Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2007 13:22 - ЗАМЕЧАТЕЛЬНО!
Автор: tera Категория: Изкуство   
Прочетен: 3890 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 16.04.2007 16:01


Защо хората се интересуват повече от кенефи, отколкото да речем от картини? Ами ясно, съвсем нормално е – всеки ходи до кенефа няколко пъти на ден, може дори да си отвиси там и цял ден по "технически причини", имахме май наскоро такъв случай в блога, та тичахме на помощ, кой с каквото намери.:) А кaртините – кво? Висят си на стената, подробност от пейзажа, демек от обзавеждането. Кой ги гледа??? Гледах един скеч преди време по TV, за двама дето разглеждат някаква изложба и обсъждат картините като „ценители”, в ръцете с пазарски чанти, от които стърчи кромид. Обсъдиха, що обсъдиха и накрая – „Айде да си ходим, че дъждът спря!” Скрили се хората на сушина и за да утепат времето поразгледали и картинките.

Пак добре! Има и такива дето и 50 години да живеят в София пак няма да научат, къде е Галерията за чуждестранно изкуство, примерно.

 

За какво ли пък се паля на тази тема, в обсъждането на кенефите вчера и аз се включих дейно, не се погнусих от битовата тематика, ами така де, нищо човешко не ми е чуждо! Въпреки, че сложих ударението на един аквариум в един кенеф, за да пооблагородя темата, защото все пак категорията в която съм се писала е „Изкуство”.:) Ами то и към кенефа може да подходи човек артистично, с вкус и въображение, да се получи красиво местенце за „отмора”.

 

И защо всъщност ги дъвча тези работи? Ами яд ме е, както се сещате. За Леонардо ме е яд, и за Холандският балет ме е яд и за разни други работи дето ги писах, пък народът нещо не му дреме за красивите неща наоколо, а окото му все в кенефа гледа, е затова ме е яд!

 

И сега се плесва некоя дърта злоба по челото и вика: „Ми, да! Аз какво ви казах – ето за това се е загрижила, сакън първа да е!” Хич не ми дреме за шибаните класации, колко пъти да ви разправям! Ама не би трябвало от тези там към 350 души дето четоха за изложбата, само двама да имат някакво мнение, а общо 20 от тях изобщо да дойдат втори път в продължението на темата, за да погледнат снимките. Е, защо? Ами сигурно кенефи са отшли да разглеждат, щото по-интересно. Пък и от кенефи всеки разбира, то това да не е балет или картина, или нещо друго дето да те накара малко да се позамислиш!

 

Кенефът те кара само да се облекчиш и да се почувстваш лек и щастлив! Душевен „балет” направо ти се получава, хем и без пари, ако съгласно компетентните съвети вчера си я вършиш „сакралната” дейност дОма и не ползваш съмнителни обществени кенефи, щото още нема тука „въртящи се капаци”.

 

Толкова от мен. Благодаря за вниманието! 

image




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tera - 10x за поздравите :)
04.04.2007 16:56
Абе сигурно и Леонардо ги е обичал като е бил на зор, но и с други неща е намирал време да се занимава :)))

Очаквам от теб качествен пост за Флоренция. Обещал си! :)))
цитирай
2. lemonpie - Тера,
04.04.2007 22:31
нали ти ми каза, че хората са тук да се забавляват? Всъщност точните ти думи са: "Тук все пак не обсъждаме спирането на 3 и 4 реактор. Играем си разни игрички и колкото по-весело толкова по-добре."
Така че който го интересува, ще те отвори и ще те прочете.
Аз така и не разбрах кой какви игрички си играе, освен всеки неговата собствена.
Поздрави,

P.S. Коментарът ми не е негативен. Просто напомням, че това е играта.
цитирай
3. tera - Благодаря, лимонке, че се включи на живо :)
04.04.2007 23:31
аз това за забавлението изобщо не го отричам и това е причината да съм тук! Не ти приемам коментара негативно, въпреки че забелязах у теб склонност да се заяждаш понякога. Четох при comfy някакъв безсмислен спор, упс, извинете, сигурно трябва да го нарека по-меко недостатъчно "конструктивен", може би ... :)))

Ами и ти не приемай негативно това, което изписах до момента. Нищо лично! По принцип те харесвам :)

Това за играта го казах най-вече за коментарите, постингите които пиша за мен не са игра в повечето случаи. Понякога свалям от интернет разни закачки, които са ми харесали и искам и другите да се позабавляат с тях, защото по мое мнение са готини.

