Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2013 17:40 - Защо толкова намразих комунистите
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 4107 Коментари: 10 Гласове:
7

Последна промяна: 07.09.2013 18:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


Заради гадното им лицемерие!

Защото караха хората да говорят неща, в които самите те не вярваха!

Защото имаше един тъп, гаден израз: "Партията така е наредила!"

Все едно е някакво вселенско чудо, което нарежда, "Висша воля" някаква. А не, че в Политбюро или в ЦК не са били група изкуфели, прости дъртаци, без образование (повечето), за които Коминтерна е стълб някакъв, на когото да се уповават, защото именно по неговите директиви е било възможно прости, необразовани хора с "работнически или селски " произход да се изкачат до върхове на властта, за които нито са били подготвени, нито са имали необходимия акъл!

Затова един прост, правешки смешник, беше еднолично ЕООД на България сума години. Как не се намери някой за толкова години да му оправи поне лексиката и да не ни поздравява по Нова година със СоциализЪма и КомунизЪма, и да не громим толкова време ИмпериализЪма!!!

Да не говорим за целите проводници, а не полупороводници, щото сме си съвсем  у Вица!

Един прост и семпъл човечец, яхнал един народ, защото някой му е позволил. Тогава са били навремето Великите сили, дето са си делили света. Ние сме се паднали на Съветите и дотук! И не сме имали избор!

Ами сега?

Защо едно пълно негово копие, бивш негов бодигард, изучил "Управлението на държавата" в крачка, дет" се вика, докато е споделял софрите на Тато, се мъчи по всякакъв възможен начин да върне този стил на простотия в Управлението на една държава?

Когато бях на Моцартовите празници в Правец, посетихме и къщата на Тато. Миналият път нещо я пропуснахме, да си призная не ми е сред приоритетите. 

Обаче този път след като поиграхме голф на игрището, решихме да посетим и това заветно местенце, после и Правешкия манастир.

Там в експозицията на Музея с подаръците има доста интересни снимчици, именно с участието на ББ.

Ще ги кача малко по-късно.


А и другото, за което се сетих. Понеже съм отрасла в центъра на София, имах много съученици, които бяха деца на активни БКП-ари. Татковците и майките ходеха редовно на командировки по Второ направление - капиталистически страни. Тогава носеха на отрочетат си дрешки и играчки от там, за да се фукат пред връстниците си. Или пък като попораснаха - записи на западни групи, които тогава бяха едва ли не апокрифни. Значи - Партията не одобрява слушането на западни групи, обаче децата на БКП-арите са най-сведущи и "модни" по въпроса, защото мама и тате им носят такива записи от загнилия капитализъм?!?

И да попитам с доста късна дата - защо тези партийни членове толкова много са драпали за тези кап- командировки и да носят на децата си кап-нещица или да пазаруват от Кореком? Нали за тях Партията е била водеща и би следвало най-хубавите неща по света да  са социалистическите?!? Да бе да - пълно лицемерие от А до Я!
Тогава същите тези отрочета се фукаха със записи на западни групи, имаха и касетофони, купени пак от загнилия Запад или в краен случай от Кореком!

Ха-ха, сега ще се сети някой задръстеняк сигурно да ме обвини в завист или нещо подобно. Имам една много предпиемчива майка ( не е била членка на БКП), за която съм писала и която със собствени сили и Балкантурист беше обиколила още тогава сума свят. Така че - не съм останала капо! Но моята майчица всичко си е правила със собствени сили и средства, никой не я е пращал по второ направление. За това - евалла й правим!  

Обаче - не мога да простя лицемерието на тези хора, които сега са същите, но в много повече "партии" и "партийки", които се опитват да насаждат система, при която единствено на тях да им е добре и хич не им пука за целокупния български народ!

Жалко, че за толкова години толкова малко се е променило в България. Все същата идиотска шуро-баджанащина, която направо ни закопава! Не се търси сметка на никого, защото е човек на Някого!

Какво стана с делото за бюлетините? Поредният тъп кьор-фишек безнаказан.

Страната на сбъднатите идиотизми!


P.S. Не мразя руснаците повсеместно, само избирателно.
Имам и пост за това.

Не смесвам отношението ми към политическите системи с това към самите народи, които за нищо не са виновни.






Гласувай:
8



1. syrmaepon - Брех, това твои мисли ли са ?
07.09.2013 17:43
Брех, това твои мисли ли са ?
цитирай
2. tera - Мои са и какво?
07.09.2013 17:46
Да няма нещо цензура като по онова време и да ме въдворят на Белене? Как ти стиска изобщо тогава да го четеш, камо ли да го коментираш?

Ако има нещо позитивно оттогава е, че мога да напиша това. Не е кой знае какво, ама преди и това го нямаше.
цитирай
3. travell - Тези хора за които ти говориш
07.09.2013 20:47
се прикриваха зад партията, в случая комунистическата. Бъди сигурна че ако беше друг режима, тези същите хора пак щяха да са добре и да се наредят във властта, но нямаше да са "комунисти"
цитирай
4. tera - Естествено!
07.09.2013 23:11
Точно за това и говоря!
За хората-плужеци, които са готови да го духат на всяка една власт, независимо коя е!
И точно това наблюдаваме в момента.
Хора - хамелеони, които са готови по същия начин да се закачат за всяка възможна власт, само да е ВЛАСТ!
Именно за това ги мразех толкова онези пълзящи копеленца-напредничавите комсомолци, защото само цитираха заучените партийни фрази с идеята да си вредят някъде некадърните задници.
Понеже не бяха достатъчно кадърни да се вредят по постигнати резултати от изпитите, се вреждаха по комсомолска некадърност!

