

Има едно хубаво изречение - "Ако един мъж реши да се ожени за една жена само заради красотата и, е все едно да си купи една ливада само заради цветята и! И освен това ливадата има това предимство, че цветята цъфтят всяка година!"

(Тука пояснение за недосетливите - при красивата жена цветята само ще повяхват с течение на годините и ако е било само това..., мъжът и просто ще потърси друга "ливада" :)

Поздрави :)
цитирай
14. alison - Философията да се харесваш ,такъв,какъвто си...
15.04.2007 01:00
...се възпитава още от детството...
....дълбоко вярвам,че едно обичано дете,растейки обичано ,най-напред от мама,тате, други близки хора..постепенно,дори да е малко различно от другите...става красиво....
....важно е огледалото,което те гледа...
Именно тогава,медиите не могат да провокират в тебе желание да приличаш на някаква измислена ,(ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ ОТ ТЪРГОВЦИТЕ В ХРАМА) матрица на някаква си там фото-,кино-,и др. звезда
цитирай
15. tera - Да, в случая става въпрос за самочувствие,
15.04.2007 01:15
което е трудно човек да го изгради сам без подкрепата на околните. Но пък и всеки трябва да полага грижи върху себе си, за да е в добра форма, даденостите в случая дори не са толкова важни. Всеки може да изглежда добре поддържан, ако положи някакви усилия и да не му се налага да прибягва до такива радикални мерки.

Естествено изключваме фрапиращите случаи, които изискват професионална намеса.
цитирай
16. bambola - хубав пост,
15.04.2007 20:34


съгласна съм със мнението за манипулацията, за това че изведнъж едно грозно пате се оказва без пари да поправи " грешката на гените, средата и ежедневието" и още повече се вмъква в дупката на отчуждението и депресията и ако някога успее да излезе от нея ще е много трудно,вместо просто да се хареса такова каквото е. Затова май беше постът.

ИНаче с тялото, парите си и рекламата всеки е свободен да прави каквото иска, когато иска и пред който иска.

Гледах в едно от тези предавания ,как една " променена" след 3 месеца се поглежда в огледалото и започва да повръща от ужас, просто не е тя. Психиатри...докато се приеме хубава, и това го има :)))

Между другото гаджето заяви вчера, че ще си оперира торбичките под учите, припомних му че ще рябва да го боцкат и май се замисли :)


лека вечер


цитирай
17. tera - Сложни са житейските работи...
15.04.2007 22:10
Благодаря за мнението. :)

Сетих се, че не са необходими чак толкова много примери за ползата от пластичната хирургия. Да вземем само един Майкъл Джексън, който с тяхна помощ се превърна от нормален чернокож, в нещо дето е ни риба- ни рак, тоест с визия на избелен хермафродит със странно носленце, което май беше на път съвсем да окапе 1-2 пъти. Да не забравяме, че с неговите пари сигурно си е позволил най-скъпоструващите пластични хирурзи. И до къде го докараха те без малко - да му окапе носа, в замяна на хилядарките дето им ги е наброил за тази услуга. Е тогава какво да говорим за останалите, които не са бъкани с пари като Майкъл Джексън?

Даже и в България имаше май преди около две години случай на починал пациент в следствие на липосукция, доколкото си спомням в Пазарджик се развиваше действието тогава.

Ами всеки сам да си прави изводите.
Приятна вечер :)
цитирай
18. compassion - Здравей tera
03.07.2009 11:46
Не знам защо ми препоръча точно този постинг.
Аз винаги съм минавала за красива, но съм се стремяла да уча и да се развивам и духовно, така, че да има цялостна хармония в съществото ми. Не знам какво е да страдаш заради грозния си външен вид, но се питам кой страда заради грозните си мисли... Мислят си нали никой не може да ги види, защо да се притеснява толкова... А от наблюденията си като психоаналитик да ти кажа, че с годините на хората им се "изписва" на лицето това, което мислят и то също се вижда в тялото, стойката, походката, жестовете, цялостното излъчване. Още като видя някой и разбирам проблема му, комплексите (ако ги има), дори за здравето му до голяма степен мога да "позная" в какво състояние е. Но истинско опознаване на другия е невъзможно. Всеки е една вселена. Затова избягвам да съдя и да слагам етикети. Опитвам да помогна, ако мога.
Постинга ти е интересен и предизвиква многоаспектни размисли. Хареса ми коментара ти 10. А тези предавания са поръчкови, платена от специалистите реклама. Мода... и тя ще отмине и друга ще дойде. Маркетинга е в най-голяма степен прилагане на психологията на практика за манипулиране на масите. Най- добре е просто да не се гледат реклами, защото те действат на подсъзнателно ниво и ние често взимаме решение без да осъзнаваме, че то ни е внушено от медиите.
Поздрав, Руми
цитирай
19. tera - Здравей, Руми,
03.07.2009 11:54
препоръчах ти го защото едва ли си го чела. Написан е преди повече от две години и понеже каза, че ти харасва майтапски стил, реших че ще ти огговори на вкуса. :) А иначе темата е сериозна.
Всъщност най-много си харесвам постингите за пътешествия, но не само тези, които са в блогрола и постингите за изкуство.
Поздрави и на теб! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4647846
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031