Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2009 12:30 - Kой ще спечели повече от Джако?
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 2773 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 28.06.2009 09:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Нямах намерение да пиша по темата по две причини – достатъчно много се изписа и продължава да се пише и второ – не съм му била голяма фенка. Това си е моето мнение, за качествата му на певец и шоумен не споря, просто не ме кефи.   Нека е крал на попа, да е превъзнасян от феновете си, нямам против. Но всичките тези истории с прехвалената му огромна любов към децата, която наистина се оказа „любов”, избелването на фейса, операциите на носа и направо извънземната му визия винаги са ме отблъсквали.   Защото не можеш да рзграничиш певеца от човека или поне аз не мога. Човек е едно цяло с целия си комплекс от качества – добри или лоши. Затова харесваш или не харесваш някого зависи от това, кои негови качества преобладават в очите ти.   Четох преди малко една статия с версията, че е бил убит. Коментирах, че тази статия малко ми напомня фантасмагориите, които гледах вчера във филма „Ангели и демони”. Започва се една мистификация, с това че е бил убит заради продадените концерти в Лондон. Може и да е, не зная. Но имах впечтлението докато четох, че авторът скалъпвайки тази статия е решил да трупа рейтинг от това. И се запитах – кой колко ще успее да спечели от това тъжно събитие.? Защото може и да не съм му била фенка, но пък смятам, че кончината му е неочаквана и нелепа.   Със сигурност темата ще продължава да се раздухва още много време. Вестниците ще си качват тиражите за негова сметка, кой знае в колко тв предавания ще се обсъжда и ще се предъвква. Американците са доста прагматично настроени като нищо и туристически обиколки могат да започнат да предлагат „По стъпките на Джако”. Подозирам, че манията ще се превърне в индустрия. Той си беше „индустрия” и приживе, нещата само ще продължат под друга форма. Големите печалби предстоят ...  

image






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. avangardi - Той остава златна кокошка
28.06.2009 08:52


Смъртта на Майкъл Джексън вече носи милиони - на продуцентите, семейството, безбройните търговци на фланелки, чашки, ключодържатели... Всички те в момента сменят реквизита с нов, много по-актуален.
След обявяването на кончината сайтът за онлайн търговия Amazon.com продаде за минути всички налични CD-та на Краля и "Джексън файв". 60% от поръчките в този ден са били свързани с живота на музиканта. Ден след това 21 негови вещи бяха похарчени на търг, планиран месеци по-рано, за общата сума от 205 000 долара. Сред лотовете са рисунка на Мики Маус, направена от Майкъл като дете, ръкопис на текста на хита му Bad от 1987 г. и риза с кристални мъниста, която е носил на турнето Victory през 1984 г., купена за 52 500 долара.
На фона на реките от пари, които потекоха към търговците, финансовата драма за организаторите на пропадналите 50 концерта в лондонската "О2 Арена" е страховита. Все още не се е намерил смелчага да изчисли милионите, с които ще влязат вътре продуцентите на шоутата, които трябваше да започнат от 13 юли. Въпреки всички уговорки само десет от тях са застраховани за 80 милиона британски лири. По груби сметки общо загубите може да възлязат на 300 милиона лири. Десет са дадени на Джако като аванс.
Голям проблем се отваря на самите домакини на залата, които остават с 50 празни дати и свободна сцена без никакви планове. Изключително важна ще се окаже причината за смъртта. Ако е по неведоми пътища, то застрахователите ще бъдат по-щедри. Но ако се докаже, че Майкъл сам си я е причинил, то те може да не изплатят нищо.
Притежателите на билети са защитени и ще си върнат парите, освен няколкото десетки хиляди, които са се сдобили с хартийки от черния пазар.
Другата цел, по която компаниите ще си пуснат хрътките мениджъри, са близо 100-те неиздадени песни на Джексън, за които съобщава вестник "Таймс". Йън Халперин, биографът на звездата, твърди, че голямото съкровище е посветено на децата му. "Това е персонално наследство за тях, той не искаше да ги издава", казва той. Майкъл Джексън оставя Принс, на 12 г., Парис Катрин, на 11 г., и Принс Майкъл джуниър, на 7 г.
Освен 100-те песни за малчуганите има още нещо, което би трябвало да бъде само за тях. През 2005 година Хамад ал Калифа, син на краля на Бахрейн, дава пари на Джако за албум, който не вижда бял свят, но е почти готов. Легендата вече има записани песни в студио в Лас Вегас. Някои от тях са написани и акомпанирани от 50 Cent, Джъстин Тимбърлейк, Ейкън и още няколко авери от Олимп.
Знае се, че Краля остави около 400 милиона долара дългове. Според някои анализатори истината е много по-жестока и сумата е двойна. Вече се говори, че ранчото "Невърленд" ще бъде отворено за посетители, и прогнозите са, че от билетите ще се съберат около 100 милиона.
цитирай
2. tera - Така си
28.06.2009 09:13
и мислех! Прочете ли статията, дадох линк.
Точно това питах и аз в коментара - след като е починал не следва ли пак да върнат парите за билетите? И версията на автора става на пух и прах.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4648881
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18536
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031