Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2012 01:06 - Обещаните снимки от Валенсия
Автор: tera Категория: Туризъм   
Прочетен: 9291 Коментари: 16 Гласове:
16

Последна промяна: 13.05.2012 20:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



image


Това е Valencia by night, снимана от една интересна "площадка", която ще ви покажа по-нататък


image


Понеже снимките се раместиха при качването, тук изненадващо се озоваваме на шоуто с делфини, което се провежда в Аквариума.

За сравнение с други подобни шоута - тук участват 8 делфина с "придружаващ персонал" от десетина души. Много интересно шоу не само за деца. Провежда се всеки ден от 16 часа, доколкото разбрах. Изобщо, ако смятате да посещавате Океанографския музей, трябва да предвидите поне 3-4 часа, за да се насладите максимално на преживяването. Целият парк, който е обединен под това име се състои от 4-5 сгради, където са рзличните атракции. Няма смисъл човек да ходи, ако ще го отърчи за час. Самото шоу с делфините е някъде към 30 минути.


image



image


"Площадката", от която е снимана първата снимка е там горе при палмите на "балкончето" на тази сграда, където слушахме концерта на Пласидо Доминго. Нарича се Palau de les Arts Reina Sofia. Снимката я направих през антракта на концерта. Както споменах и в един преден пост, тази зала има невероятна акустика.


image




image


Ето за този концерт стана дума


image


Тук на преден план е Хемисферата, където е киното, зад него е Музеят на науките, а синята сграда в дъното се нарича Агора. Какво точно й е предназначението не зная, беше празна, когато бяхме там.


image


Вляво е музеят на науките "Принц Фелипе". Експозицията е интересна, но е по-скоро за fun, така да се каже, ако я сравня с тази на Музея на науката в Лондон. Тук е заложено по-скоро на забавния, образователен елемент и затова водят групи ученици. Но, ако имате време не пречи да я разгледате. Ние си бяхме взели комбиниран билет, за да разгледаме Градчето основно, както и направихме. Бяхме и в Хемисферата- едно 360 градусово кино. Преживяването е интересно, макар че слушалките за чужденци са супер неудобни.


image


Тази сграда е в парка на Oceanogrбfic и е ресторант. Обаче за него се изисква предварителна резервация, не можете ей така пътьом да се отбиете :)


image


Това са пак изгледи на Palau de las Arts Reina Sofнa.


image



image

Hemisferнc


Това е една много малка част от снимките, които съм направила и са само от Града на изкуствата и науката. Той е създаден по проект на Сантяго Калатрава и Феликс Кандела. Състои се от 6 "сгради" или по-скоро съоръжения, защото както видяхте думата сгради не им отива особено. 

На този Град му посветихме 2-3 дни от пребиваването ни във Валенсия. Може би защото и хотелът ни беше в тази част и постоянно ходехме дотам по съседски дет" се вика. :) Всъщност този Град най-много ми хареса лично на мен от Валенсия. Старата част е красива, има си своя чар, както и много интересни музеи, църкви и т.н. Но ултра модерният Град е нещо уникално, нещо съвсем различно и дава на Валенсия един специфичен облик.


image


Това е една друга атракция във Валенсия - Биопаркът. Намира се в точно противоположния край на Валенсия от Града на науките и изкуствата. Много е интересен, защото както виждате животните не са в клетки, а са даже заедно по "региони". Това тук е Саваната.


image


Малкото слонче, там са общо 4-5 слона и те обитават Гората на баобаба. Гората е изкуствена, както и тези скали, които виждате на снимките. Гледахме в тяхното кино едно 10 минутно филмче за създаването на Биопарка и видяхме как са сътворили тунелите, пещерите, гората, саваната. Но иначе всичко си прилича на истинско, както виждате.


image


image

Тук сме в Ботаническата градина. Ако имате време не я пропускайте! Там цари невероятно спокойна и релаксираща атмосфера, въпреки че има доста хора, които си работят там по градината. Създадена е в далечната 1858 година. Сградата отзад е именно първата оранжерия там. Всъщност ние бяхме тръгнали за Биопарка, но човекът от рецепцията ни изпрати в Ботаническата градина. Но грешката се оказа вярна! :) Това са едни от най-добре похарчените ми 2 евро! Срещу тях получих настина страхотен релакс!

Само да спомена - с изключение на Града на изкуствата, Биопарка  и катедралата, цените на останалите музеи и
забележителности е символична - по 2 евро, като при това събота, неделя и по официални празници, всички общински музеи са безплатни.

