Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2007 11:18 - Докато ти пишеше…или СЛАГАЙТЕ НАМОРДНИЦИТЕ!
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 6627 Коментари: 21 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Бясна съм. Казвам го, защото това не е обичайното ми състояние. Обикновено съм усмихната и лъчезарна и светът наоколо също ми се усмихва. Сега обаче става въпрос за друго. Докато аз съм писала последния си постинг, носейки се на вълните на музиката и тананикайки си “Winer Bluuut, Wiiiner Bluuuut….”, мъжът ми се е борил геройски с един развилнял се боксер, опитвайки се да изтръгне от лигавата му паст нашето малко сладко кученце. За всеобща радост е успял, иначе нямаше сега да седя и да пиша това, защото съвсем нямаше да ми е до писане.

 

Случката се случва в петък сутринта, но вчера си имах достатъчно грижи и реших днес да отправя този призив към ВСИЧКИ! Сега някой ще каже; “Ама аз какво общо имам? Аз дори нямам куче ?!?” Може и да нямаш, ама утре теб може да те ръфне някой питбул, боксер, ротвайлер, бултериер, доберман,… да изброявам ли още. Ами я си представи, или не, по-добре не си представяй, че може нещо да се случи на детето ти или на братчето или сестричето, докато разхожда кучето или даже докато си ходи кротко по улицата?

 

В нашия случай насреща на разбеснелия се боксер е излязъл як куражлия  с бързи реакции като мъжът ми, ами ако беше някоя женица или не дай си боже някои от дечицата, за които стана дума по-горе? Защото аз виждам всеки ден 10-15 годишни деца да разхождат кучета и това е нормално в един нормален свят. На ако се върнем на нашия казус, нека предположим какво щеше да се случи – боксерът щеше да разпарчетоса кучето пред очите на ошашавеното дете, което от изумление и вцепенение нямаше да успее и да гъкне. Накрая щеше да остане от кучето нещо напомнящо мръсен китеник, подгизнал в кръв. Добре ли го описах? Нямам садистични наклонности, но ми се искаше живо да си представите картинката, дори тръпки да ви побият. А какво щеше да стане после с горкото дете след тази гледка, защото това за него със сигурност не е  било само куче, а другарче с което растат заедно и много се обичат? Ами родителите му щяха да видят зор да осигурят професионална психологическа подкрепа, за да отшумят нощните кошмари с течение на времето.

 

Дотук с предположенията, да се върнем към реалността. Мъжът ми изглежда в момента като Роки Марчиано след тежък боксов мач, по-точно БОКСЕР-ски мач. Има рани и охлузвания по цялото лице – веждата, носа, бузата. Лявата му китка е посиняла и отекла, раната тук не я броим, защото е твърде малка в сравнение с останалите рани.

Ходил е в Пирогов да го приведат в що-годе нормален вид и да му бият тетанус. Трябва да отиде и до 1-ва градска за бяс, но нещо не му се ходи, защото кучето било домашно.

Собственикът на въпросното “домашно “ куче, което по-скоро си е див звяр, въпросната сутрин бил поверил разхождането на гаджето си и тъпата патка не е успяла да удържи звяра. Ами защо се е захванала да прави нещо, което явно не и е по силите. Трябва да се благодари на кавалерството на мъжа ми, защото друг на негово място би я нагостил с шамари след тази случка. А пък ако бяхме нормална държава, на тоя собственик щяхме да му спукаме гьона, като го осъдим за една солена сума, та да му държи влага докато е жив и да слага не един, а по два намордника даже. Ама не би, това си е България. Съмнявам се, че изобщо има осъден собственик на куче. Май даже оня, чиито озверели песове бяха разкъсали едно дете, което си ходело по улицата и те прескочили оградата и го нападнали, ако си спомняте тази история не беше толкова отдавна, та май тоя синковец беше отървал кожата, въпреки, че детето едвам го спасиха.

Малкото ми куче също не е на себе си след случилото му се изневиделица. Ветеринарят е казал, че има съмнения за пукнат таз и евентуално утре ще го прати на рентген. Два дена лежи на диванчето си и не иска да излиза навън, иначе преди само като му покажеш каишката и танцуваше от радост. Рядко изобщо става, а като го видя да куцука по коридора на три крака, направо ми се къса сърцето. Мъка, мъкаааа…

 

Затова призовавам СЛАГАЙТЕ НАМОРДНИЦИТЕ! тези, които имат големи кучета. По-добре ги слагайте, вместо да ми обяснявате като се разминаваме по улицата и аз се отдръпвам инстинктивно “Спокойно, то не хапе.” Ами ясно, че тебе не те хапе, защото го храниш. А аз, за да бъда сигурна, по-добре си му сложи намордника. Това го пише и в някакъв правилник, ама кой ти гледа. Затова призовавам и всички останали, да проявяват нетърпимост към такива собственици, защото човек е социално животно и като среща масово неодобрение ще не ще се съобразява (не говоря тука за мутрите все пак). Пък и гражданското общество, за което от сума години само се говори се състои от хора, които имат мнение по редица въпроси и имат сили да го отстояват. Защото това сега се е случило на моето семейство, утре може да се случи и на вашето.



