Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2012 23:47 - Пътувания извън тялото - личен опит
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 4528 Коментари: 15 Гласове:
9

Последна промяна: 05.01.2012 09:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg





Нямаше да го напиша това, ако не бях прочела подобен пост, цитиращ Робърт Монро.

Не го знам кой е, а сега ме мързи да пускам търсачки.

Това лично на мен ми се е случвало няколко пъти, имам предвид пътувания извън тялото и честно казано хич не ми беше приятно.

Усещането е адски гадно - ти си някак излязъл от тялото си и наблюдаваш света отгоре. Усещаш, че си в безвремие и нищо няма смисъл, в този нашия си обичаен смисъл. Тръсках глава, за да пропъдя това ужасно чувство или видение, или к"вото и да е там... . Бях малка и ме беше страх. Мислех си, че ще откача. Един път, когато ми се случи в къщи ме видя баща ми, как тръскам глава и се уплаши човекът. Пита ме: "Какво има?" Как да му обясня необяснимото?!?

После пак ми се е случвало. Бях вече на 24- 25 години, бяхме с един приятел в градинката пред "Кристал", пиехме кафе и тогава ме сполетя за последен път, слава богу! Почувствах се адски странно, защото не ми се беше случвало на открито, явно това не подбира мястото.

След това не ми се е случвало. Много се радвам за това. Говорих тук с една екстрасенска или нещо такова, тя каза, че съм се била откъснала от аурата си. Не било страшно, нямало начин да не се "върна". Да бе, да ! :) Сигурно не й се случвало на нея, за да е толкова сигурна.

Както и да е. Такива работи има, знам ги от първа ръка, дет се вика. :)

Но какъв е смисълът или посланието още не съм разгадала, ако има такъв.

Не ми е било приятно, както казах или може и да не съм била узряла за такива прозрения. Времето ще покаже, ако наистина има някакво послание.

За сега толкова...

Абстархирам се от такива преживелици и се съсредоточавам върху любимите ми неща - като пътешествия по света примерно и то в собственото ми тяло... :)))







Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. magicktarot - Привет, Тера! :) Робърт Монро с преживявания като твоите е създал цяла империя
05.01.2012 01:08
- Монро Институт - или нещо подобно. Индустрия направо.:))) А човекът е медиен магнат - не му е трябвало да се занимава с тия работи. Но - съдба. И дарба...

Днес един приятел от блог.бг ми прати един много як блог - в него като че ли има опити обяснение за естеството на Душата, материята и т.н. от физична гледна точка. Ако искаш, погледни го:
http://nikolaijambol.blogspot.com/2012/01/blog-post_03.html

Аз съм го изпитвала също. Но по време на полусън. Затова не мога да съм сигурна дали не е сън. Във всеки случай - когато е ставало при мен, винаги съм усещала, че това не е точно сън. Най-смешното е, че при летенето основно чувствам страх да не се блъсна в електрически стълбове и далекопроводи.:))) Душата не би трябвало да може да се блъсне в нещо материално...

Поздрави и много пътешествия във физическото тяло ти желая! :)
цитирай
2. анонимен - Това състояние се нарича "сън ...
05.01.2012 07:33
Това състояние се нарича "сън наяве" и представлява заспиване на част от мозъка, докото друга част е будна. Случва се след интензивно използване на мозъка и системно недоспиване. Много е опасно при шофиране. Няма никакви аури и други глупости. Обяснението е съвсем тревиално.
цитирай
3. tera - magic,
05.01.2012 09:26
ще погледна онзи блог.

Погледнах и за Монро - верно бе, човекът доста е експлоатирал тематиката и бая пачки е направил. Дори Кушел не може да отрече как яко е материализирал нематериалното. :)))

Поздрави и на теб! :)
цитирай
4. tera - Ох, Кушелееее, колко си прозаичен... :)))
05.01.2012 09:32
Много знаеш ти как се нарича. :)
Позволи ми аз по-добре да знам какво и как съм почувствала. Не четеш ли поне внимателно - случвало ми се е най-често като бях малка след примерно 10-12 годишна, какво системно недоспиване, к'ви 5 лева и какво шофиране?!?

Защо толкова се стремиш да си натрапваш материалистическия марксизъм. Остави на хората право на собствено мнение, нали уж живеем в демокрация?
Нема вече диктатура на пролетариата, така че споко. :)

цитирай
5. meiia - Това са
05.01.2012 12:09
естествени неща, но не пречи да са и гадни:)
Има нещо такова... и не знам защо толкова се напъват да го правят. С нечисти цели ако е или от любопитство, духовна амбиция - не бива, ама никак не бива. Но всеки сам избира. И си търпи последсвията, които разбира твърде късно понякога и необратимо.
Правилно си се ориентирала, тръсни глава, изпъди бръмбарите и пътувай реаално!:)
За другото има време...
цитирай
6. tera - Откъде знаеш, че са естествени?
05.01.2012 12:58
Случвало ли ти се е?
На мен не ми се видяха много естествени и добре, че престанаха.
Но аз не знам някой дето да се е напънал и да го е направил, едва ли би могъл. По-скоро не зависи от самия човек, освен да се опита да го пропъди.
Тука не говоря за левиатация, за друго става дума.
цитирай
7. meiia - Естествени
06.01.2012 00:42
в смисъл, че са нещо, което носим в себе си. Дали ще се прояви или не, понякога зависи от волята ни, понякога от обстоятелства външни и вътрешни, или от воля плюс обстоятелства неволеви. Да, случвало ми се е. И аз го спрях, защото не ми хареса. А може би означава просто, че още не ми е времето.
цитирай
8. magicktarot - Тера, в Монро институт, пък и другаде,
07.01.2012 02:43
tera написа:
Случвало ли ти се е?
На мен не ми се видяха много естествени и добре, че престанаха.
Но аз не знам някой дето да се е напънал и да го е направил, едва ли би могъл. По-скоро не зависи от самия човек, освен да се опита да го пропъди.
Тука не говоря за левиатация, за друго става дума.