А когато се наканя да пиша, го правя единствено и а само защото темата ме е "хванала" по някакъв начин. Не гоня ни обем, ни класации, като вече обяснявам за стотен път, ама няма кой да чуе!

Когато напиша нещо, което ме вълнува действително искам хората да коментират - сиреч да споделят това, което е предизвикано в тях от прочетеното. Ама нали първо трябва да прочетат, все пак. Някой може и да си разправя, че си ги пише тези работи за себе си, аз пък ги пиша за другите. За тези, които ще ги прочетат! Иначе ще си отворя "New folder" и там ще си ги събирам да им се радвам :)

И сега стигаме до основната тема, заради която написах въпросният пост - ами много ясно, че който се интересува от кенефи, няма да ме отвори и да ме прочете. Аз пиша за други неща. Това, което не ми стана ясно беше, че когато модераторите са решили, че Леонардо е Number 1 и го сложиха в "Избрани" сума народ го прочете, може би защото им го навряха в очите. А ако няма кой да им го навре в очите все едно не съществува! Ами нали същите хора щат, не щат разбраха, че на тоя свят има и Леонардо, освен... ама айде да не се повтарям.:)

Абе сума работи изписах, но май от пусто в празно! Всичко е игра и всеки сам си избира играчките. Кой кенефи, кой нещо друго, въпрос на вкус!

Сигурна съм обаче, че хората които "предават на моята вълнА" не се нуждаят от толкова много обяснения. Който разбрал- разбрал!

Лека нощ на всички! :)))
цитирай
4. lemonpie - Май те ядосах :)))
05.04.2007 00:38
За което - сори. Един спор или конструктивно обсъждане за теб може да е безсмислено, но за участниците в него - да не е. Което теб не те касае в случая.
Иначе хрумвало ли ти е, че и другите хора като си пишат постингите, за тях имат значение? Защото ако нямаше значение, щяхме да си ги обсъждаме с приятели или всеки сам със себе си? И аз се закачам, и аз пиша сериозно, понякога си вадя душата (тогава обаче рядко разбират), понякога споря, понякога се смея ...
Не знам дали имам склонност да се заяждам, но виж определено имам навик да набивам неудобни истини в очите на хората.
Или предпочиташ да те погаля по главата и да ти кажа някоя удобна лъжа?
Лека,
цитирай
5. tera - Добро утро!
05.04.2007 09:31
Вчера не си ме ядосала, даже бях леко задрямала като ти отговарях. Не виждам от твоето писане да е блеснала някаква истина, та дори и неудобна. Просто ми навря в лицето 2 изречения, извадени от контекста на един мой коментар. Е и какво - и сега така мисля.

Просто си се отклонила от темата, която е за повсеместното, тотално изпростяване на нацията. Мислех, че сама ще се сетиш, ама не би...

Не ми се води повече този спор или "конструктивно" обсъждане, или обмен на мнения или каквото и ще да е. Достатъчно изписах, все едно още един постинг. Само ще повторя - КОЙТО РАЗБРАЛ - РАЗБРАЛ!
КОЙТО НЕ - ИЗГОРЯЛ!!!

Айде сега хванете се за последното, та да се завърти пак колелото :))))
цитирай
6. lemonpie - Не съм,
05.04.2007 09:33
вървяла съм паралелно просто :)))
Няма да се хващам за нищо, аз разбрах, като гледам и ти :))
Хубав ден,
цитирай
7. artanis - последното място
05.04.2007 09:49
На което видях качествено изкуство в София беше ... тоалетната на малкия мол и нейния интересен дизайн :) Останалото е боклук (Шипка 6 и т.н. Преди няколко години отидох, но не видях нищо интересно)

Да донесат истинска творба на Леонардо. 'Професионалистите' от БАН изготвили точни копия на чертежите му и всички трябвало да ги видят. Толкова соц, че не може повече :)

Някакви драскачи си представят картините в държавната галерия в центъра на света - София. Обширен репортаж по канал 1 в духа - той е гений, защото описва българската душевност и е пръв художник в неговото село, но няма кой да купи картините му, защото хората нямат пари (или са простаци и не разбират от изкуство).

Писах, че съм оптимист за тоалетните до 2-3 поколения. За изкуството не съм толкова оптимистично настроен. Както трябва да бъде ще стане след от много, много дълък период до никога.

