Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2007 11:50 - Саморазрушителното желание за красота
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 2343 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 16.04.2007 15:51



image



Под сложното заглавие се крие нещо съвсем простичко – думата „диета”. Даже и такава диета имало - ДИЕТА ЗА СЕКС! Ако примерно дадете в Google търсене на български се получават 216 000 (!) резултата, а в мрежата  давате diet” и получавате 138 000 000  резултата (!!!).

Това го направих преди малко от  любопитство, за да видя размерите на разпространилата се мания и за да не бъда голословна. Всъщност в сучая отново става дума за сериозна индустрия, основаваща се на човешките слабости (или в случая пълности :)

 

Това фактически се явява като продължение на темата от поста “SWAN”, там ставаше дума за пластична хирургия предимно, диетите също явно са били застъпени, но не толкова очевидно. Както и да е и в двата случая става въпрос за едно и също – издевателствата над човешкото тяло (в случая женското) в гонитбата на химерата наречена „Идеална красота”! ”Е такова животно, нема!” – рекъл шопът и е прав! J

 

Дотук със сериозната част. По-надолу ви предлагам да прочетете размислите на женския стомах, когато е подложен на такова изпитание. Този майтап може вече да сте го чели – не е нещо ново – интернет творчество с автор неизвестен, следователно никой не може да претендира за авторски права. В интерес на истината го копнах от поста на един колега, който съм сигурна, че няма да има нещо против, понеже ми е приятел.

 

Приятно забавление!


Седмица от живота на женския стомах

(само за жени)


ПОНЕДЕЛНИК
Утро:Так-аа... Облече се, излезе от вкъщи и се замъкна на работа. А кой ще закуси? Къде ми е сандвичът?! Аха, давай, попуши си малко... Аз ей сега ще ти покажа един “къркор-къркор”. Мъничък такъв! Опа! Лошо ли ти е? Така ти се пада, като пушиш на гладно. Ама какво става?!
Ден: Е всичко ми е ясно вече, в събота й се стори, че има целулит и от понеделник вече сме на диета. Мамка му! А мен някой въобще попита ли ме?! Е, не, аз да не съм някакъв бретон – с мен такива експерименти не минават! Включваме средното стържене. Еее ... не, хубавице, пъхни си това кисело мляко, сама знаеш къде! Усилваме стърженето, добавяме звукови ефекти, готвим се към показателни къркореници.
Вечер: ИСКАМ ДА ЯМ!!! ИСКАМ ДА ПЛЮС-КАМ! ДАЙТЕ ХРАНА! НАСТОЯВАМ ДА ПОЛУЧА СВИНСКА ПЪРЖОЛКА!!! ХРА-НААААААААААА!!!
Нощ: На ти сега, ще ми видиш ти един сън! Няма пък да млъкна, сама си си виновна – аз съм гладен. Искам да ям, разбираш ли?! Дреме ми на панкреаса за твоята диета. Аз . Искам. Да ям. Аха, давай, опитай се да заспиш! Еееех, да имаше сега една супичка, със застройка....и с топченца. Мънички такива….

ВТОРНИК
Утро:Та-а-ака!.. Продължаваме да ме мъчим, а? Аз пак съм без сандвич, а? Твоето зелево листо хранопроводът от гладория вече отдавна го превари и за мен нищо не остана, нищо не дойде въобще! Егати, тъпата патка, която ми се падна! Цяла нощ завиждах на стомаха на Мартина Вачкова...
Ден: Силите ми привършват, изпращам импулси на мозъка, мозъкът изпраща тези импулси в задника... от задника просто така още никой не се е връщал. Егати, какво да правя? Пак кисело мляко. НЕ ОБИЧАМ КИСЕЛО МЛЯКО!!!
Вечер: Къркоря с последни сили - не ми обръща внимание гадината. ГАДИНА...
Нощ: А още е много вкусно, ако младите малки картофчета се изпържат с малко масълце... със златиста коричка... и с магданозче... или пък, например, гъби. Много вкусни стават с лук... кърк...кърк…

