Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2010 23:33 - Еретично
Автор: tera Категория: Технологии   
Прочетен: 2752 Коментари: 10 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




Това е лично моето мнение по "изтичането на мозъците" от България и не е от вчера.

Така си мисля, че е съвсем нормално младите кадърни българи да намерят своето призвание в най-престижните световни университети.

Причината да пиша това е, че гледах преди малко в шоуто на "Иван и Андрей" (което гледам за пръв път, признавам си) едни момчета от СМГ спечелили медали на световни олимпиади по математика. Толкова бяха нахъсани и така им светеха оченцата като казаха "Ние ще учим по света", че от сърце им го пожелавам!

Това е тяхната мечта и цел, надявам се да я осъществят, да развият потенциала си и да са много happy!

Не ми се слушат глупави приказки от сорта - Да, ама тука в България остават само тъпанарите...  и т.н.

Всеки има право да си направи неговия си избор.  Имам диплома от Университета в Брауншвайг - най-старата Политехника в Германия, основан още през 17 век. - 1684 , ако не се лъжа.

Като се върнах оттам исках синът ми да завърши немска гимназия и да следва в Германия, защото там образованието е наистина много добро. След като завърши немска гимназия обаче, той не пожела да кандидатства там. Така си реши. Изкара 5.75 на кандидат-студентските изпити в СУ, което го нарежда до децата-генийчета в България. Защото когато аз навремето кандидатствах, наистина се чудех кои са тези деца, които изкарват отличните оценки на кандидатските изпити. Мислех, че са извънземни. Ами то и моето се оказа такова, да е жив и здрав! :)

Идеята е, че тези талантливи деца имат право на избор и никой няма право да ги упреква.
Нека изберат това, което е най-добро за тях.
Не възприемам идеята за "изтичането на мозъци".

Всеки човек има право да си търси и намира мястото под слънцето.

А и ако се върна на тази идея, да речем за "Великденците" -какво добро направиха тези юпита за България? Абсолютно нищо! Май по-добре, че ги бяхме "изнесли" и да си бяха седяли там, а не да се връщат! :)))



 




Гласувай:
10



1. ka4ak - Мойто гардже е най убаво!!!Да ти е живо и здраво!Да си жива и здрава да се фукаш с него пред правнуците:))),но не съм съгласен с някой твои съждения!!!
16.09.2010 00:45
Съжалявам,но това си е повредено мислене/не че и аз не съм повреден/!!!Много е егоистично мислене/егоизма е полезен!!!/,при потенциал в теб и все пак оформен тук,да не помогнеш на тъпанарите около теб!!!"Великденците" е правилния начин/за това говоря за събуждане и възраждане/!!!Това че се използва ситуацията от повредени хора/докато има и едно живо чавдарче,няма да стане/,е съвсем естественно,но това е пътят!Така че,да са ни живи и здрави децата,за да ги има правнуците,защото те ще възстановят пораженията от миналия строй,нанесъл непоправима повреда на цялата нация!!!:(((
Та давай ние заедно да им помогнем,за да им е по лесно!:))))
цитирай
2. tera - Ха-ха :)
16.09.2010 09:06
Само ми кажи какво положително са направил за България Никито Василев или Милен Велчев примерно? Вторият си направи цял град по морето и си уреди фамилията до девето коляно. А прървият смешник обиколи де що има министерство като някаква цветарка. Нали той си беше уредил бивш съученик за шеф на Булгартабак за космическа за нашите условия заплата?

Та чакам да чуя някой великденец какво е допринесъл за България, освен да си е напълнил гушата.
цитирай
3. furiika - Точно в унисон с моя постинг...
16.09.2010 10:05
:)
цитирай
4. tera - Furi,
16.09.2010 10:52
с теб отдавна сме в унисон. :)
Я ми пошушни на лични накъде си тръгнала по този случай! :)))

цитирай
5. ka4ak - Не забравяй,че и двамата са били чавдарчета!
16.09.2010 12:52
Капацитетът им е добър,но не отчиташ общата повреда от миналия строй!
Казвам че това е начина и времето работи за това!Отварянето на границите,неминуемо ще подейства положително и вече се забелязват наченки на събуждане и връщане към ценностите,които бяха забутани в кюшето!Грешките натрупани в сбъркания преход,са видими вече и от всеки един от нас,зависи чрез дела/колкото и малки да са те/,да помогнем в тази безпътица!Вайкането и гледане сеирджийски не е градивно!
"Ние сме не само по древни и притежаващи богатства,за които американците могат само да мечтаят,но те правят пари,а ние се чудиме каква мърсотия да направим на успелия,вместо да погледнем защо не можем като него!"
Това е от последния ми пост и обяснява доста неща!
цитирай
6. tera - Не е до повредата от миналия строй,
16.09.2010 14:38
а до увреденото българско ДНК. Нещо куца в народопсихологията, даже много неща.
В България са малко успелите с акъл, по-скоро е въпрос на връзки и шуробаджанащина, това е което дразни хората.
Тези които обраха България с измислената приватизация и сега са нов елит и олигарси някакви са най-долни крадци, а не еталон за "успели" хора.

Да не си приватизирал и ти нещо, че толкова се възприемаш като "успял"?
цитирай
7. furiika - :)))))
16.09.2010 17:03
tera написа:
с теб отдавна сме в унисон. :)




самата истина е:)))
цитирай
8. tera - Furi
17.09.2010 00:05
и пак ще бъдем :)
цитирай
9. scarlety - Добро утро!
17.09.2010 07:15
Хареса ми тоя "еретичен" постинг:)) И мойто гардже завърши немска гимназия с Deusche Schprahdiplom ,но избра да учи тук.Няма лошо-всеки има право на избор.Сега обаче се гласи да ходи на обмен и да поучи малко и в Германия:))) Та в крайна сметка решението никога не е окончателно:)) Обичам да давам свобода на избора,да не се меся прекалено:)) Нали така?:))
цитирай
10. tera - Добро да е :)
17.09.2010 08:34
Явно децата са големи вече и дори не мисля, че може да им се "дава" свобода. Понеже аз изобщо не се меся, даже бях обвинявана в незаинтересованост. В крайна сметка това си е неговият живот. Сложни са житейските работи :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4653975
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930