Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2009 17:34 - Да обединим празниците!
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 1313 Коментари: 0 Гласове:
0





Както се казва всички са налице - мъже, жени и добавката на опияняващата напитка е да улесни нещата между тях. "Вино" – условно казано и всяка друга "огнена вода" може да свърши същата работа. Но днес е празник на виното и предлагам върху него да се съсредоточим, защото за другия празник сигурно ще има много повече отзиви. Въпреки че, защо не – може отначало и един кратък обзор за ползите от св.Валентинската истерия да отбележим. Най-много кярат от цялата дандания:
  • Търговците на джунджурии – като се почне от сърца всякакви размери, крещящи "I love you" (в случай, че не сте разбрали досега), мине се през свещи, най-добре ароматизирани, за всеки случай, после картички, сигурно и плюшени играчки и други сладурски работи, цветята са си номер едно както обикновено и пр. и т.н. …
  • Мобилните оператори – сигурно урожаят ще е по-богат в сравнение с гласуванията за "Биг Брадър" и другите знайни и незнайни шоута
  • Всякакъв род кръчмета и пр.заведения и обслужващия персонал навярно – едва ли някой ще се зазърта толкова в сметката навръх любовния празник
  • Дали продажбата на презервативи също се е покачила? Ако ли не след 9 месеца ръст на раждаемостта или по скоро след два-три на абортите (както се знае поне по този показател държим първо място в Европа)
  • Продажбата на алкохол всякакви марки, къде е празник без порядъчно напиване – сигурно само там, където е забранен. Но за всичко си има цака, а българинът си знае –"Нема ли градус, нема радост!"
  • Сигурно и "бакшишите" ще изкярат от празника, кой ти гледа в апарата, като го очакват бурни, сластни преживявания.
  • Ами и двата пола би следвало да изкярат също – не слушам чалга, но я подочувам и без да искам, та имаше нещо като "И падат дрехи, и задръжки…"
  • Не се сещам - може би Градския транспорт и БДЖ-то или алтернативните му автобусни превози – като искат да се съединят любещите сърца сигурно и до техните услуги ще опрат
  • Ами и магазините за хранителни стоки, кой не е забелязал, че като идва някакъв – какъвто и ще да е празник, дори да са само почивните дни, българинът почва яко да пазарува, все едно е за последно. Ами като си няма други развлечения народа, освен ядене и пиене – съвсем си е в реда на нещата.
  Редът е произволен, може и някои от по-долуизброените повече да изкярат, но така ми хрумнаха. А сигурно и още много има, не претендирам за изчерпателност, както и за сериозност на обзора. Та който седне да спори – ама защо "Св.Валентин", откъде ни го насадиха този празник – ами това е отговора, цяла индустрия си е това, пък и защо да се губи време между Коледно-новогодишните празници и 8-ми март? Хората трябва да харчат, да се чувстват празнично и покрай тях и други – още по-празнично, като броят парите в касата. Има един лаф "Няма безплатен обяд", но пък ако обобщим "И евтин празник няма!"   Ама я да си се върнем на Трифон Зарезан. Сигурно в лозаро-винарските райони си го честват открай време, но аз лично нямам спомен да е бил някакъв изявен всенароден празник. Даже по-скоро нашумя като противовес на задокеанския си братчед Валентин или поне така ми се струва. Обичам вино, особено червено и ще му отдам заслужена почит на православния светия, пък и празници много обичам, даже не ми трябва специално отбелязан празник, за да се чувствам празнично. Не ми е приятна обаче такава масова истерия, напълно комерсиална, както се опитах да обясня. Даже ми идва наум някакъв древен шлагер "За сърцата що се любят и смъртта не е раздяла", та значи за тези сърца не е необходим и специален нарочен празник да се любят, ако ли не – и празникът няма да оправи работата.   Тук по-долу тостове за празника, не е нещо ново, но докато има вино, жени и мъже все ще са си актуални.   http://www.infotourism.net/vino.html   А наздраве по тоя случай!






Тагове:   обединим,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4652841
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930