Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2017 06:00 - Втори жизнен енергиен център
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1428 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Втори жизнен енергиен център

image


https://www.youtube.com/watch?v=JE5exAA6LYM&list=PLRYkAa71dBZBPoDjGKc4mxrnz-G7thKO0&index=6


https://www.youtube.com/watch?v=StPGhi5oF70&index=3&list=PLRYkAa71dBZBHWz0TtP96pIDfY3cszCXp

Втори жизнен енергиен център се намира в областта на пъпа. Отговаря за човешките взаимоотношения, личното отношение към самия себе си и усвояване урока за доверието. Двете направления са като скачени съдове на въздействие и обвързаност един с друг, тъй като следствията от едното непосредствено оказват влияние върху другото, т.е. как общуването с мъжете и жените рефлектира пряко върху нашата себеоценка.

Втори жизнен енергиен център е затормозен и обременен при всеки човек. Въпрос на лично осъзнаване е човек да предприема действия за разтоварване, прочистване, освобождаване от блокажи и товари, които са следствие от обременяването му от преминаването през различните житейски казуси и събития (осъзнато или неосъзнато, волно или неволно).


Първи, втори и пети жизнен енергиен център са най-тежко обременявани с негативни чувства, емоции, преживявания, травми от всякакъв характер, през които човекът неизбежно преминава в живота си, от които се учи и трупа ценни за душата житейска практическа опитност и мъдрост. Сривът в себеоценката идва именно от този жизнен енергиен център, от неразбирането какво човек сам си причинява, дори от незнанието за това, как функционират духът и душата в единение с ума и тялото и със сензитивностите ни.


При хармонично балансиран втори жизнен енергиен център себеоценката е оптимална, стабилна, подпомагаща, без да влиза в рамки и крайности. Той има огледално отражение на гръбначния стълб, в прешлените на кръста и излъчва мека ярка плътна оранжева светлина.


Вторият жизнен енергиен център, който се намира в областта на пъпа, отговаря за човешките взаимоотношения, за общуването, обвързаността, взаимовръзките, които всеки ден имаме в живота си, в една или друга форма, които повлияват неминуемо на себеоценката ни, на личното отношение към себе си.


Натрупването на негативни и позитивни наслоявания започва още в утробата на майката. Ембрионът е обвързан с нейните преживявания, психически нагласи, общуване, взаимоотношения с бащата, с родителите, с роднини, приятели, колеги, с всякакви хора, с емоциите, чувствата, които изживява в срещи с тях в ежедневието си.


Всичко има значение: как протича бременността, износването на ембриона, какъв животът на майката, дали осъзнава отговорността, която поема, давайки живот на душа за живот на Земята, какви храни поема, общуването й с природата, има или не вредни навици (алкохол, цигари, дрога), дали изпитва любов към детето, на което ще даде живот след раждането му, как бащата се отнася към майката, към него докато е в утробата, общува ли с него, излъчва ли любов към него, желае ли го, готов ли е да поеме отговорността да е родител-баща.


Още в утробата усещаме какъв е светът, в който ще се появим във физическо тяло с подготвената от душата Програма-Живот. Енергийните центрове в тялото се подготвят за появата си на света, с рев, защото душата знае, че след раждането животът ще е сложно предизвикателство и ще е нужна силна жизнена енергия, за да преминава през всички събития в него, каквито и да са те.


Чрез мисловно-телепатичната връзка, пъпната връв майка-дете, нервната система на ембриона възприема преживяванията на майка си, запечатва и във втори енергиен център и допълва с информацията, която вече е взел със себе си по Програма-Живот от минали роли-превъплъщения, като първооснова за занимания и прояви като човек на Земята, като база за усвояване на житейски уроци, поуки, нови познания нужни на душата.


Когато бебето се роди, единственият начин, по който то може да реагира на заобикалящия го свят на Земята, е чрез плач, да се усмихва, да се смее. Всички преживявания, емоции, чувства, възприятия, които то изпитва ден след ден, се напластяват и във втори жизнен енергиен център. То не може да говори с глас, за да каже кое/кой му харесва и какво/кой не. Тогава то плаче. Когато му е приятно, се смее.


Отношението на майката към него, на бащата, на другите членове на фамилията, познати и непознати, с които то общува, оставят своя отпечатък в клетъчната памет във втори енергиен център. Растейки, детето е свидетел и участник на разнообразен вид взаимоотношения между хората, в семейството, между родителите, с учители и съученици, на улицата, между познати, непознати.


Чрез тях оформя своя житейска философия и мироглед, от наблюдения и преживявания, с които ще живее, които ще надгражда и променя в процесите на живота. Това дава отражение и върху формирането на личната себеоценка, която влияе на самочувствието, на егото, на душата, на отношението към самия себе си, на себевъзприятието, формира характер, нагласа за “добро” и “лошо” в живота, за предпочитани и отхвърлени усещания, за начина на проявления в делата и заниманията, в общуванията.


Хората, с които имаме пресечни точки всеки ден, по една или друга причина, осъзнато или неосъзнато, желано от нас или по силата на стечение на условия, фактори, обстоятелства, оставят своя отпечатък в нас, наслагвайки се. Така, години наред, ние натрупваме огромен товар от позитиви и негативи, които оформят нашата житейска опитност, усвоени уроци, възприети познания, от които негативните затормозяват, отслабват жизнената ни енергия в този много важен за общуването ни енергиен център.


Позитивните чувства, радостите, жизнерадостта, успехите, засилват жизнената енергия, но всяка една сълза, всяка болка (душевна и физическа, психическа), обида, нараняване, неуспехи, изоставяне, пренебрегване, самота, манипулиране, лошо отношение, гняв, ние наслояваме там, затова често ни боли около корема, при слънчевия сплит, в панкреаса, където живеят чувствата и емоциите.

Оплакваме се, но не разбираме какво всъщност сами си причиняваме, от неразбиране, от незнание как сами да си помагаме, как да се освобождаваме от тези наслоявания в нас, как да поддържаме жизнената си енергия силна и подпомагаща ни в живота.

Пресметнете сами в кой хиляден ден от живота си сте днес, върнете лентата на преживяванията си назад. Обикновено в паметта изплуват спомените, които имат най-силен отпечатък, заради силата на енергийния заряд на емоция и чувства, на изразходвана жизнена енергия в момента на изживяването.

Хубавите радостни спомени засилват жизнената ни енергия, подпомагат я, а негативните я отслабват. Постарайте се да си спомните маловажна, дребна, незначителна на пръв поглед ситуация, случка с някого, макар и за малко, в която сте били подвластни на някой по-силен от вас, в която сте се обидили, натъжили, усамотили, плакали, разгневили.

Помислете и за това, как вие се отнасяте към себе си, към другите хора около вас в живота ви. Такива спомени има много във втори жизнен енергиен център, дълбоко потиснати, за да не ни пречат в живота. Не съзнаваме с какъв товар живеем всеки ден, носим го навсякъде със себе си.








Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 567101
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031