Накрая пак снимки от любимото ми Градче, а по старата част може да се поразходим друг път! :)



image



image







Гласувай:
16



1. ka4ak - Ей,доживях!:)))
13.05.2012 01:42
А,паелята,хапна ли,та да се успокоя?!:)))
цитирай
2. syrmaepon - Ех,пак ми се ходи във Валенсия.....
13.05.2012 08:52
хубави снимки
цитирай
3. tsanynka - Чудесна разходка !
13.05.2012 10:49
Биопаркът е страхотен!
Благодаря ти!
Усмихнат,слънчев ден от мен!
:)
цитирай
4. tera - ka4ak,
13.05.2012 12:23
казва се паейа. Не ми е любима, защото е на основата на ориз, така че този път не хапнах, но се успокой. :) Освен това, колкото пъти ям миди се заричам повече да не го правя. Има различни видове паейа, но онази с черупките миди си е класика в жанра, а само от видът на мидите ми се сгадва. Ядох преди време в София такава паейа и още не мога да се оттръся от спомена... :))) Само да кажа, че иначе ресторантът си е ОК, там съм била много пъти и всичко си им е на шест! Но явно паейата не е моето ястие.;)
цитирай
5. tera - syrma,
13.05.2012 12:25
какво чакаш? :)
Докато правих подготовката за екскурзията, проучих почти всички готини хотели там, а след 6 дена обикаляне познавам Валенсия по-добре от хора, живели там с години.
Ти кога и за колко време си била там? Да обменим опит дет се вика.
Или просто и преди пак ти се е ходило... ? :)
цитирай
6. tera - tsanynka,
13.05.2012 12:27
Биопаркът е наистина чудесен, но само от тези три снимки, едва ли можеш да придобиеш представа. Ще подбера още няколко, защото само от там имам поне стотина снимки. Но ... друг път! :)))

цитирай
7. ka4ak - Голяма си капия!:)))
13.05.2012 13:05
Ходил съм,няколко пъти и ми направи впечатление,че когато с нас имаше испанци,задължително ни праскаха на масата и "paella",като никой не ми е правил забележка,че казвам паеля,а само ме питаха с какви бръмбъзлъци,да е!:)
Но,няма да те ям,че да не пиша пак пост!!!:)))
цитирай
8. mitkaloto - Хубави снимки!ПРодължавай. . . ...
13.05.2012 14:43
Хубави снимки!ПРодължавай...Поздрави!
цитирай
9. tera - ka4ak,
13.05.2012 17:12
испанците са мноооого любезни хора и естествено, че няма да ти направят забележка, че казваш "паеля". Но понеже аз знам доста езици и поназнайвам испански, да те светна ,че когато в думата има две букви "ЛЛ" или на латиница "LL" се чете като "Й" - в конкретния случай на "paella"като "ЙА", та затуй е паейа!

Нема нужда да ми благодариш за образователното отклонение, ама явно ми е мисия да те образовам... :) Да не се връщаме на авторските права ... :)))

Щом казвам нещо, че е така, значи е така! Що ми губиш времето да се обяснявам, питай познатите ти испанци, ако не ми вярваш. Въпреки, че не ми е много ясно точно на кой език си се разбирал с тях, освен по "десетопръстната метода". Айде не се впрягай, майтапя се! :)
цитирай
10. tera - mitkaloto,
13.05.2012 17:13
ми не са лоши... :)
Ще кача и още, като ги попресея, че са страшно много! :)
цитирай
11. diadomik - Хареса ми!
13.05.2012 19:59
Още един красив свят! И то не много далече! Благодаря!
цитирай
12. tera - Ами, да - географски не е далеч...
13.05.2012 20:05
Обаче в онзи ултрамодерен град се чувстваш космически, като в бъдещето :)

цитирай
13. diso - Невероятно красиво е!
13.05.2012 21:06
Невероятно красиво е!
цитирай
14. tera - Да, страшно красиво е!
13.05.2012 22:37
Дори и да звучи като оксиморон, точно такова си е! :)

Създава ти е едно неверятно чувство на безметежност... Просто ти си там и бродиш в някакъв нов свят... Страхотно е! :)

цитирай
15. jabog71 - да снимкие от града на науката са ...
27.11.2012 19:59
да снимкие от града на науката са страхотни. особенно вечер е доста космическо.
наистина си успяла да видиш много. ние имахме 2 дена сумарно (до там летяхме тогава).
плажа също не е за пренебрегване.
супер. пожелавам ти да разгледаш цяла Испания
цитирай
16. tera - Имам поне още 700 снимки от Валенсия
27.11.2012 21:54
Старият град, невероятният музей на керамиката, вътрешни снимки от "Палау де ла рейна София" по време на концерта на Пласидо Доминго, който се вижда на плаката, моста с цветята, катедралата, още много други забележителности... но качването на снимки е супер досадно занимание.
Освен това след броени дни заминах за Алпите, после за Будапеща и изобщо не ми остана време да се връщам назад.

Да, Испания ми е една от целите, ще я разгледам полека-лека и обстойно, а не да търча като изоглавена по градовете. Още повече, че понаучих малко испански - даже съм 3-то ниво :) Но те говорят супер бързо и като им кажеш нещо на испански направо те заливат с порой от приказки.
Затова ги действам на английски, по-лесно ми е, за тях май - не. :)

И от плажа имам снимки и от оня суперски хотел на брега, най-готиният във Валенсия. Но тогава не ставаше още за печене и къпане. Имаше малко ентусиасти, които се излежаваха барабар с дрехите, но духаше и водата беше студена.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4653687
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930