обучават хора да правят точно това - без изобщо някога да са имали спонтанно излизане от тялото. И доста хора се научават. :) Убедена съм, че това си е заучаемо умение - просто си трябва техника, както в което и да е умение. Например - не можеш да се научиш да ходиш, плуваш, говориш и медитираш, без да си усвоил подадена техника и да си я изтренирал дотолкова, че да ти позволи да го правиш като "от само себе си"... Това ми напомни и умението за шофиране - когато го усвоиш, усащането е същото като при ходене (а преди това ти се вижда съвсем различно) :)
цитирай
9. tera - И какво като се научават?
07.01.2012 21:08
Какво им носи това?
Сигурно и пари плащат за такива курсове - въпросът е какъв е резултатът?

цитирай
10. magicktarot - Според мен това е много ценно -
08.01.2012 16:05
най-малкото - още едни начин да се наслаждаваш на света... Моята "философия" е - не ми трябва да пътувам физически докъдето и да е, когато мога да пътувам, седейки в стаята си...:))) Е, от това, разбира се, няма интерес световната икономика... Затова - вместо да си плащам на Монро институт, ще давам пари на туроператори и хотелиери - нека върви оборотът! :) После ще се върнат при мене под друга форма...
Майтап де! :)
Иначе - освен наслаждението и още по-голямото ценене на живота - може би човек ще друг, разширен поглед изобщо над Вселената, Мирозданието, Физиката, Духа и т.н. Изчетох всичко на Монро, което беше издадено у нас навремето - можех и на английски да го чета преди това, но ме домързя. Общо взето - интересен чичка е! По описанията на неговите пътешествия излиза, че дори можеш да шпионираш други хора какво правят! Не че той го прави с такава цел, но...
За това - добре е да внимаваме какво правим, дори да сме сами - не се знае кой "Монро" ни следи...:) Последното е полу-майтап - аз лично не се съобразявам с него.
цитирай
11. tera - Ще прочета нещо за него,
09.01.2012 09:46
въпреки че не ми се ще да дърпам "дявола за опашката" :)
Едвам се отървах от натрапените ми "пътешествия свише", за да се пъхам пак там нарочно.
Това, на което ти му казваш "разширен поглед" хич не е разширен даже, напротив. Като че ли поглеждайки отгоре виждаш как ежедневните неща буквално нямат смисъл, едно много особено чувство, но сега няма да се мъча да го възпроизвеждам. Както казах - едвам се отървах. :)


цитирай
12. magicktarot - Тера, разбирам те - нали ти казвам, че и аз съм имала подобни изпълнения -
10.01.2012 12:02
tera написа:
въпреки че не ми се ще да дърпам "дявола за опашката" :)
Едвам се отървах от натрапените ми "пътешествия свише", за да се пъхам пак там нарочно.
Това, на което ти му казваш "разширен поглед" хич не е разширен даже, напротив. Като че ли поглеждайки отгоре виждаш как ежедневните неща буквално нямат смисъл, едно много особено чувство, но сега няма да се мъча да го възпроизвеждам. Както казах - едвам се отървах. :)



с усещане за огромен страх при "летенето" - и това не беше сън - насън е различно...
Пак повтарям - най-вероятно всеки може да се научи - но при който е ставало спонтанно, това значи, че този човек има дарба за това (както при другите дарби)... И отново ще ти дам пример с карането на кола - в началото е страшничко за повечето хора...:)))) Така е с почти всичко ново, нестандартно и непознато (което не се учи в училище;)...
цитирай
13. tera - Щом казваш, че е дарба - да почна да я развивам ... :)
10.01.2012 12:41
Може и аз да понатрупам пачки като чичо Манро и тамън ще имам "звонк" да си обикалям оперите по света :))))
цитирай
14. magicktarot - Ха ха, сетих се за нещо - освен че ще обикаляш оперите по света и
11.01.2012 22:59
ще се кефиш на невероятни представления - ще влизаш съвсем безплатно! Голям майтап! Но реално постижимо - според бай Монро! :)))
цитирай
15. tera - magic,
11.01.2012 23:07
аз се сетих преди тебе! :)))

Обаче като си спомня какви чувства ме тресат при тези "непожелани витруални пътувания" предпочитам да си купя билетите on-line и да ходя да си поседна на живо в оперите. Какво да се стискам за 100-200 евро като ще имам душевно спокойствие ?!? :) На мен ми е по-важно, пък и не съм стисната, що пари съм пропиляла за всякакви работи... Затова купих билети за представления в Болоня и Валенсия за близките 2-3 месеца, за останалите - после ще го мисля :)))

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4648809
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031