СРЯДА
Утро: Имах “честта” да опитам малко салата – и как може да расте по земята такъв боклук!.. започнах да забравям вкуса на сандвича - нещо нежно, топло, вкусно, хрупкаво...къъъъъърк...
Ден: Ура!! Кисело млекце! Кисело млекце! Още искам, не ми го вземай, ааааа! ОЩЕ КИСЕЛО МЛЯКО!!!
Вечер: От мен нищо не остана – подиграват ми се органите на малкия таз. Аз изсъхнах, свих се! Едвам преварих две репички, губя квалификация.
Нощ: Ех, помня, че когато живеехме при родителите, всяка вечер на вечеря имаше супа! И салата. И основно с месна гарнитура – ние двамата с татковия стомах дуетно мъркахме от удолствие... Ех, и защо реши да започнеш самостоятелен живот?!.

ЧЕТВЪРТЪК
Утро: Поне да не пушеше! Прости ми, драга моя, аз такова…..това непроизволно – е, какво да направя като съм празен, ще ти се погади малко, пък после ще ти мине... А къде е полагащата ми се салата?! КЪДЕ Е САЛАТАТА?! Абсолютен произвол...
Ден: Супер, кисело мляко! Трябва по-бавничко да те преварявам. ‘щото ще си седиш тука сам до утре като идиот.
Вечер: Разговарях с червата – те там също са в шок, казват, че запасите им също са привършване. Е, не бива така – последното да отнемаш! Ох,ох, по-внимателно! Такива големи сливи - и всичките за мен?! Ооооо, край, отивам да преварявам!
Нощ: Теши идиотски суиви – офте не мога да ги допевевая, ишмъчих ся!..
Извинявайте, момчета, пращам ви каквото мога – вие там вече сами се оправяйте с тях, все пак вие там сте 8 метра, а аз съм сам...

ПЕТЪК
Ранно утро: Седим в кенефа, изпращаме сливите.
Утро: Ще полудеяяяяя! Получих йогурт! Да не би сливите да са я вразумили?!
Ха така! По-честичко да й се случва! Ееееех, да имаше на обяд едни картофки! С пиленце...
Обяд: Кисело мляко.И родината щедро те поеше със стомашен сок...
Вечер: Седим в ресторант с някакъв си тип и миришем чуждото ядене. Хайде. Хайде, давай, най-накрая – поръчай нещо! Цяла седмица нищо не сме яли... Тихо! Той й каза, че тя страшно е отслабнала! Че трябва да се храни! Че изглежда страхотно! Е?! Ах, умничката ми тя! Ах, какъв мъж!!! Яж! Разбра ли! Сега ще нагъвам!!!
Късна вечер: Еееееееее, кърк….кърк….. ккккакво си ззззззабъркала и омешала в мен... ттттова ккакво е????? Гъбки….хлъц! Мартини... къркор...о, уискинце... уважавам... Ох, че хубаво, брато! Млъквай, черен дроб, ввввввсичко е под контрол!..
Нощ: Сбогом, гъбки! Уискинце, сбогом! Картофки!... да се задавиш дано, Ихтиандър такъв! Само като си помисля, колко вкуснотии отиват зян...
О, минерална водичке, влизай, влизай, по-смело... ние тъкмо сме на диета. 

************

И вярна на себе си ще си позволя да отправя следния призив (това е за последно, че ми писна от призиви вече):


СПОРТУВАЙТЕ, ХОРА, НЕ СЕ ОФЛЯНКВАЙТЕ И НЕ СИ СЪСИПВАЙТЕ ЗДРАВЕТО С ДИЕТИ! 

