Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2007 14:56 - Леонардо, но не да Винчи този път!
Автор: tera Категория: Изкуство   
Прочетен: 3839 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 02.10.2007 13:23


Имам си страхотен колега- голям майтапчия- дай Боже всекиму! Най-хубавото е, че сме от различни браншове и не си мешаме капите, и не си надничаме по “канчетата”. Всеки си копа в неговата си “директория” и цари мир и любов отвсякъде. А, имаме си и още една колежка и тя много готина и надарена мацка, която му е “ресорна” и се отнася с необходимия респект към шефа си, но усърдно се включва в купона. И така си живеем тримката дружно, развиваме и обогатяваме микроклимата в нашия малък, сплотен и събран по незнайно каква прищявка на съдбата колектив.

 

Оказа се даже, че освен лакърдиите имаме и много общи теми – и тримата сме запалени киномани и знаем историята на киното чак до братя Люмиер, ако щете. И така докато си бачкаме в различните си области, си подхвърляме от време на време по някое лафче, да смажем, както се вика колелата на работното време. Вчера разнищихме, съвсем помежду другото естествено, кино-звездната тема. Галантният ми колега даже подхвърли, че приличам на Симон Синьоре – френска актриса от по-далечното минало, който не я знае да си пусне търсачка в Google. Била е съпруга на Ив Монтан – известен френски певец, пак от онова минало. Който пък е бил гадже и протеже на Едит Пиаф – тя пък е без минало, защото е класика в жанра. Та въпросната Симон има един такъв котешки, направо хипнотизиращ поглед и си е била класна мадама отвсякъде, сигурно това го е навело на идеята за приликата, ама нали ви казах, че е голям майтапчия. J))

 

Основната ми тема обаче произтича именно от този разговор. Въпросчета от сорта – ами кой ти харесва, тоя, оня и на мен спонтанно ми възникна звездната ми класация, която е:

 
Неоспоримо първо мястоШон Конъри! Мъжкар с главно “М”! Изобщо не се сещам за някой младок, който може да му стъпи на малкия пръст, с риск някой да ме обвини в геронтофилия. Ами човекът има такова излъчване, че на всяка жена би и се искало да се прислони до него, докато той разбива като скала приливите на житейските бури! И даже не само житейските – исторически, космически, галактически и каквито ви дойдат на ум. Абе накратко мъж, на когото може да се рзчита, а не примерно смотльо, който хленчи денонощно, понеже целият свят му е крив. Не знам какво може да му се опре на този човек! Даже като го гледах във филма “Клопката” с Катрин Зита-Джоунс (която също ми е любимка) и там по обясними причини липсваха еротични сцени – голяма разлика в ЕГН-тата все пак- нямаше да се учудя, ако страстно се беше впила в устните му и т.н. В смисъл, че нямаше да много изненадващо, заради непреходния му чар. Иначе в такива случаи наложени от режисьорите, човек си казва  - “Даааа бе пич, ама това може да стане само в мечтите ти!”Айде няма да го хваля повече, че ще вземете да го намразите.


image



 

После няма номерация, всички останали ги харесвам по една или друга причина, но не се наемам да ги класирам. Така че:

 

Матю МакКонъхи – обявяват го за най-секси мъж, но не това ми е повлияло в случая. Гледах го за пръв път е една екранизация по Гришам “Време да убиваш”. Бях чела преди това книгата и отначало нещо не ми се връзваше с представата за героя, който си бях създала. Но после някак успя да ме убеди, че той е точния човек. Сандра Бълок и докрай не ми се върза на представата, ама и без това много не я харесвам. В “Скорост” беше готина, ама иначе…

Джъд Лоу- забелязах го в “Талантливият мистър Рипли”. Видя ми се много секси в момента, когато пееха с неговия приятел Фреди в бара “Yo sono Americano, ‘merikano…” и така нататък. Гуинет Полтроу, която наистина има някакво аристократично излъчване и е талантлива актриса, доста замузена ми се видя в ролята на приятелката му. Нещо като двойка не ги биваше, определено той водеше по точки. Та оттогава ми е интересен.

 

Мат Деймън – пак в горния филм го забелязах. Страшно е талантлив, пък и не е виновен горкия, че визията му е нещо неблагодарна. Много добър актьор, сигурно почти всичко може да изиграе, ама като не го броят за секси, май няма да стигне до големите милиони. Дано не съм права.

 

Мел Гибсън – страхотни сини очи и много ме разсмива в неговите “Смъртоносни оръжия”. И в други филми е готин, ама там май играе себе си. Пък и защо да не отбележим, че е верен съпруг и баща на 6-7 деца, нещо им загубих края. Не съм чула да го разнасят по клюкарниците, обича си жената, прави и деца през свободното си от ангажименти време, мъж за чудо и приказ!

 

Пол Нюмън – пак Старата гвардия! Случайно и него го споменахме днес.Тук по- забавното е, че той е и автомобилен състезател, измисля и продава собствена марка сосове, интересен чешит. На младини е бил голям хубавец, (въпреки че очетата му нещо воднисто-сини и поизбелели ми се виждат), но май най-много ми харесва неговата независимост – прави си каквото си иска, готов е да си строши главата на пистата, бърка си сосовете и кой знае какво още. А също е негова и култовата реплика – “Защо да си взимам хамбургер, като в къщи ме очаква пържола!” – по въпроса дали има забежки извън семейното ложе.