Иначе обичам модерното изкуство и преди време купих боите (флуорисцентни) и платното (черен плат), за да ми нарисува един художник (и познат) в Пловдив картина (black-light art). Също бих отишъл на изложба на флайери.

поздрави :)
цитирай
8. tera - здравей artanis,
05.04.2007 10:44
добре, че имаш някакво мнение по въпроса все пак. Май пак ще трябва дълго да обяснявам :)

Не става дума за София, не става дума само за картини, това беше САМО един пример, не става дума само за Леонардо. Всъщост ти видя ли я тази изложба, та я плюеш? Имам 2 поста за нея, влез поне да видиш за какво става дума преди да коментираш.

СТАВА ДУМА ЗА: "повсеместното, тотално изпростяване на нацията" !!!

Това го писах малко по-горе, ама кой да чете! И това пак го повтарям, пришки ми излязоха на езика едно и също по сто пъти да повтарям! (Айде сега темата се прехвърли на пришките, да не пропусне някой да я прокоментира:)))

artanis, радвам се че имаш отношение към изкуството. Това е доста обширно понятие и включва и много други жанрове. Въпросът е всеки да намери там това, което го интересува. Поне едно нещо да го интересува пак добре! А не само по допирателната и да се занимава единствено с ежедневните простотии.

Най-накрая изясни ли се това, дето се опитвам да кажа?!?

Нищо лично, човече, приятно ми беше да наминеш, поздрави и на теб и приятен ден!

P.S. За модерното изкуство - виж постът ми за балета, щом си падаш по авангардни работи. А тази картина защо не ни я покажеш на фото и ние да и се порадваме? Айде чао :)
цитирай
9. artanis - подарих картината
05.04.2007 11:18
Особеното на тази картина, иначе е, че се вижда добре, само ако е облъчена от ултравиолетова светлина. Не, не отидох на изложбата за Леонардо, защото прецених, че не си струва да си хабя времето за разни хора от БАН, които са прерисували нещо. Последните добри неща, които видях бяха в една галерия в Мумбай. Предпочитам класически балет. Нямам време да чета всичко в блога. Няма нищо лошо да се коментира изкуство, само не виждам какво са виновни обществените тоалетни.

поздрави:
цитирай
10. tera - Айде пак - безкрай, безчет :)
05.04.2007 11:25
Едно си баба знае, едно си бае...:)))

Да си жив, здрав и щастлив! Знам, че си такъв, не се хаби да ми отговаряш :)
цитирай
11. artanis - само 2 неща (2 цента) :)
05.04.2007 11:43
Не съм сългасен с примерите от пост-а ти, че тоалетните са 'лоши', а изкуството - 'добро'.

Няма как 'нацията да не изпростее тотално' като й се предлага само некачествено изкуство.
цитирай
12. tera - Ха-ха-ха!
05.04.2007 11:55
Не се отказваш, а?

КЪДЕ ПИСАХ, ЧЕ ТОАЛЕТНИТЕ СА ЛОШИ?????????
Много са си Убави даже!!!!!!!!

Ама на мен ми омръзна това чешане на езиците, така че ти предлагам следното:

Онова въпросното НЕКАЧЕСТВЕНО псевдоизкуство го взимаме целокупно, пускаме го в КАЧЕСТВЕНАТА тоалетна, пускаме водата и хлопваме капака отгоре !!!!!!!!!!!

Сега доволно потриваме ръце от добре свършената работа и приключваме въпроса!

Е най-накрая успокои ли се? :))))
Не ми отговаряй да не почваме от начало, това беше РЕТОРИЧЕН ВЪПРОС!!!
цитирай
13. tessy - tera,
05.04.2007 22:41
относно изкуството съм съгласна с теб, изглупяваме тотално, в това число слагам и мен, но разни хора разни идеали. Аз лично се възхищавам на Леонардо, но ме мога да намеря в нета неща, които да мога да погледна.
Само нещо да добавя, казваш, хората чели поста ти само като им го навряли в очите, а как според теб тези хора да разберат за твоя блог? Много по- добре щеше да бъде да се публикуваха всички последни постове за деня, а не само избрани. ама така ще е, нека не звучи, че се оплаквам.
Поздрави...
П.С. Веднага ще погледна снимките, че съвсем забравих...
цитирай
14. tera - @ tessy
06.04.2007 12:12
идеята ми по-точно беше, че са го чели, щото са им го навряли в очите. Значи де факто са разбрали за моя блог, но дори тези които са го чели са решили,че това повече не ги интересува. Ами виж сама посещаемостта на въпросният 2 пост за Леонардо. Виж сега и колко са посетили този пост, само защото на първи ред е спомената думата "кенеф". Е има заслуга сигурно и препратката от лимонката, но дори преди това повече хора се бяха наредили тука да четат за кенефите, отколкото там. Въпреки че и в този пост говоря за Леонардо, пак не са отишли да видят за какво им говоря, защото явно кенефите са им напълно достатъчни.