ХОДЕТЕ НА КАКЪВТО ТАМ СПОРТ ВИ СЕ
  ЩЕ  И СЕ РАЗХОЖДАЙТЕ СРЕД  ПРИРОДАТА!  ТАМ Е ИСТИНАТА!

Аналогична почти е ситуацията със страданията и неволите на мъжкия стомах, но там причината не е диета, а по-скоро мързел и немарливост.
За да отдам заслуженото на колегата и ако се интересувате от мнението на мъжкия стомах - това може да направите на
http://fresh.blog.bg/viewpost.php?id=45509 



Тагове:   красота,   желание,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tera - Да ти е сладко, fil,
16.04.2007 13:41
после гледай да поразходиш манджата, а при случай да поизгориш някоя излишна калория!

Ами така де, защо трябва да се мъчи човек и да се лишава от насъщния в този прекрасен живот ?!?
Поздрави :)))
цитирай
2. izkustvo - Да, спорта дава добри резултати. . . ...
16.04.2007 23:20
Да, спорта дава добри резултати.... не само за визията , но и за общият тонус !
цитирай
3. zvezdichka - Аз също съм
17.04.2007 07:41
на мнение, че движението е важно, а още повече ако ти идва и отвътре :))). Спорта го обичам много и страшно го уважавам, но като се замисля, напоследък съм се занемарила откъм тази страна... Но ето, че времето се стопля, денят се удължава, което предразполага и желанието ми за спортуване, надявам се :))). А е хубаво човек да си хапва, каквото обича, само да не прекалява. Аз например от няколко години насам съм си изградила навика сутрин да закусвам с плодове с кисело мляко, нещо като плодова салата, но много ме кефи да започна деня си с такава закуска. Е после огладнявам и за нещо по твърдо, но си ги уважавам много и плодовете, и от сладко не се отказвам де :))).
И диети не пазя. Човек трябва да се харесва такъв какъвто е, като осъзнава, че по важно е това, което е отвътре в човек. а след това то има проявление и навън. А също да се грижи и за външния си вид. Хубаво е човек да изглежда добре, да има лице и в обществото, но също така и да му е удобно все пак :))).
Аз се разпрострях нещо в този мой отговор. Да ти пожелая хубав и динамичен ден, изпълнен с много усмивки :))).
цитирай
4. tera - здравейте,
17.04.2007 09:53
радвам се, че сте се отбили и че сме на едно мнение. :)

Желая ви чудесен ден! :)))
цитирай
5. bamby13 - И добър апетит, че обед се задава. В ...
17.04.2007 12:34
И добър апетит, че обед се задава. В неделя, ей така от чисто любопитство влязох в http://www.tialoto.bg/ и си зададох в една табличка височината и пола, с цел да ми изчисли препръчителното тегло. Резултата ми накъдри косата ('щото моята е права като праз) би трябвало да отслабна 14кг!!!!!Което мога да кажа че е прекалено. 4-6 абсолютно съм съгласна, но око смъкна 14 ще придобия вид на аноректичка с дълъг стаж. Това да не си в тийнейджърска възраст си има и плюсовете- не се вързах. Фитнес и балансирано хранене- там мисля е разковничето.
цитирай
6. tera - Ха-ха, много готин коментар,
17.04.2007 12:40
разсмя ме :)
Аз затова съм я сложила онази ужасна снимка най-отгоре. Само като я види човек да му се убие желанието за диети, а да му дойде ищах да си похапне.
Приятен обяд и на теб! :)
цитирай
7. zaples - снимката
17.04.2007 23:50
е наистина потресаваща, не трябва да стигаме дотам, а на онова в tialoto.bg хич не се връзвайте, аз ако тежах колкото ми казва няма да мога да вземам стълбите, объркано е нещото
цитирай
8. tera - Здравейте, мили дами!
19.04.2007 12:45
@ AZ:))) много ти се радвам! А така, самочувствие трябва в този живот, то си е част от красотата все пак!
Поздрави и на теб :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4656561
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930