Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2011 22:42 - Защо на вълка му е дебел вратът...
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 2913 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Ми, много ясно - щото сам си върши работата.... :)

Изпозлвам тази изтъркана пословица за нещата, които ми се случиха днес.

Винаги гледам да разчитам преди всичко на себе си, но пък за какво трябва непрестанно да се натоварвам. Особено пък с неща, в които не съм най-голям спец. И като някой ми се изфука, че ги прави по-добре, защо пък да не разчитам на него?

Срещам се миналата седмица с една моя състудентка на обяд, говорим си разни работи и тя между другото споменава за Зелената карта и как срокът й бил до 04-11-2011. За тази карта съм кандидатствала преди около 10 годин " с отрицателен резултат. И не ме вълнува кой знае колко...

Обаче се заприказвах в бачкането с едно момче стажантче, което е било на бригада в Щатите и кандидатства за Зелената карта. И си викам - що пък не и аз.?!? Ни хляб иска, ни вода, просто си кандидатстваш - пък к"вото стане! В смисъл - дали пък имаш някакъв късмет във вселенската лотария. И затова се навих. Що пък не?

Там има някакъв пиниз със снимките обаче - трябва да са 600 на 600 пиксела. Най-лесният начин е да отидеш в някое фото и да те снимат. Ама аз днес нямах никакво време за такива работи и викнах момчето да ме снима в офиса с моя фотоапарат. Снима ме момчето няколко пъти, после избрахме една снимка и понеже си мисля, че е по-голям разбирач му я пратих по мейла да я докара според изискванията.  Той впоследствие ми обяснява колко огромна била снимката, колко било трудно да я преформатира .... и ми праща един запъртък, дето за нищо не става - просто системата за качване на снимки във файла за Зелена карта не я приема...

Защото там изискванията са си ясни - колко да са пикселите и ти казва - сори, не става.

Тогава се заех лично със задачата, както трябваше и от самото начало да го направя, но просто реших, че ще стане по-бързо с чужда помощ. Да, ама не стана...

Взех оригинала на снимката, минах през упражненията за преформатиране, после изрязване, после пак преформатиране за да го докарам точно до 600 на 600 пиксела. И успях!!!!  Не беше толкова лесно, колкото ви изглежда. Ако беше така и момчето щеше да го е направило, но не би!

За какво съм толкова доволна в случая - ами лично аз успях дда се справя с чисто техническия проблем, който се оказа не по силите на младежа, който претендираше да ги разбира тези работи.

Ако пък тук са се намерили големи разбирачи и тръгват да ми казват - ауууу,  колко е лесно това, нека посочат конкретните стъпки. Защото първоначалната снимка беше снимана на доста висока резолюция. И ако още повече ги разбират - нека ми кажат най лесния начин от една по-голяма снимка да изрежеш квадрат, който да е  точно 600 на 600 пиксела, каквито са изискванията за снимката.

Наистина ще ми бъде интересно да прочета професионални мнения по въпроса.

Лека вечер! :)







Гласувай:
8



1. evrazol - Ако не беше гласувала за Калфин щях да ти кажа
05.11.2011 00:36
Ще речеш, кво общо има? Ами него го докараха до милион и половина гласа с фотошопа корела и имиджмейкъра, дедото на нацията, та ти една снимка нема а докараш до зелена карта. Едното води до другото. Айде не тъгувай - съвременните технологии могат всичко, но най-важно си остава задкормилното устройство:)
цитирай
2. tera - Че аз го знам, след като се справих :)
05.11.2011 11:43
Пък и откъде го измисли това за тъгуването, явно не си чел внимателно.
Весел уикенд! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4652892
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930