Толкова нещо изписах по тази тема, че чак се уморих. Ще ме извините, но ако някой реши тепърва да коментира, сигурно няма да имам вече сили да му отговоря.

Tessy, това последното не се отнася са теб. Радвам се че дойде и изрази мнение и то не само в този пост. Благодаря! :)
цитирай
15. анонимен - Що се косиш, че никой не гледал ка...
06.04.2007 16:55
Що се косиш ,че никой не гледал картини.Никой не си купувал скулптура например.Голяма работа.Колкото и да се дереш никой няма да вкараш в галерия .За това някога са казали думата елит .Това е елита, тези които праят и разбират от изкуство.Другите, е и те си имат някакво достоинство.От други неща се кефят.Като отидеш в Националната галерия за чуждестранно изкуство обърни внимание на Мишел Сери .Има един чудесен "Арлекин".Ама какви велатури е правил там не ти е работата.Много я харесвам тази картина.Или пък картините на Ролан Удо , а Марке е прекрасен.А за негърската скулптура кво ще кажеш за нея, а.И моя любим художник Жорж Папазов е там, колко красота има само, но само които искат да я видят могат да си го изживеят усещането за цвят и обем другите да си стоят в кенефа.
цитирай
16. tera - Ами така е, прав си! :)
06.04.2007 17:14
Влязох ти в профила, за да видя дали си male or female, защото от ника не става ясно. Видях, че си писал в интереси- изобразително изкуство и разбрах, защо само ти от тези дотук към 150 души, които са наминавали реши да пишеш за картините, а не за кенефите. :)

Е, един лъч надежда пак добре, отколкото хич!
Всъщност изобразителното изкуство ми е едно от най-любимите. Колко галерии съм обиколила къде ли не, идея си нямаш :) Сещам се за Арлекина и за другите, въпреки че май не бях там съвсем скоро.

Във Франкфурт в Художествената галерия три пъти ходих, за да мога всичко да разгледам без да си давам зор. Взимах си от тези гидове- слушалките де, стоя си пред картините, слушам, гледам, много ми беше интересно. Още повече,че тук в нашата Галерия няма от най-известните художници или ако има- съвсем малко картини, графики, скици и др. А тези неща, които ги видях там и в Касел и на други места, съм ги виждала само като репродукции в албумите. И усещането на живо беше невероятно!

Радвам се, че дойде тук и се "обади", за да си поговоря с човек, който отбира и от други неща, освен...:)))

Даже по този случай се замислих дали да не направя пост специално за изобразителното изкуство, но ще си помисля. Все се надявам, че освен теб, все ще има поне още двама-трима, които да го прочетат с интерес!

Благодаря ти, че ми върна надеждата, човече! Съвсем я бях загубила тези дни, сещаш се защо...

Поздрави :)))
цитирай
17. анонимен - Не се замисляй, прави поста за из...
07.04.2007 09:56
Не се замисляй ,прави поста за изобразително изкуство , може само аз да го прочета и коментирам ,това е достатъчно.Ще ми бъде интересно. Аз в галериите като посещавам намирам картини, които не са от репродоцираните и разбирам ,че като ги откриеш ти става много прятно.Например скоро разбрах колко голяма художничка е Вера Недкова ,или за сламенните покриви на най- извесната картина на Никола Образописов "Самоковско хоро".Аз само българсите държавни и часни галерии, когато имам възможност обикалям и ако напишеш и покажеш снимки на картини които са в чуждоземни музеи ще е хубаво.
цитирай
18. tera - здрасти gen,
10.04.2007 13:35
пуснах нещо за изобразително изкуство - няма нищо за четене, само за гледане. Нали знаеш - който има очи ще види, няма какво да му се обяснява.
Поздрави :)
цитирай
19. bapha - браво
13.01.2010 15:54
баси... изтървал съм, много...
цитирай
20. tera - Имаш време
13.01.2010 17:15
да си наваксаш :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4652601
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930