 
Стигаме и до Леонардо ди Каприо, нарочно го оставих за десерт. Обичам “рамковите” композиции – началото и края, симетрия като в древногръцкото изкуство. Но да не се отплесваме – изключително талантлив актьор, този път за разлика от Мат Деймън, визията му идва в повече. Ами хубаво се и момчето, макар и малко сладникаво за моя вкус и май не само за моя. Не случайно сума мъже се изкефиха като се удави в “Титаник”. Ама то на ужким, бе хора, не се радвайте толкова. J За тези, които се съмняват в таланта му препоръчвам да гледат “Защо тъгува Гилбърт Грей” с Джони Деп в главната роля. Леонардо е малкото му братче – олигофренче. Там е на около 14 години, хич не е хубав и е толкова истински, че както съм чела, после на кастинги го питали дали няма ментални отклонения ?!?  С тази роля май и някаква номинация печели, но не съм много сигурна. Ами, ако се съмнявате още, че е талантлив гледайте и един много симпатичен филм, при това направен по истински случай – “Хвани ме, ако можеш”. Не само историята е доста интересна, но и Леонардо се представя на ниво. Има и доста други по-известни филми, всички ги знаете, но този според мен някак незаслужено е останал на по-заден план.

image



 

Харесвам и други актьори, но щом не съм се сетила за тях на “прима виста”, значи не са ми толкова на сърце. Може и да съм споменавала, че понякога е по-добре човек да се осланя на интуицията, а не на логиката. Аз като вляза в магазин купувам това, което веднага ми е грабнало окото – любов от пръв поглед, дето се вика. И обикновено не бъркам, не казвам никога, защото “Never say never”. Сега се сетих и за Пиър Броснън, харесвам го, но нещо мекушаво има в него, въпреки героичните му Бондовски изцепки и затова го споменавам извън класацията. А и Ален Делон, за малко да го пропусна, човекът си беше суперстар на Европа сума години, да му отдадем дължимото, че май само Холивуд се събра тука, нищо че има шотландец, двама англичани и австралиец – все са си най-вече от Холивуд. Няма да протакам повече, само накрая Лиъм Нийсън -  грозноват, но май само той има нещо общо като излъчване с първенеца Шон от изброените дотук. И Pretty women – Джулия Робъртс навремето му е оценила достойнствата доколкото знам. Има още много, сега се сещам, но не може пък всички да са в класацията.

 

Ако дамите решат да вземат отношение, моля не ми оплювайте и критикувайте любимците, така или иначе няма да се откажа от тях, нито пък имам намерение пак да обяснявам защо ги харесвам. Ами харесвам ги и толкоз!

 

Но може да допълните класацията с вашите любимци.

Любимци и любов да има, това е положението. J))


 

 



Тагове:   път,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ady - А къде остави
30.08.2007 15:04
Ал Пачино?
цитирай
2. tera - Ами не ми е от най-любимите,
30.08.2007 15:50
май само в "Кръстникът" го харесвам.
Пък и не мога всички да изброя, затова предложих да допълвате с вашите предпочитания.
Поздрави :)))
цитирай
3. tera - Мерси за задълбочения анализ :)
30.08.2007 17:49
Това е класация на любимците ми и естествено, че субективна.

Не е класация за най-добър или талантлив актьор. Не ги бях броила, но щом казваш са 10. Интуитивно съм уцелила кръгло число. :)

Поздрави :)))
цитирай
4. tera - Не ми се спори,
31.08.2007 09:13
но ти подхождаш професионално към класацията и изброяваш велики актьори, съгласна съм в повечето случаи.

А Тим Рот специално не се вписва в никакви класации, защото е твърде специфичен - само той може да изиграе в един филм пълен злодей и гадняр, а в следващ - да е невинен като агънце. Има невероятен диапазон, но външно хич не ме кефи.

Та моята е класация на актьори, които ме кефят като мъже. Това е разликата с твоята.

И след като вчера отбеляза, че били 10 на брой, което е станало съвсем случайно, после се замислих, че освен това в повечето случаи са positive heros. Tака че не всички жени си падат по лоши момчета, каквото е всеобщото мнение.:)

Поздрави и приятен ден :)))
цитирай
5. anlov - А Мат Деймън се оказа по-печеливш за ...
13.01.2008 18:04
А Мат Деймън се оказа по-печеливш за Холивуд дори и от Брад Пит - преди няколко месеца слушах подобна статистика. Така че, явно момчето се е добрало някак си до големите пари.
Много ме изкефиха двамата с Лео в "От другата страна" на Скорсезе. Какви сладички "бейбифейсчета", а толкова зрели като актьори!
Обаче моите любимци са мъжката половина на Бранджелина и невероятният Никълъс Кейдж, като към тях добавям черното перлено дуо Морган Фрийман-Дензъл Уошингтън.
Странно, но от актрисите най-много харесвам две почти неизвестни за масовата публика: Теа Леони и Мариса Томей. В "Семеен човек", "Смъртоносно влияние" и "Диво сърце" направо ми преобърнаха вътрешностите тези двечките.
А за Шон Конъри и Мел Гибсън абсолютно те подкрепям. 100%-ви мъжкари, че и още отгоре.
Не ти липсва вкус:)))
цитирай
6. tera - Много разсмя, признавам си :)
13.01.2008 18:40
А пък, ако ми липсваше вкус и ти нямаше да го четеш това, нали така ? :)))
цитирай
7. anlov - Така-така.
13.01.2008 19:50
:))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4648704
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031