Слава Богу, че тази система отмря, но само в известен смисъл. Защото отрочетата на некадърните партийци и комсомолци пак почерпиха после дивиденти и те са тези, които първи заминаха да се учат в чужбина.
Но все пак има и много кадърни българчета, необременени от подобни партийни пристрастия, за което много се радвам.
Другото, което е по-различно е, че може човек свободно да пътува, без да го проверяват соц-ченгетата.
Като погледне човек тази равносметка на фона на бедстващото положение на много българи в момента - не е кой знае какво. Но все пак - има някаква надежда за децата и техните деца, и така нататък... Поне се надявам да е така!
цитирай
5. syrmaepon - Определено не ме разбра или не искаш...) Не си спомням някога да съм била за цензурата Просто ми стана чудно, нищо повече )) Не очаквах точно това от теб )))
08.09.2013 16:45
tera написа:
Да няма нещо цензура като по онова време и да ме въдворят на Белене? Как ти стиска изобщо тогава да го четеш, камо ли да го коментираш?

Ако има нещо позитивно оттогава е, че мога да напиша това. Не е кой знае какво, ама преди и това го нямаше.

цитирай
6. tera - Какво има толкова за разбиране?
08.09.2013 20:58
Просто казах, че са мои мисли и толкова.
Да, изненадах се, че ме питаш, защото ако не бяха мои, щях после да дам линк към източника. Така правя, ако използвам чужд текст, което рядко ми се случва.
Мога да си изразя достатъчно добре мислите и без чужда помощ.
Ако нещо не ти е допаднало в разсъжденията ми е съвсем друг въпрос. Колкото хора - толкова и мнения.
Лека вечер! :)

цитирай
7. aip55 - Макар, че
13.09.2013 09:02
аз съм на другият полюс, признавам, че си изказала това, което си видяла и усетила в лицето на соца. Напълно съм съгласен с мислите ти. Накърнени от шуробадженащината и подлизурковщината сме това поколение, но не от комунизма, защото не е имало никога комунизъм, а от соца и неговите привелегии за тяхните синове и т.н......Не ги наричай комунисти, защото така правиш огромна услуга на БСП и нейните отрочета. Радвам се, че прочетох един истински постинг на умна българка. Поздрав и хубави почивни дни Тера!
цитирай
8. tera - Ами да ти кажа честно не правя голяма разлика между социалисти и комунисти
13.09.2013 11:53
Погледнал се Илия, все в тия...

Та така и тяхната работа.
Комунизъм никога не е имало и няма и да има, защото е пълна химера.
Но тогава Партията (с Главна буква, разбира се) се наричаше БКП и членовете й се наричаха "комунисти", това имам предвид.
Никаква услуга не правя на социалистите, защото нали те именно прекръстиха Столетницата на БСП.
Ако на тях не им е ясно откъде са произлезли, аз ли да им обяснявам?!?
Приятен уикенд и на теб! :)
цитирай
9. jelezov - Прочетох постинга и всичките ко...
25.02.2014 13:56
Прочетох постинга и всичките коментари, провокиран от линка към него в коментара към последния постинг на С. Василева. Оценката ми: авторката на постинга е ОБРАЗОВАНА ГЛУПАЧКА. Защо? Умните по природа люде, дори когато не са особено образовани, знаят, че тяхното виждане за света е обагрено от идеологическата (ценностната) им установка. Глупаците не са способни да проумеят тази особеност на човешката менталност. Затова аргументацията й за омразата към комунистите е само привидно и формално логична. Поведението, предизвикало основателно нейната омраза, е поведение на индивиди, които или не са били комунисти по убеждение, или са заменили своите комунистически убеждения с буржоазни (еснафски). Тогава тези хора биваха наричани "червена буржоазия"; днес ги наричаме "номенклатура", а М. Джилас ги определи като "новата класа". Формирането на тази класа, което е обяснимо, но не и оправдано, предопредели позорния крах на социализма в СССР и другите соцстрани. Научно този факт се обяснява с марксисткия постулат "общественото битие на хората определя тяхното съзнание". Сталин е разбирал и виждал опасността за социализма от консолидирането на номенклатурата във господстваща икономически и политически класа. С това се обясняват репресиите срещу много представители на номенклатурата. Самият той стана жертва на преврат, организиран от Хрушчов, преврат, с който тази презряна нова класа завзе властта и предопредили гибелта на социализма в СССР, както и на самия Съюз. ТодАр Живков и т. нар. "Априлска линия на Партията" могат да бъдат разбрани само като момент от събитията в СССР след ХХ конгрес на КПСС. А комунистическата идеология е най-хуманната идеология. Комунистите са тези, който ще спасят човечеството от надвисналата опасност за самото му физическо оцеляване.
цитирай
10. tera - Железов, оставих ти коментара като своеобразна илюстрация към поста,
25.02.2014 16:33
защото показва точно ЗАЩО СЪМ НАМРАЗИЛА КОМУНИСТИТЕ.
Заради гадното им лицемерие и безсмислено дърдорене. Онези не били комунисти по убеждение, а по партийна книжка?!?

А ти байчо, не те знам на колко си години, не съм ти влизала в блога, защото не ме интересува, ТИ СИ ПЪЛЕН ИДИОТ!
Главата ти е задръстена от история на КПСС и БКП, омешана с марксизъм-ленинизъм.
Кого ще спасиш, бе смотаняко и сам не знаеш.
Лицемерен дебил!


цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4653786
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930