Тагове:   НАМОРДНИЦИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. timmyd - !
25.02.2007 12:00
!!!
цитирай
2. anahata - Подкрепям напълно
25.02.2007 12:03
призива ти! И знам как се чувстваш след този инцидент:( Смятам, че всеки, коийто се грижи за домашен любимец, ще те разбере.
Надявам се постинга ти да бъде прочетен от стопани на едри кучета и дано те да направят необходимото, за да се избегнат бъдещи нещастни случаи с други хора и животни.
цитирай
3. estrella - А защо
25.02.2007 12:41
не подадеш жалба... хм... може би защото не знаеш къде и не знаеш името на човека... трябва да има нещо като "граждански съд", с улеснена процедура..знам ли...ДОбре, че всичко все пак е приключило благополучно. Хубаво е мъжът ти все пак да се ваксинира. Това, че е домашно куче, не е гаранция...
цитирай
4. ananji - абсолютно подкрепям!!!
25.02.2007 12:45
Същото се случи и с моя приятелка.А тя в момент на паника си пъхнала ръката в устата на песа и за малко да остане без пръсти.Добре че е била с пръстени,които са поели част от зъбите.Дълго време не можеше да си движи единия пръст,но слава богу се оправи.
СЛАТАЙТЕ НАМОРДНИЦИ-нищо не ви пречи!!!
цитирай
5. baraboshi - чета и ме е яд. и защо така се чувствам ...
25.02.2007 13:01
чета и ме е яд.и защо така се чувствам безсилна!! и още повече ме хваща яд.трябва да има начин собственика на песа да бъде осъден.ама как?и кой знае какви огромни усилия ще трябва да вложите?и как я мразя тая реплика:то не хапе. как не хапе бе,нали е куче.а намордници на кучето си никой/или почти никой/ няма да сложи заради нашите призиви.има си закон,има си органи които да съблюдават за изпълнението му и да глобяват в случай на нужда.ама къде са?хем знам,хем не знам.аз ще взема един пистолет,ще го разнахам и като се стресне някой минувач ще кажа:ми той не стреля.
цитирай
6. cefulesteven - Служил съм в гранични войски и ме е ...
25.02.2007 13:53
Служил съм в гранични войски и ме е хапало едно толкова добре обучено куче, че и нарушителя не би трябвало да наранява.
Знам, че са умни животинки, а някои са по-умни и от стопаните си, които ги пускат свободни.
Колкото и умно да е кучето, то все пак е животно, хищник, освен това някоя миризма може да го раздразни, плахостта на някой който го види, да помирише като агресия.
Да види друго опасно куче, от порода която не обича. Да се втурне към нея, а помежду им да има човек. Настървено то ще захапе и него.
Изброените от теб породи са изключително опасни, колкото хубави и мили да изглеждат.
Кръстосват се и с улични кучета, а наследниците понякога носят белезите на породата - убиец. Тях няма кой да обучи.
Мисля, че собствениците на подобни породи кучета, трябва да престанат да се държат като големи деца, защото инфантилизма им може да струва човешки живот...

Истинско щастие е, че мъжа ти е куражлия.
цитирай
7. isis - абе какви намордници?
25.02.2007 14:01
Тези породи трябва да са забранени! А за подобно нещо собственикът трябва да подлежи на съд. Щото нормално куче куче е такова, каквото го направи стопанина, а тези от "специалните" породи просто не би трябвало да ги има. Това са машини за убиване.
цитирай
8. comfy - Абе, аз не ги обичам
25.02.2007 14:24
някои породи кучета - въобще не ги обичам...

Кучешки расист съм - това е достатъчно...

