Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2007 12:11 - Душите да го духат, телата да се радват...
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 1687 Коментари: 2 Гласове:
0



*

*

*

*

 За пръв път го използвам този номер със звездичките, въпреки че на някои хора май им е навик. Ами подвеждащо е заглавието, затова. Иначе номерцата не са в моя стил.

 

Няма да става въпрос за секс оргии, въпреки че колегата-майтапчия от предишния пост обобщава нещата по следния начин :”Аз съм за свободната любов!”. И интересното е че с тази реплика може човек да приключи всякаква тема.  На майтап, или не съвсем, който както ще да го разбира.

 

Моята идея обаче е друга. Дойде ми наум, че по-принцип артистичната бохема най-често изпада в депресивни, мизантропични, меланхолични или всякакви подобни състояния. Дали дедо му на село като е копал цял ден кукуруза под палещото слънце, вечер ще седне да се кахъри особено за добруването на душата си. Ако има сили все пак ще “обърне” жената, че има нужда от работна ръка на полето, после ще захърка юнашки, защото работа го чака на другия ден и трябва да събира сили човекът. Естествено са се променили времената, пък и дедото се е блъскал толкова яко, че да изучи децата, та те да не се блъскат като него. И така от поколение на поколение нещата се израждат. Нема блъскане, ама и душата от скука почва все да е недоволна. Много време за мислене явно не води до добро.

 

От друга страна не знам някой спортист много да се занимава с душевни терзания. Причината е същата – много физическа енергия изразходва през деня и не му остава време да мисли за глупости, пък вечер е твърде уморен тепърва да почне да се замисля. Ред и дисциплина му е майката. Ами може и да им понакуцва общата култура на спортистите, не говоря за всички, а само от лични наблюдения. Но пък познавам и много хора с други професии със същия проблем – лекари, икономисти, юристи и всякакви други, така че не е до професията, а до човека.

 

Като обобщя двете горни постановки стигам до следния извод – независимо с какво се занимава човек, добре ще е да спортува от време на време, де се разхожда в парка, излети в планината и такива работи.Сигурна съм, че част от вас  го правят, но далеч не всички. Преди време се включих с коментар в един пост на тази тема и от близо 100 души само аз пророних, че спортувам от време на време, въпреки че йогата за някои сигурно е всичко друго, но не и спорт. Много били пасивно! Ами опитай се да задържиш една асана повечко време и бая активно ще ти стане, защото мускулите се напрягат доста, въпреки че не се лее пот от тебе.

 

Но после се активизирах и сега понякога  с аеробика и фитнес се занимавам, въпреки че фитнеса ме отегчава. Но понеже нашата база май скоро ще я закриват, та поне да използвам докато ми е под ръка. И сега идвам до гвоздея на програмата – не изприказвах всичко това дотук, за да си чешам езика от гореспоменатата скука. Ако поне няколко жени или моми, към които най-вече е насочено писанието ми проявят интерес, по-долу има фитнес програма за начинаещи. Имам впечатлението, че мъжете все пак по-често се занимават със спорт, не всички разбира се, но при жените нещата са по-зле. Гледах предаване от модното шоу в Албена и манекенките всички бяха с поиздути “тумбачета”, не поради технически причини, ами те залагат предимно на диети и са стегнати само защото са още много млади. Иначе както има един израз няма мускул, ами “стрида в торба”. Като манекенки естествено, че не е необходимо да са мускулести, ама защо пък да не се постегнат малко, нали с тези тела си вадят хляба.

Айде без повече приказки, вижте програмата и успех!

 

Упражнения:

  1. Загрявка-с гира махове 1*20 пъти
  2. Гърди-Лицеви опори-2 серии по 12 пъти, като начало с опрени колене на пода
  3. Рамо-разтваряне на гирички от стоеж прав-2 серии по 12 пъти
  4. Ръка-Бицепс-сгъване на гирички от стоеж прав, редуване-2*12
  5. Ръка-Трицепс-разгъване на гиричка, ръката зад главата разгъване до горно положение 2*12
  6. Гръб-Теглене на тежест 2*12
  7. Крака (предна част и дупе)-Клякане-краката са разтворени на ширината на раменете, под петите се подлага предмет 3-4 см, клякаш без да отлепяш петите от предмета 3*25/30
  8. Крака (предна част)-напади, 3*25/30
  9. Изтласкване на таза-лягане по гръб, свиване на краката в коленете, с помощта на краката изтласкваш дупето максимално нагоре 4*30
  10. Прасец-повдигане на пръсти 2*30
  11. Корем, горна част-коремни преси с повдигане на трупа до кръста 4*25/30
  12. Корем, долна част-коремни преси с повдигане на краката /да бъдат изпънати в коленете/ до кръста
  13. Кръст-усукване, с лост зад врат, седнала, главата неподвижна, усуквания на кръста в едната и другата посока  3*30

 

ь      Дишане: принципът е при усилието в движението се издишва

ь      Разговори, флиртове, намиквания, неприлични жестове с останалите трениращи/кибици и от двата пола са забранени, също и суетата-тук си дошла да тренираш. За целтта е препоръчително индивидуална музика/mp3,i-pod/, която да те агресира, концентрира и зарежда.

ь      Времетраене на почивка между упражненията: до 1 мин

ь      Времетраене на цялата тренировка: до 45 мин

ь      Може да използваш вода или медовина, но само да си “квасиш”устните и гърлото, до 0.5 л на тренировка.

ь      След това, може нещо за подкрепа сладко като банан, вафла, шоколадче-възстановява захарта/глюкозата използвана в тренировката. Това са бързообменни калории.

ь      За диета по-късно, сега е нужно вработване на организма.

ь      Хубаво е да имаш кърпа до теб за потта, надявам се да се изпотиш все пак, защото е мръсно и с ръцете се получават нежелателни реакции. По късно, може да се сдобиеш и с ръкавици, за да се избегнат мазоли, все пак тези ръце са създадени и за милване.

Надявам се, че не съм си изгубил времето и ще оправдаеш доверието.

 

И най-важното влагаш целия си женски инат и злоба, без тях няма напредък “No Pain, No gain,”.

 

P.S. Програмата е съставена от колегата.




Гласувай:
0



1. lilavka - ***
08.09.2007 02:33
Кръгови тренировки а … :)) Бая си е зор в този фитнес , но … няма начин …. :))
Ако прибавиш и 10 мин. преди и 20 мин. след упражненията и един хубав хранителен режим / без него за съжаление не става нищо / и Голяма доза инат и постоянство , работите ще се получат – Успех !!! … :))
цитирай
2. tera - При мен се получават :)
10.09.2007 14:04
Идеята на поста беше и други да опитат да им се получат работите. Забелязала съм, че след положените усилия човек доста освежен се чувства и много хубаво си поспива после.
Поздрави :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4648300
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031