Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2018 09:04 - СТАРИЧОК В ИЛЮМИНАТОРЕ
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 694 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 18.03.2018 09:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Руската отровна пропаганда тип “старичок”
Древните гърци казвали, че когато боговете искат да накажат някого, първо го лишават от разум. А какво да кажем ние, съвременниците на пълното оглупяване от страна на руското държавно ръководство? В лицето на своя представител в ООН Василий Небензя то заяви, че било възможно Великобритания да е отровила Сергей Скрипал и дъщеря му в Англия.

Да се обяснява защо това не е възможно, направо не е възможно. Защото е адски абсурдно, но само като за хора, които са с всичкия си.

Йезуитщината на кремълското безсилие пред очевидността на руската връзка в отровителството стигна вече до дъното, от което представителят на Кремъл в ООН се провиква, че уникалната руска отрова “новичок”, разработвана от Русия като бойно отровно вещество в нарушение на международните спогодби, можела междувременно да бъде произведена и на Запад. Не за друго, а защото на Запад вече били изведени руски специалисти по производството й. Следователно, щом това не е изключено, значи е допустимо да се мисли  – според малоумната логика на руския дипломат, че Великобритания е решила да изпробва руското чудно средство за мъчително умъртвяване на хора и върху 21 граждани на Обединенито краслство, които берат душа в резултат на неговата употреба в Солсбъри. За да й е зле на Матушката от факта, която е самата невинност и да страда от незаслужени подозрения. 

Това е пропагандно отровителство тип “старичок”. Добре познато е от миналато на СССР.

Едно е някой да напише мръсотия в градския нужник, друго е външен министър на я произнесе на микрофона на международен форум ( без да знае, че е включен), както се случи с една изпусната псувня на майка от страна на руския външен министър Лавров преди години.

Явно не е просто въпрос на случайност, а на манталитет. Руската държава, в лицето на своя представител, се държи като трол в интернет, който подхвърля гаднички теории за това, че американците, т.е. евреите, са си ударили сами сградите със самолетите на онзи  11 септември и че пак евреите са измислили или най-малкото сами са си виновни за холокоста. Подобни анонимни признания за собствената глупост са допустими за отделните индивиди – луди ( от омраза към врага) е имало и с тях не може да се спори. Но когато държавите, при това въоръжени с ядрено оръжие, показват признаци на лудост, те трябва да бъдат усмирявани.

Санкции ли? Направо изолатор трябва за путинска Русия докато не изтрезнее от шовинистичното си опиянение и не осъзнае, че да си  голям, брутален и лъжлив не те прави респеектиращ участник в общуването с нормалните общества и техните държави.

Самият Путин, който се изказва все по-носталгично за покойния СССР, може да бъде доволен. Неговата Русия се срива до нивата идиотщините от времето на съветската пропаганда, когато свалянето на южнокорейския пътнически самолет над съветска територия се приписваше по абсолютно същия начин на американците, които го били взривили, за да злепоставят Империята на Доброто, за каквато съветските злодеи представяха СССР. Лошото е обаче, че промитите мозъци в самата днешна реплика на СССР, в каквато все повече се преражда Русия, наистина са склонни да вярват, че някой лош западен конкурент трови руски спортисти с допинг от завист за техните чутовни успехи или че целият свят завижда на Русия и непрекъснато крои планове как да й навреди.

Това е старата съветска параноя на нов глас, който гласоподавателите са на път да подкрепят с гласовете си да продължи да ги управлява ( както си иска) колкото си иска. Очевидно СССР се е разпаднал само условно и само на политическата карта на света, но географски и ментално си същестува в приблизително същия мащаб в увредените от собственото му 70 годишно съществуване глави на отровените и дезориентирани поданици на империята. Като нашият нашист от “Атака”, който се похвали, че се бил борил навремето със съветската система, но днешна Русия не била като СССР ( поради което вдъхновено й служи с изявления от сорта, че българите са се появили от нищото благодарение на Русия).
Иво Инджев
http://ivo.bg/2018/03/15/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0-%D1%82%D0%B8%D0%BF-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8/






Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Старичок - точно!
18.03.2018 11:45
Хубавото в цялата работа е, че се изясняват и мистериите на "прехода" у нас и най-вече странностите в "политиката" на БСП след падането на комунизма. Как жертвите на комунизма си били просто получили "заслуженото", колко "славна" била историята на комунистите и колко "демократични" били точно пък те - досущ като един Путин, който хем нямал законни правомощия за Русия, хем бил началник на света... Как изведнъж точно нашите леви се оказаха най-върлите опоненти на Истамбулската конвенция, чак забравиха, че са я подкрепили... Психопатия без край, защото някои в Кремъл така са се оплели в лъжи, че нямат шанс да си спомнят какво са говорили преди малко. А българските фенове на лъжовността си въобразяват, че един психопат начело на Русия ще успее да превърне и света в лудница. Ще превърне, ама другия път - нито света е България, нито Кремъл може да се хареса на хора, които могат да се оправят в живота и без неговите подстрекателства.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086398
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031