Съчувствам ти, Тери!......
цитирай
9. nakom - Вместо да си бясна
25.02.2007 14:27
на женския пазар има по 5 лева черна отрова.ДОбра е защото не може да се подуши.Сложи я в парче кренвирш и иди да се сдобриш със стопаните на кучето.Уж че трябва да се наблюдава 14 дена - да се уговорите.Така ще си решиш проблема.
цитирай
10. omerga - Много ме развълнува
25.02.2007 16:47
тази истори. Изключителен любимец съм на животните и се надявам кучето и мъжът ти да се оправят. Предишният ми котарак си счупи прешлен и го заведохме в клиниката на зоологическата градина. Там се занимават точно със счупвания, горещо препоръчвам да ги посетите, ако кучето има счупване. Питайте ветеринаря, той със сигурност ги знае, а сигурно и ще ви насочи към тях.
Успех и, все пак, слава Богу историята е с благополучен край.

nakom, надявам се никой да не те послуша.
цитирай
11. ady - Съчувствам ти
25.02.2007 18:29
и съм напълно съгласна с теб. Моето куче е лабрадор и не слагам намордник, но е само на повод. Тези породи би трябвало да са забранени. Като видя някои от тях изпадам в ужас. Пожелавам ви бързо оздравяване.
nakom ти явно нямаш домашен любимец.
цитирай
12. leftismer - nakom, браво!
25.02.2007 21:14
крайно време е за крайни мерки! Ще ги чакате да се погрижат за безопасността на околните!?!?! Докога? Прости хора със съответните породи за избиване на комплекси... Замислих се оба4е кой ще сложи намордници на глутниците помияри, които стават все по-гладни => агресивни...
цитирай
13. nakom - omerga точно преди 1 месец
26.02.2007 11:34
и мен ме хапа някаква улична превъзходна.Както си минавах през младост 2 - изскочиха няколко псета и едното ме заръфа.Сега ходя да ми бият противобесни и след всяка инжекция по 1 час не знам кой съм.Което е най-лошото - трябва да хвърлям боб дали случайно няма да ме тръшне някоя инфекция и да си замина ей-така, защото няколко стари моми-любителки на кучето пуфи, били ама твърдо против жестокостта към животните.Та аман от природозащитници - като ви заръфат децата по друг начин ще говорите.
Едно куче научи ли се да се хапе - хапе.Следващия може да е ваш близък.Без значение дали е домашно или улично - трябва да се реагира.
цитирай
14. togoe - Напълно те подкрепям за намордн...
26.02.2007 11:34
Напълно те подкрепям за намордниците!!!!
А също и за каишката, не трябва да бъдат пускани свободно да се разхождат големите кучета и не трябва да бъдат поверявани на хора, които не могат да ги удържат и контролират.
Аман от безотговорността на някои хора.
цитирай
15. tera - Благодаря на всички
26.02.2007 21:21
за съпричастността и подкрепата.
Радвам се,че съм сред вас.

Поздрави :)))
цитирай
16. fresh - ТРЯБВАТ МЕРКИ
27.02.2007 00:38
ТРЯБВА НАИСТИНА ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС И КАТО КАЗВАМ МЕРКИ , ГОВОРЯ И ЗА ЗАКОНОВИ ТАКИВА
цитирай
17. pineapple - Ужас
27.02.2007 15:39
Тера, представих си всичко до най-малката подробност.
Имам малко куче. Синът ми го разхожда.
Ужас и потрес.
цитирай
18. tera - здравей pineapple,
27.02.2007 16:51
по-добре да се потресеш като четеш това, отколкото....

Аз се каня тия дни да отида в един магазин, където се продават тези спрейове за кучета, като му пръснеш в муцуната и да се зашемети за известно време. Говорих преди с един познат кучкар- каза, че действат, но трябва човек да внимава да не вдиша, защото и той ще се зашемети. Има и едни други джаджи с ултразвук, ще отида да проверя асортимента, съветвам те и ти да направиш същото. До скоро и благодаря, че се отби. :)))
цитирай
19. candysays - Имаш и моята подкрепа, tera...
28.02.2007 13:33
и съчувствие... Добре, че всичко е завършило добре... Дано така става винаги...
...Ама знам, че невинаги така става, за огромно съжаление....

Аз лично нямам куче... но знам ли, някой ден може да си имам... Важното е онези, които имат, да взимат необходимите мерки, иначе каквото и да си говорим и да си представяме, няма да има файда...
цитирай
20. pineapple - Тера
01.03.2007 01:20
и аз ти благодаря ;-)
в зоо магазин ли се продават?
цитирай
21. tera - Честита Баба Марта!
01.03.2007 15:14
на всички, които се включихте с мнение по тази тема, като и на тези, които тепърва ще прочетат това. :)
pineapple, на твоя въпрос- в случая говорех за един магазин, в който се продават ловни и др. принадлежности. Той се намира на Стамболийски, малко преди НОИ, като вървиш от Възраждане към Опълченска. Надявам се още да си е там, но нямах време да проверя. Ще ти кликна на лични след като го посетя.
Поздрави :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4654185
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930