Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2013 17:55 - Като не те искат хората - просто се разкарай ! - за шефа на Благоевград
Автор: tera Категория: Политика   
Прочетен: 1012 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.07.2013 16:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Гладах му интервюто до преди малко, симпатичен човечец, дето повтаря като курдисан часовник: "ами ние, от тази етническа група да не сме второ качество, как да се откажа"... и пр.

Е, как да сте второ качество, ве баце, като Ахмед Доган за 20 години ви докара до позицията на завиден коректив в политиката!

Ако ДПС-то  не е съгласно, нищо ни мой се случи в таз страна, бря!

20 годин ни дърпате конците заедно с "парламентарните ви патрньори".

И сега, че хората от Благоевград не били съгласни - айде, йок! Голем проблем!

Ами аз да попитам тези масово протестиращите, ако за кмет на София цъфне някой от листата на ДПС как бихте реагирали?!?

Според мен в името на етническата толерантност (ега ти жиуотното след малко ще го обсъдя)* би следвало там където ДПС е спечелила изборите по региони, там да има областни управители от тази партия. Голяма част от хората са от този етнос, ерго - искат да ги управлява техен си чиляк!

Ама откъде-накъде на Благоевград ще им натресат подобен областен, само защото някой така е преразпределил бан"цата?????

Нали още някои страдат за Ялтенската конференция и че сме се паднали в парчето баница на Съюза?

Защо сега пак същия фарс?

Защо този господин ще обяснява как ще работи за всички, след като е ясно, че само просто трябва да се измете?!?

Защо по Европа и цивилизования свят като ти искат шибаната оставка - просто я подаваш?

Това, че не я подаваш се случва в Турция или пък в България, хмм даже и в Бразилия...?

Не е ли кристално ясно, че хората те избират, за да им служиш, а не те на теб!
(Това естествено граничи с утопия, но би ми се искало да е така!)

Отначало се чудех какво аджеба искат тези протестиращи от нещастното даже "непроходило" правителство, като имах предвид скапаняците преди тях какво натвориха....

Но в крайна сметка с тъпите си извинения сегашните "управляващи" сами си го набиха!

Понеже съм завършила магистратура по BWL в най-старата и реномирана политехника в Европа - ТУ Брауншвайг (питай чичко Гугъл ако не знаеш какво е BWL), та там са ни учили наред с всичко останало, че не бива да се извиняваш преди да започваш презентация!?! Забележете - презентация, а не УПРАВЛЕНИЕ!
Защото мигом доверието в теб пада. Там става дума за далеч по скромни неща за извинение - примерно извинете, че нямах време да съм достатъчно подготвен за тази презентация или пък извинете, чувствам се притеснен или подобни работи, което на фона на случките в България е направо смехотворно!

Как може един през друг да се извиняват Премиер и Председател на партия, къде се намират просто? Това да не е седянка на средсело?!?

Всичките тези извиняващи се просто трябва да си събират чуковете и да се махат!

За да може следващите, ако случайно се случат умни да не правят глупости, за които после да се извиняват!

А дано, ама надали, като в онзи виц...

*Тук обещах по-горе пояснение:
Щях да обсъдя етническата толерантност - за мен е малко странно, ако една територия барабар с коренното й население не е попаднала при прекрояване на картата в чужда държава, защо толкова се държи на това понятие. Разбирам, ако са насилствено асимилирани, както се е случвало с наши сънародници след войните (както и не само на тях, а и на други народности в други държави), тези хора си държат на своите нрави и обичаи. Което е напълно нормално, разбира се. Но след като си останал доброволно в една държава без никой да те насилва и пак си оставен да си спазваш нравите и обичаите, редно ли е да се бориш политически за някакво малцинство и да твърдиш, че са ти накърнени "правата и свободите"? Ами арменците и евреите в България, те също са бълграски граждани, но явно не се притесняват, че някой им посяга на правата и свободите.

По тази логика в Америка би следвало да се пръкнат не знам си колко стотици подобни партии - то там е такъв сбироток... Щеше да има иберийски, африкански, гръцки, ирландски, италиански, английски и какви ли не партии за права и свободи - има ли ги? Рзабира се, че НЕ! Защото всички са американци!

След като ние сме всички българи, според Конституцията на Република България - защо изобщо има подобна партия на верска и етническа основа?

Понеже съм живяла известно време в Германия и не само знам, че има там много турци, ами съм и работила в една спедиторска фирма с туркинчета от второ поколение, демек родени в Германия - май не съм чувала там да има аналог на нашето ДПС, което така успешно да участва в изборите.
Въпреки че съм сигурна, че броят на турците и техните наследници в Германия в пъти превишава ДПС-то в България с всичките им поддръжници!

И що тъй бе джанъм?

Щото ако в Германия тръгнат много-много да се репчат "за права и свободи" и да си учат майчиния език официално в шуле-то, Бундестагът ще има даде пътя наобратно без много да се колебае.
Но тук понеже всичко е позволено, що пък не...






Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4647995
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031